Apple iPad Mini 7 - 2024 [ANA KONU]
3 yıldır yeni modeli çıkmayan ipad mini serisi sonunda güncellendi. iPad mini 7 15 Ekim 2024 tarihinde tanıtıldı ve dün itibariyle satışı başladı.
Ana konumuz hayırlı olsun. :)
Apple iPad Mini 7 (2024) Teknik Özellikleri;
İşlemci: A17 Pro - Iphone 15 pro modelinde de kullanılan TSMC tarafından üretilen Apple'ın ilk 3 nanometre işlemcisi. 4 verimlilik 2 performans toplamda 6 çekirdek cpu ve 6 çekirdek apple gpu mevcut fakat ipad mini 7'de 6 gpu çekirdeğinin biri kapatılmış durumda yani 5 çekirdek gpu mevcut. Donanım tüm Apple Intelligence özelliklerine destek verecek.
Depolama ve RAM: 128-256 ve 512 gb nvme depolama seçenekleri ile geliyor. iPad mini 6 64 gb ile depolama ile başlıyordu. iPad mini 7'de ram miktarı 8 gb, mini 6'ya göre 2 kat artış mevcut. Ayrıca LPDDR5 ram teknolojisi kullanılıyor.
Kameralar: Smart HDR 4 ile iyileştirilmiş kamera sistemi sunuyor. 12 MP ön ve arka kameralar mevcut. Ana kamera; 12 MP, f/1.8, (wide), AF - Quad-LED dual-tone flash, HDR, panorama - 4K@24/25/30/60fps, 1080p@25/30/60/120/240fps; gyro-EIS. Selfie kamera; 12 MP, f/2.4, 122˚ (ultrawide) HDR - 1080p@25/30/60fps, gyro-EIS (ipad mini 6 ile aynı)
Ekran: Liquid Retina IPS LCD, 500 nits (typ) 8.3 inc - 1488 x 2266 pixels, 3:2 ratio (~327 ppi density) - Scratch-resistant glass, oleophobic coating (ipad mini 6 ile aynı)
Batarya: Li-Ion 5078 mAh (ipad mini 6 ile aynı)
Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, hotspot. Bluetooth 5.3. USB Type-C 3.1 Gen2, DisplayPort. Cellular modeller için e-sim desteği. (ipad mini 6'da düz wifi 6 varken mini 7'de wifi 6'nın geliştirilmiş versiyonu olan 6e mevcut, bluetooth versiyonu da 5.0'dan 5.3'e güncellenmiş. Usb-c portu da gen1'den gen2'ye yükseltilmiş)
Tasarım: iPad mini 6 ile aynı boyut ve tasarıma sahip. Wifi modeli 293 gram, sim kartlı model 297 gram - 195.4 x 134.8 x 6.3 mm ölçülere sahip.
Ek özellikler: iPad mini 7 Apple Intelligence (yapay zeka) özelliklerini destekleyecek. Apple pencil pro desteği mevcut. iPadOS 18 yüklü olarak gelmekte.
Fiyatlar;
Wifi modeller
128 GB >>> 23.999 TL
256 GB >>> 28.499 TL
512 GB >>> 36.999 TL
Cellular modeller
128 GB >>> 30.999 TL
256 GB >>> 35.499 TL
512 GB >>> 43.999 TL
Uzay grisi, mor, yıldız ışığı ve yeni olan mavi renk seçenekleri var.
iPad mini 6'da gündeme gelen hızlı kaydırma yaparken ortaya çıkan jelly scroll effect (jöle efekti) sorunun ipad mini 7'de büyük oranda düzeltildiğine dair bilgiler var.
Birkaç yabancı inceleme;
iPad mini 6 - iPad mini 7 karşılaştırması;
Benchmark Testleri;
Oyun testleri;
20 bin liraya kadar 13.8 - 14.1 inc arası ips ekranlı, mutlaka 12.nesil veya üstü u serisi işlemcili yada ryzen 7 5800U ayarında işlemcili, 16 gb ramli (tercihen 2x8 olmalı) 500-512 gb nvme ssdli usb-c üzerinden şarj edilebilen bir ultrabook öneriniz olur mu?
Monster huma h4 şu ana kadar tüm istediğim koşulları sağlıyor ama aynı fiyat aralığında farklı seçenekler varsa değerlendirmek isterim. huawei d14'e baktım ama H serisi işlemci var ve ram 8 gb.
Ethicwater firmasının satışa sunduğu nsf onaylı yeni alkali filtresi bioetix bir süre önce deneyimlemem için gönderilmişti, işten güçten fırsat bularak bugün montajını yaptım.
Açık kasa arıtma sistemimde kullandığım diğer filtreler;
Alt 3 filtre > Swun chyan sediment, gac ve cto filtre.
Membran > Dupont Filmtec (membran filtre montaj esnasında yeni takılmış olup membran çıkışından 10-12 litre su alındıktan sonra testler yapılmıştır)
Post karbon filtre > Swun chyan FT-33-10-GAC
Alkali filtremiz başlıktan da anlaşılacağı gibi bioetix alkali filtre.
Öncesinde membran > bioplus alkali filtre > post karbon şeklinde kullanım yapmaktaydım. Membran ile bioplus arasındaki t bağlantı ile arıtılmış su direkt depoya gidiyor musluk açıldığında bioplus alkali filtre ve post karbondan hızlı akış şeklinde musluğa geliyordu. Bioplus filtremiz 8 aylık olup 8.5 ph vermekteydi fakat suyun çok lezzetli olduğunu söyleyemem, biocera vakası nedeniyle düzgün alternatif olmadığı için idare ediyorduk açıkçası.
Ethicwater firmasıyla yaptığım görüşmede bioetix filtrede en iyi sonucun membran > post karbon > bioetix sıralaması olduğunu söylediler ben de önerdikleri şekilde yine hızlı akış olacak şekilde montaj yaptım.
Testler yapılmadan önce ph ölçüm cihazı kalibre edilmiştir. Orp cihazım mevcut olmadığından bu ölçümü yapamadım. Tat deneyimlerimi 4-5 depo su aldıktan sonra ayrıca paylaşacağım.
Arıtma sistemi son hali;
Şebeke suyu TDS değerimiz 178
Filmtec membran çıkışı değeri;
1 depo su boşalttıktan sonraki tds ve ph ölçümü. ( TDS 34 - PH 8.9 )
2 depo su alındıktan sonraki değerler. (TDS 39 - PH 9.3 )
Süperonline yurtdışı erişim problemi
Bugün öğleden sonra başladı bu sıkıntı 5-10 dakikada bir 30-40 saniye kadar yurtdışı erişimi kesiliyor, youtube ve google servisleri haricinde yurtdışındaki hiçbir siteye ulaşılmıyor, ping çektiğimde hiçbir yanıt gelmiyor zaman aşımına uğruyor istekler, yurtiçi sitelerde ise herhangi bir sıkıntı yok. Müşteri hizmetlerini aradığımda genel bir sorun olduğunu söylüyorlar.
Var mı başka sıkıntı yaşayan?
1 Ağustos 2022 Statik ip adresi ücret zammı
Hayırlı olsun.
1 Ağustos 2022'den geçerli olmak üzere yeni statik ip fiyatı aylık 39.90 tl.
Eski fiyat 29.90 tl.
Apple Parlatma Bezi [ANA KONU]
Uzun süredir beklediğimiz ve bugün yapılan etkinlikten sonra duyurulan apple'ın parlatma bezinin ana konusudur.
Bez ile ilgili her türlü özellik, fotoğraf paylaşımı, yorum, soru içeriklerinizi bu başlıktan paylaşabilirsiniz.
Bez hemen hemen tüm apple ürünleriyle uyumlu ve fiyatı 199 tl. Henüz ön sipariş açılmadı.
Not: Konu mizah amaçlıdır.
Apple Keynote 2021 Canlı Yayını
Donanımhaber youtube hesabından simultane çeviri ile izlenebilir.
Superonline statik ip zammı (Ağustos 2021)
D-Smart Hediye Paket Kandırmacası (asla inanmayın)
Son dönemde birçok d-smart tv platform üyesinden tahahhüt yenilerken hediye paket teklifleri geldiğini ama hediye paketlerin tanımlanmadığı, tanımlansa da 1 ay sonra hediye kanalların kapandığı hakkında şikayetleri görüyoruz.
Buna biz d-smart hediye paket kandırmacası diyoruz.
Süreç nasıl başlıyor?
Tahahhütünüz bittikten sonra veya iptal talebinden sonra sizi d-smart genel merkezden tahahhüt yeniletmek için arıyorlar, size bazı paket fiyat tekliflerinde bulunuyorlar buraya kadar her şey normal. Fiyat yüksek v.s. derseniz size daha düşük paketler önerip yanına hediye 1 yıl mega paket vereceğiz diyorlar böylece en düşük paketten tahahüt yeniliyorsunuz daha az para ödüyorsunuz hediye paketlerle tüm kanallarınız 1 yıl açık oluyor böylece aklınızı çelmiş oluyorlar, teklifi kabul ediyorsunuz tahahhütünüz uzuyor fakat tahahhütünüz uzatıldıktan sonra hediye paketleri vermiyorlar ya da verip 1 ay sonra kapatıyorlar. Müşteri hizmetlerini aradığınızda da aynı şeyleri tekrarlıyorlar sistemsel arıza, teknik bir problem, sistem güncellemesi var, tanımlama yapılacak, arıza kaydı açıldı en kısa sürede kontrol edilecektir diye yalanları sıralıyorlar.
O yüzden tahahüt yenileyecek arkadaşlar asla ama asla hediye paketleri kabul etmesin, tüm kanalları izlemek istiyorsanız direkt mega paket teklifi alın hediye paketlerin hiçbirisini kabul etmeyin çünkü vermiyorlar.
Ben de 1 ay önce tahahhüt yeniledim hoşgeldin paketi + 1 yıl mega paket olarak fakat hediye paketler halen tanımlanmadı, müşteri hizmetleriyle 5 kez görüşüldü ama çözüm üretilmedi. BTK'ya şikayet ettim sonucu bekliyorum, benzer bir sorunla karşılaşanlar aşağıdaki linkten btk'ya şikayette bulunabilirler.
Nvidia driver sayfası çalışmıyor
Meslek: Televizyon Sektörü, Bilgi İşlem
İlgi Alanları: Sistem uzmanlığı, Network yönetimi
Nerede: Mesaj düzenliyor.
Son Giriş: 4 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23.953
İkinci El Bölümü Mesajları: 176
Konularının görüntülenme sayısı: 138.413 (Bu ay: 3.866)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15.311 (Bu hafta: 23)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware