Merhaba,
Evimde Turksat kablo internet ve Netmaster CBW-383Z4 modem kullanıyorum.
Genel olarak modemin ethernet ve wifi performansından memnunum fakat evin arka odalarında zayıf çektiği için aşağıda anlatacağım yöntemle wifi ağını uzattım.
Netmaster modemin ethernet portlarından birine 5mt'lik Cat5 kablo bağlayıp evin arkasına doğru uzattım. Kablonun bir ucunu evde hali hazırda bulunan TP-Link TD-W9970V3 modeme bağlayıp router özelliğinden faydalanıyorum. Sorun olmaması için modemin adsl özelliğini kapattım. Yani sadece Router olarak çalışıyor. Her iki modem içinde farklı isim belirledim yani köprüleme/tekrarlama yapmayıp kablo ile yeni wifi ağı oluşturdum.
Problemime gelecek olursak. Çalıştığı zaman süratle ilgili hiçbir sorun yok fakat TP-Link modemde wifi sık sık kopuyor sonra geliyor. Sanki modemi resetlemiş gibi. Çoğunlukla IP adresi alınamadı hatası veriyor. Evde bu modemden (TP Link) 3 tane olduğu için hepsiyle denedim hep aynı sonuç
Bildiğim Netmaster modem belirli aralıklarla / sürelerle ip adresi veriyor. Buradaki sürenin sıklığı ile ilgili bir problem olabilir mi?
Yoksa benim gözden kaçırdığım farklı bir ayar olabilir mi?
Ek bilgi: Net master modemin diğer ethernet portlarından birine TV diğerine playstation bağlı ve hiç kopma olmuyor.
Teşekkürler
silinebilir
|
Subwoofer Takviyesi Hakkında
Pioneer TS-F1634R? Sony XS-GTF1638?
|
|
Asus K53SV-SX582V HDMI Problemi
|
|
15.4'' LCD yerine 15.4'' LED ???
|
945GME Onboard Ekran Kartında Vga out Problemi
|
|
Meslek: Eğitimci & Koç & Mentor
PS4 PSN: Rakavuz |
Alışveriş Yaptıklarım; Mutlu666 - signore - KRALL - ankara1234 - cool_boy10 - Mr StEaLtH - Rapator - ^Biotech^ - hiickimse - thehook - trlux - furkani - elektronik_manyak - xelon - Hıdır - laider - juti34 - Mindhunters - darkseed - kkahyaoglu - ucanturk41 - tgenc - nessu - Reco. - mad_max - Salih - SuPReMaCY - B00MER - m_runo - öztin - jyhun - Seahawk - umuts_1 - moon74 - turgayaslan - skateboarding - dest - nJOY - Gündoğdu - qwerty72 - KontViper - bayrakdar - nihattr - Fatih! - alitopal - ozidane - Chaoss - Alabandatr - Armatö® - rozek - thisrock - cagataybas - cydonia - silwer00 - eixs - marikanwap - FelixCrail - fLaVa - cihancansiz - incele - unalb01370 - verondeniz - zerogs - mgunay88 - kut - huvanes - raverss -->> Devamını yazmaya üşendim.... |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.926
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.575
Konularının görüntülenme sayısı: 15.758 (Bu ay: 175)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El