E87 Üst Kapak Pcv valfi degistirmek
Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır keyifle 116i e87 kullanıyorum fakat bir miktar yağ yakma var motorda. Bunun kaynaklarını araştırdığımda segman problemlerinden bahsediyorlar fakat malum bmw işçilikleri çok yüksek olduğundan motoru revizyona sokmadan önce diğer ihtimalleri değerlendirmek istedim.
Araştırırken pcv valfinin bu probleme neden olabileceğine denk geldim ve değiştirmek için birkaç yere sordum. Bazilari yok oyle olmaz bunu rektefiye edelim dedi, bazilari pcv valfini ilk defa duydu, bazıları da aracımda pcv valfi bulunmadığını söyledi. Direkt boruyla bağlıymış, valf yokmuş.
Bir süre daha aradiktan sonra pcv islevinin motor kulbutor kapaginin ustune bagli bir membran araciligiyla yapildigini öğrendim fakat bmw sagolsun bu parcayi yedek parca kategorisine sokmamis, kapagi komple yedek parca yapmış. Bunun da maliyeti haliyle uçuk. Vanos bmw diye bir sitede de bu parcayi ayri bir şekilde satıyorlar. Ayrıca ebay ve aliexpresste de bu parcalardan mevcut fakat ebayden getirmek sorun, aliexpresste de 116i n45 motorlu bir araç hic yokmus gibi, n46, n47 vs motorlar icin varsa da bu motor ve kapağına uygun membran bulamadım.
parca bu:
Bu parçayı Bursa’da değiştirebileceğim bir yer var mi? Turkiyede temin edebileceğim bir yer var mı bilen var mi? Letgoda kapanmis bir ilan var değişim için direkt n45 motor koduyla beraber girmiş fakat kapatmış ilanı. Daha once vanostan gelen ses için 10bin lira masraf çıkarmıştı 2 usta, 100 liralık oring setiyle cozmustum. Bu parcanin da tamamen cozecegini düşünmüyorum ama en azindan bir miktar azaltır. Ayrıca en buyuk belirtilerinden olan yag kapağında vakum olma olayi da mevcut.
balans ayarıyla seste bozulma
|
Ekran kartı arızası
Adsl sinyali alamiyorum
|
Htc One 1669TL(distribütör garantili) [bitti]
|
|
hoparlor tavsiyesi
|
Creative inspire 4400 Bozuk Ses ve Bass
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 328
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 2.929 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 258 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar