Diş Kliniği İçin PC Topluyorum
Arkadaşlar merhaba, alışık olmadığım bir talep ile karşılaştım. Diş kliniği için pc toplamam gerekiyor.
X-Ray odası için PC alındı. X-Ray kurulumu yapanların tavsiyesi üzerine i5 11. nesil 11400F, nvidia 2GB DDR4 64 Bit 1030 ekran kartı, 16 GB 3200 Mhz Ram, 480 GB N2vme SSD.
Diş hekimlerinin çalışacağı odalarda bu X-Ray PC'den gelen (bulut üzerinden otomatik gönderece) görüntülenecek. Hem hasta hem hekim görüntüleri bakacak. Ancak X-Ray kurulumunu yapan arkadaşlar bu PC'lerin de i5 olsa yeter diyor. Olay da burada başlıyor. X-Ray'i çeken bilgisayar i5 iken sadece görüntüleyecek bilgisayar neden i5 olsun :) . Harici GPU neden ihtiyaç olsun? X-Ray programı çinli bir program ve doğru düzgün bilgi bulmak mümkün değil.
Madem ısrarla i5 istiyorlar benim de aklıma şu geldi: Bütçeyi de zorlamamak adına Ryzen'e yönelmek istiyorum. Dahili GPU'su daha güçlüdür diye düşünüyorum. Ryzen daha gürültülü çalışabilir belki ama ortam zaten sesli. (Bu yorumlarım saçma ise affola.)
Şöyle bir bilgisayar düşündüm (Vatan Bilgisayar stoklarına bağlı olarak)
Hekim Bilgisayarı: (X-Ray çekmeyecek, sadece uzaktan X-ray'leri görüntülecek, X-Raylere zoom yapacak falan)
AMD Ryzen 5 5600G
MSI A320M-A PRO MAX Amd A320 Soket AM4 DDR4 3200(OC) M.2 Anakart
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram
EVEREST BUMPY 4x120mm ARGB Fanlı TEMPERED CAMLI GAMING OYUNCU KASASI
Crucial 240GB BX500 Serisi 3D NAND Sata 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB)
FRISBY FR-PS50F12B 500W 120mm FANLI GÜÇ KAYNAĞI
Sekreter Bilgisayarı: (Randevu programı için. Çok basit bir program.Yukarıdaki bilgisayardan kısabileceğim tek şey gördüm işlemci. )
AMD Ryzen 3 3200G
MSI A320M-A PRO Amd A320 Soket AM4 DDR4 3200(OC) Anakart
Crucial 8GB DDR4 3200MHz CL22 1.2V PC Ram
EVEREST X-MESH 3x120mm RAINBOW FANLI USB 3.0 Mini Tower GAMING KASA
Sandisk 240GB Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 440MB)
XIGMATEK X-POWER SERİSİ 350W GÜÇ KAYNAĞ
PC konfigürasyonlarında anlamsız saçma bir şeyler görüyor musunuz? Uyumsuzluk, bariz dar boğaz, gereksiz ekipman, ne gerek var buna tarzında şeyler vs.
Bir zamanlar Vatan alışverişi için cuma ve haftasonu beklerdik. Hala bekliyor muyuz? :)
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
|
Son Fatura Nasıl Hesaplanır?
Bayinin Cayma Bedelini Karşılaması
TürkTelekom'dan Superonline geçiş için teklif geldi. Mahalleye yeni fiber döşenince kapı kapı geziyorlar. Türktelekomda daha 11 ay taahhüdüm var (13ü bitti) ve cayma bedeli 1200 TL. Superonline müşteri temsilcisi cayma bedelinin maksimum 600 TL karşılarız diyor. Bayi ise biz tamamını halledeceğiz diyor.
Böyle bir tecrübesi olan var mı?
Merkezi Sistem LNB Polarite Ayarı
|
Bonus Flaş Çarşamba 13.11
Cevap: â–º AURIS FAN CLUB â—„
|
Asus M5A97 R2.0 Çıldırtıyor
|
Oyun Sistemi Tavsiyeleriniz
|
Tavsiye
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 530
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 28.645 (Bu ay: 149)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 188 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar