xg32uq vs samsung g8 oled
Arkadaşlar merhaba,
geçen ay parça parça topladığım sistemi toparladım takriben 3 ay falan sürdü tüm parçaları o döneme göre indirimdeyken aldım.Farklı seçimler de yapılabilirdi ancak tamamen keyfi toplandı o yüzden ben böyle tercih ettim.
Son parça olarak monitör kaldı ve uzun süredir monitör arayışındayım lg c2 de alma fikrim vardı stok bitti vs günün sonunda artık bir karar vermem lazım.Tamamen kusursuz monitör yok gibi birşey öyle görülenler arasında da çoğu ülkemizde stokta yok yada 1 firma satıyor sadece ve fiyatını şişiriyor genelde.
Sistem aşağı yukarı şu;
-13700k
-Asus z790-a prime
-gskill 6800mhz 32 gb ddr5 ram
-asus rog strix 4080 white oc
-gt 502 siyah
-7 adet asus tf120 beyaz fan
-asus 1000w aura edition psu
-samsung 980 pro 2 tb
-2 tb seagate harddisk
-asus rog ryuo 3 360mm soğutucu
-asus rog theta electret kulaklık
-Rog strix flare 2 klavye
parçalar bu şekilde ve monitörde de ortalamanın bir tık üstü olsun 5 sene götürsün istiyorum.
Elediğim monitörler; samsung g7,samsung neo g7,dell g3223q ,lg c2 tv,gigabyte m32u,
Almak istediğim ama ülkemizde olmayan gelmeyen yada stoğu biten tekrar girmeyen ürünler var onları da geçiyorum.Asgari ücrete artış gelecek sanırım o yüzden daha fazla beklemeye gerek yok faiz artırımı ile doların düşme durumu olsa da piyasada para artacağı için kestiremiyorum dramatik fiyat düşüsü olmayabilir.
asus xg32uq ve samsung g8 oled arasında kaldım.Asusun bu modeli güvenilir kaliteli bir ips diğeri görüntü açısından daha kaliteli ama oled olduğu için riskli ayrıca bir takım sorunları varmış sanırım.
Oled için daha erken mini led için de fiyatlar çok yüksek.Yeni modellerin gelmesi 1 2 seneyi bulacak sanırım o yüzden boşa beklemenin alemi yok.
İkisinin de satıcısı amazon asus uzun süre sonra dün stoğa girdi.31500 civarı samsung da 30 500 civarı.
Bu 2 monitörden kullanan varsa yada kullanıcı yorumu vs görmüş olan varsa tercih yapmamda yardımcı olursa sevinirim iyi forumlar.
Minibüs ruhsatlı araç ile yük taşıma
9+1 koltuklu ruhsatta minibüs yazan vito,caravelle tarzı bir araç almayı planlıyorum.Amacım şu;normal işimin dışında boş zamanlarımda ofis mobilyaları taşımak ücreti mukabilinde ufak tefek nakliye yapmak istiyorum.İstediğim zaman ise koltukları takıp kalabalık gidilecek bir yer varsa oraya giderek aracı kullanmak istiyorum.
Biraz araştırma yaptım ama tatmin edici bir cevap bulamadım internette.Eğer dediğim gibi yaparsam polis çevirmesinde başıma iş alır mıyım ?
Dediğim işi yapabilmek için nasıl bir araç almam gerekir ? Örneğin transporter alırsam koltuksuz yada transit; caravelle alıp koltuk çıkarmamdan farklı bir durum mu olur ?
Ücreti mukabilinde proje çizilerek koltukları söktürürsem sorunu aşabilir miyim yani vito alıp istediğim şekilde kullanabilir miyim ?
Bu arada bu src ve taşıma belgelerinden kaçmıyorum almam gerekirse alırım mesela kamyonet diye geçen araçlar için k* belgesi alınması gerekiyormuş 2 3 bin tl fiyatı var yaklaşık onu alırım sorun olmaz src de olmaz.Burada merak ettiğim konu alacağım amacı yukarıdaki amaçla kullanabilmek için çevirmede muayenede sorun yaşamamak için teknik olarak ruhsatta vs aracın nasıl geçiyor olması lazım ? Ya da hangi şartların taşınması gerekiyor ?
Bu konularda detaylı bilgiyi nereden alabilirim ? Mesela bir polis çevirip sormak mı lazım ? Proje çizen bir yere mi danışmam lazım ? Şöförler odasını mı aramam lazım ?
Sorularımla ilgili cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Fibere gecis icin iss tavsiyesi gerekli
|
Bir acayip soru..
QNB finansbank onerir misiniz ?
|
1000-1600 TL arasi tavsiyeye ihtiyacim var
|
Şu parçanın adını bilen ?
|
Wireless modem yada başka çözüm önerisine ihtiyacim var
|
Sistem Tavsiye
|
Yeni hdd test ve garip bir problem
İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/ |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.746
İkinci El Bölümü Mesajları: 32
Konularının görüntülenme sayısı: 57.956 (Bu ay: 878)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.337 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası