Herkese merhaba,
bir süredir bagaj lambam yanmıyor. ampul patlamıştır diye önemsemedim. 1-2 ay önce yeni ampul aldım, o da çalışmadı. ilk başta yeni ampulün de bozuk olabileceğini düşündüm. ama aynı ampulü farklı bir yerde denediğimde çalıştığını fark ettim. kabloları kontrol ettim, her hangi bir sorun görünmüyordu. sonra fark ettim ki aracım uzunca bir süredir bagaj açık uyarısı vermiyor. yani bagaj kapağı açılıyor ama sisteme bagaj açıldığı bilgisini iletmediği için ne uyarı veriyor ne de bagaj aydınlatmasını açıyor.
sanayide bir ustaya anlattım durumu. çok fazla ilgilenmedi, sadece "kilittendir, kilidin değişmesi gerekir" dedi. biraz araştırınca kilit içerisinde bagaj açık/kapalı bilgisini ileten bir switch in olduğunu, bu switch arızalanınca aynen bendeki problemleri çıkardığını öğrendim. ben de internetten yeni orjinal bagaj kilidi aldım. fakat sonuç değişmedi.
beni asıl şaşırtan şey ise şu oldu. belki de en başta yapmam gereken şeyi en sonda yaptım ve ampule gelen kablodaki akımı multimetre ile ölçtüm. sonuç 7,4 volt. yani sıfır değil. bu nasıl oluyor anlamadım. yani ya 12 volt ya da 0 volt olması gerekmez miydi? bu konuda bilgisi ya da fikri olanlar paylaşırsa mutlu olurum.
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 191 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar