WoW 20.Yıl Dönümü Classic Sunucuları Açılıyor
- Classic Launch sunucuları - Normal ve PvP olarak ikiye ayrılırken, Hardcore sunucusu ise sadece "Normal" olarak yayınlanacak. Sunucular TSİ ile 21 Kasım'ı 22 Kasım'a bağlayan gece 1'de açılacak.
- Açılacak sunucu türlerinden sadece 1 tane olacak, yani PvP, Normal ve HC normal olarak 3 tane sunucu göreceğiz sadece, bunun sebebi herkesin mega server aramasından kaynaklı. Queue olucak mecburen ilk günlerde, bu yüzden sabır göstermenizi istiyoruz, yeni sunucu açmayacağız fakat çok çok gerekli olursa öyle açacağız diyor blizzard.
- Roadmap'de ortada görüldüğü gibi, fazlı olacak. Bu fazlara ilk defa Hardcore sunucusu da katılacak, yani MC ve Ony açıldığı zaman, Hardcore'da da açılmış olacak. Classic, TBC launch'u görecek fakat Hardcore sunucuları TBC'ye geçmeyecek. Bunun sebebi, TBC'de Hardcore uymayan çok fazla element olmasından kaynaklıymış, uymayacaklarını düşünüyorlar. Ölen hardcore karakterleri, yeni "normal" sunucuya transfer olabilecek.
- MC ve Ony, 12 Aralık'ta açılacak, bunun sebebi ise insanların rushlamak zorunda kalmaması için. Genel olarak "başlamak için geç kaldım mı" sorularını çok gördüğü için blizzard, böyle bi karar almış. İnsanlara zaman tanımak istiyorlar, özellikle rushlamak yerine tadını çıkartmaları için.
- Yeni sunucularda hiçbir şekilde GDKP olmayacak, SoD'da bu yasak pozitif yorumlar aldığı için böyle bir karar aldıklarını söylediler.
- Yeni sunucularda faction balance söz konusu olacak, SoD başladığında bunu yaptıklarını ve çok pozitif etki aldıklarını söylediler. Bu sebeple, sunucularda faction kontrolü olacak, bir faction ağır bastığında diğer faction yeterli sayıya ulaşana kadar kapalı kalacak.
- Classic'de grup kurma, grup bulma çok zor olduğu için çoğu oyuncunun 3.parti addonlara yöneldiğini biliyorlar, bu sebeple yeni sunucularda LFG tool aktif olacak, grup kurmayı ve adam bulmayı vs kolaylaştırmak amaçlı dizayn edilmiş (retaildeki m+ grup kurma toolu gibi) pozitif dönüş alacaklarından kesinler (şuana kadar bayağı pozitif yorumlar var) Birkaç UI değişikleri vs daha olacakmış, fakat bunlar tamamen opsiyonel, istersek eski tipe dönebileceğiz.
Ben kişisel olarak beğendim, oynacağım
Rakip forumun DH'den 10 kat daha fazla aktif olması
Baş harfi T ile başlayan rakip forumu şuan DH'den 10kat daha aktif ne yazık ki, eskiden herkes DH den bahsederken şimdi herkes T den bahsediyor. Zamanla DH neleri yanlış yaptı da çok düştü? Eski DH kalitesini şuan ben göremiyorum 2008 kullanıcısı olarak, ben de kendimi artık T forumunda buluyorum, aktif olduğu için daha çok şey bulabiliyorum orda. Sizce DH neden böyle oldu, buyrun tartışalım.
1080p Monitör Önerisi Arıyorum
Merhabalar, bütçem yüksek değil amacım muazzam bir monitör de değil ama en azından kusursuz bir monitör istiyorum. 24 inç yeterli, en azından 144hz arıyorum. Asus Tuf Gaming almıştım 165hz va panel, ben ips sanmıştım görmemişim + olarak ne yazık ki ghosting var, pek alışık değilim monitör, kasa ikilisine haliyle cahildim, oyunlarda hareket ettiğimde objeler bulanıklaşıyordu durdugumda netleşiyordu. Biraz kıllandım neyden acaba diyerek sonra ghosting olayını öğrendim test yaptım gerçekten ghosting var. Iade sürecim devam ediyor onu iade etmeyi düşünüyorum, ips panel almak istiyorum ama ne önerirsiniz acaba bahsettiğim şekilde varsa. Bütçe olarak 4.500 e kadar çıkabilirim şuanlık malesef :( Teşekkürler!
Hareket halinde bulanıklık
Selamlar, yakın zamanda bir sistem topladım 4060lı, uzun zamandır sistemim olmadıgı için alışık değilim böyle şeylere belki normaldir o yüzden bilmiyorum ama kafamı kurcalıyor bi sormak istedim.
Oyunlarda her şeyi rahatça ultrada 110-120 fps civarı oynayabiliyorum, genelde tüm ayarları kurcalamadan ultraya çekiyorum ya da 1 tık altına indiriyorum bazılarını performansa ve duruma göre. DLSS bulanıklık saglıyor bunu biliyorum fakat yaşadığım sorun DLSS kapalıyken de oluyor. Oyun karakterimi mesela hareket ettirdiğim zaman yavaşca ya da koşarak farketmez, etraftaki tüm objeler birazcık bulanıklaşıyor net olmuyor. Sabit durduğum zaman tüm objeler en uzaktaki dahi çok net oluyor, bu normal mi yoksa sistemimle alakalı bir durum mu acaba ya da monitör ile mi ilgili? Monitörüm 165hz, dp kablosu ile baglanıyorum ekran kartına, ekran kartım 4060 ama oc yani overlock yapılı sanırım emin değilim, monitörle mi ilgilidir, ekran kartımla mı yoksa genel normal bi olay mıdır bu?
AA kapattığım zaman oyunlarda ne yazık kı görüntü çok kötü oluyor bu yüzden kapatamıyorum, AA açıkken de böyle bir şey yaşıyorum. Aşırı rahatsız etmiyor tabi ama net dursa hep daha cok hoşuma giderdi, fakat normal bi durum da olabilir hiç bilemedim, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Sistem toplayabilir misiniz?
Merhaba hocalarim, sistem toplamaktan hic anlamam da acaba isi bilen, zamani olan arkadaslar sistem toplayabilir mi guvenilir bir siteden?
Butcem 20k civari, muazzam bir canavar beklemiyorum kesinlikle, en azindan son cikan ve cikacak yeni oyunlari en azindan medium ya da high da rahatca 60fps veya uzeri oynayabilmek istiyorum. Dlss 3 destekli ekran karti super olur, fps boostu cok yuksek gordugum kadariyla. Gerisini ben anlamam tabi siz daha iyi bilirsiniz, dedigim gibi muthis bir canavar aramiyorum, zamanla yukseltirim zaten. Bir de ssd 1tb yeterli olur bana. Birde cok ucuk olmayan f/p monitor varsa muazzam olur.
Cok tesekkurler simdiden yardimci olan arkadaslara!
(COZULDU)Vodafone hattim 4.5g baglanmiyor.
|
HDD'm bozuk mu yoksa duzeltebilir miyim?
Merhabalar, windows ve genel olarak cogu seyimi ssd'ye atiyorum fakat hdd'm de mevcut pc de buna da bazi oyunlari attigim oluyor. Ilk baslarda sorun yoktu da simdi bir suredir mesela steam uzerinden oyun indirmeye kalksam hdd'ye, indirmenin random bi bolgesinde disk write error (disk okuma hatasi) veriyor. Hangi oyunu indirirsem indireyim ayni sorunu yasiyorum.
Bi oyunu indirmeyi basarip oyuna girsem, ertesi gun oyun hata veriyor bozuk diye. Hdd'den sdd'ye aktarim yapsam, bazi dosyalar icin "kaynaktan okunamiyor" hatasi aliyorum.
Hdd bozuldu galiba ama baska bir sekilde duzeltme yolum var mi acaba?
Boş port sorunu
Arkadaşlar fiber yeni geldi bizim buraya ne güzel sevindim geçicem boş port yokmuş sistemde görülmüyormuş, bu sorun senelerdir var, 35mbps e geçicektim onda da boş port yok denildi hep. Bunun bi çaresi bir şeyi yok mu illa Turktelekom üyesi mi olmak zorundayım ben, yapabileceğim bir şey yok mu ne bileyim TT ye gidip boş port isteği falan yapamıyor muyum? Teşekkürler.
Diablo Immortal [Ana Konu]- Oyun Çıktı!
Diablo Immortal, mobil cihazlar için 1 Haziran (random bir saat) - PC için ise 2 Haziran TR Saati ile 20:00'da çıkıyor.
Bu başlığın amacı ise beraber grindleyecek bir arkadaş elde etmek, Warband/Clan grubunuza oyuncu bulabilmek, oyun ile ilgili bilgi, tüyo paylaşımı yapmak, güncellemeler ile ilgili bilgi edinmek, oyun hakkında soru sormak vs.
Ekstra olarak Battle.Net ID'nizi paylaşabilirsiniz.
SORULAR, BİLGİLER VE TÜYOLAR
1S-) Çıkış Tarihi 2 Haziran Değil miydi?
1C-) Dün gece Blizzard çalışanı PezRadar'ın discord kanalında bizlere verdiği cevap şu;
Alıntı
metni:Mobil cihaz mağalazarının doğaları gereği bir oyunun çıkışı tam saatine uymayacağından dolayı, 1 Haziran günü oyunu indirmeye açacağız, oyunu ilk hangi ülkelerin, ilk hangi kişilerin indirebileceğini bilmiyoruz fakat 1 Haziran Pasific Time saatine göre sabahın erken saatlerinde bu işlemin başlayacağını düşünüyoruz. Mobilde indirilebilir olduğunda oyuna girip oynamaya başlayabileceksiniz, yani evet mobil oyuncuları, PC oyuncularından bir gün erken oynamaya başlayabilecek. PC çıkış saati ise hala verdiğimiz saat ile aynı herhangi bir değişiklik yok.
2S-) Oyun F2P fakat ne derece P2W?
2C-) Arkadaşlar oyun normal-yüksek seviyede bir P2W derecesine sahip. Fakat bunun sizi korkutması için hiçbir sebep yok, oyunumuz genel olarak PVE ağırlıklı. PvP'si de önemli rol oynuyor fazla olmasa da fakat tüm PvP aktiviteleri gruplu ve MMR bazlı. Birkaç el attıktan sonra oyun sizi MMR'ınıza göre eşleştirecek, yani belli bir süre sonra oyununuza P2W oyuncuların gelmesi imkansız olacak, onlar yüksek MMR'da birbirleri ile oynamaya başlayacak çünkü. Bir F2P oyuncusu olarak PvP'yi daha çok günlük/haftalık ödülleriniz için oynamanızı tavsiye ederim. Onun yanında PvE'de bazı aktivitelerde (Challenge Rift vs) gibi lider tablosu bulunuyor. Buralara da girmeniz şart değil, ay sonu ödül alıyorlar ama bir F2P oyuncu olarak bizi ilgilendiren bir yer değil. Onun haricinde kendi oyununuza, zevkinize bakabilirsiniz. Genel ve önemli olarak grind bir oyun, ne kadar çok grind yaparsanız o kadar çok farkı rahatça kapatırsınız.
3S-) Hangi Sınıflar Mevcut, Başka Sınıflar Gelecek mi?
3C-) Açılışta oynayabileceğiniz sınıflar; Barbarian, Crusader, Monk, Necromancer, Demon Hunter, Wizard
Bunlar haricinde Diablo Immortal'a özel yeni sınıflar gelecek (onaylandı) ekstra olarak Blood Knight sınıfı çoktan dosyalarda bulundu bile, ilk gelecek yeni sınıf olacağını tahmin ediyoruz.
4S-) Oyunda Herhangi Bir Sınırlama, Enerji Sistemi vs. Var mı?
4C-) Hayır, Diablo Immortal'da herhangi bir sınırlama bulunmuyor. İstediğiniz kadar dungeon, rift, zone event vs yapabilir ve gear/upgrade mat vs. farmlayabilirsiniz. Sınırlanan bazı şeyler var elbet fakat bunlar günlük/haftalık görevler gibi şeyler.
5S-) End Game'de Beni Ne Bekliyor?
5C-) End Game'de yapabileceğiniz şeyler şunlar; Rift farmı - Dungeon'dan set düşürme farmı - Zone Event dediğimiz saati geldiğinde aktif olan etkinlikler - PvP - Haftalık Raid Bossları - Ek olarak; her ay içerik güncellemesi, sezonluk etkinlikler (cadılar bayramı vs), ve yapım aşamasında olan bir çok yeni içerik. Oyun bir MMO ve uzun süre yeni içeriklerle güncellenecek.
6S-) Para Harcayacak Olsam Ne Almam Önerilir?
6C-) Arkadaşlar şöyle söyleyeyim, oyuna 1 milyar yatırıp currency alsanız, bunun size en fazla katkısı %0.3 falan olur. Oyunda hemen P2W seviyesinde uçuk bir karakter istiyorsanız deliler gibi para harcamanız gerekiyor ki bu Türk olarak mümkün değil ekonomimizden dolayı. Para yatıranlar genel olarak Legendary Gem düşürmek için para yatıracak fakat bu Legendary Gem düşürme olayı bir kere 5* gerektiriyor üzerine bir 5* Legendary Gem'i 10 kere upg edebiliyorsunuz ki istediği şeyler çok uçuk şeyler. Muazzam bir para yatırılması gerekiyor kısaca o yüzden bunu boşverin. Almanızı önerdiğim tek bir şey var o da Battle Pass. Battle Pass fiyatına göre inanılmaz değerli şeyler veriyor ve alınmaya değecek tek ürün.
Doğum günümde ayrıldık
Güzel bir gün oluyor...
İlgi Alanları: Limonlu iced tea
If you place your hopes in anything, they will be betrayed. Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
|
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 35.350
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 85.349 (Bu ay: 1.962)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27.107 (Bu hafta: 4)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic