Logitech Z313 uğuldama sorunu
Arkadaşlar merhaba,
Tanındık bir mağazadan Logitech Z313 2+1 hoparlör aldım. Bu süreçte hoparlörden ara ara 10-15 saniyelik sürelerle tiz bir uğuldama, vınlama sesi geliyordu ilk günden beri. Başta çok dikkatimi çekmedi, sonra yavaş yavaş rahatsız etmeye başladı. İnternette birkaç kişinin farklı hoparlörlerden (ve bu modelde de) aynı sorunları yaşadığını okudum. Bazı öneriler de vardı: topraklı priz kullanmak, ses kartı kullanmak, jak girişini temizlemek vb. Hemen hemen hepsini yaptım. 1-2 gün gider gibi oldu sonradan tekrar ara ara bu tiz ses gelip gitmeye başladı. Şu an aldığım mağazaya gönderdim hoparlörü onarım için. Buna benzer bir sorun yaşayıp da çözümünü bulan/bilen var mı?
13 yıllık Samsung P2350 monitörden sonra Asus VG248QG.
2010 yılında aldığım Samsung P2350 23" (önde) monitörden sonra dün Asus VG248QG 24" (arkada) monitör aldım. Samsung'a teşekkör etmeliyim çünkü 13 yıl boyunca monitörde hiçbir sıkıntı, ölü piksel vesair şeyler olmadı. Yani 4-5 yıl daha çalışabilirdi. Ancak monitörde DP port ya da hdmi girişi yoktu ve yeni nesil ekran kartlarını kullanamayacak duruma geldim. Size şunu söyleyebilirim, hâlâ birçok modele taş çıkartır p2350 bence. Ama Asus VG248QG'nın da hakkını yememek lazım. Bu arada VG248QG'yi ikinci alışım. İlk aldığımda ölü piksel durumu yaşandığı için iade edip aynı markanın mağazasına giderek test yaptıktan sonra aldım. Umarım bunda da ölüpiksel sıkıntısı yaşamam. Mağazada teşhir ürünlerine baktığımda 240hz, 270hz, 280hz'lik monitörler de gördüm ama 2k monitörler klasmanında bence bir aşamadan sonra bazı şeyler reklam gibi geliyor. Bu monitör bana 3780₺'ye mâl oldu. Tavsiye edebilirim. 6-7 oyunda denedim, hiçbirisinde canımı sıkan bir şey yaşamadım. (Crysis 2-3, Battlefield 3-4, CS, GTA-5, Civilization VI, CoD Modern Warfare vd.) Monitör tavsiyesi isteyenler için yazmış bulundum, iyi geceler :)
Yeni monitörde yeşil nokta sorunu. (fotoğraflı)
Arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bugün yeni bir monitör aldım. Kurar kurmaz biraz oyun oynadıktan sonra UndeadPixel ve DPT adlı iki piksel test programı ile monitörü denedim. Özellikle mavi ve siyah ekranlarda yeşil bir nokta var. Bilgisayar kapanırken oluşan siyah ekranda da görünüyor. Monitörü değiştirmeli miyim? Fotoğrafta parlak bir nokta olarak görünüyor aşağıda.
Arkadaşlar kısaca anlatayım,
Apartman 2016 yapımı, yeni sayılır. Benim Sokağımdaki tüm apartmanlarda Türktelekom'dan Kablonet'e hepsinin altyapısı bulunurken benim oturduğumda hiçbir altyapı bulunmuyor. El mahkum ilk olarak Superbox kullandım, fiyatları uçunca taahhüt biter bitmez Redbox'a geçtim. 200GB kotalı internetini kullanıyorum ama yeri geliyor 200gb 5-6 gün hatta 10 gün önceden bitiyor. Yan apartmanımda bütün internet altyapısı bulunurken benim oturduğum apartmana da bu altyapıları getirmem için ne yapmam lazım? Yardımcı olabilir misiniz?
Corsair h45 için LGA 1700 kit?
Arkadaşlar, biliyorsunuz ki sevimli, ufak bir sıvı soğutucu h45. Şu an lga 1155 (Intel i7 2600k) işlemcimde kullanıyorum ancak i7 13700k (LGA1700) işlemci aldım. Şu an anakartı bekliyorum. Onunla birlikte alt kalite 1700lga uyumlu soğutucu aldım. Asıl soruma geliyorum:
Corsair h45, LGA1700 uyumlu değil, acaba elindeki soğutucuların lga 1700 arkalığını kullanıp h45'i lga 1700'e uyumlu hâle getiren oldu mu? Çünkü bildiğim kadarıyla h45 için lga 1700 kiti yok piyasada. Yoksa ben kendim bunu deneyeceğim.
LG G4 başlangıç ekranında kalıyor. TRWP Nougat yükleyeyim derken.
|
Facebook'ta son görülme zamanı?
|
Windows 10'da Güncellemeler?
|
|
AMD 6950 ekran kartını güncellemek?
|
Meslek: Öğretmen
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.244
İkinci El Bölümü Mesajları: 253
Konularının görüntülenme sayısı: 17.882 (Bu ay: 219)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 286 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware