Arçelik - Beko AC6030 Su soğutmalı havadar gerçekleri
Merhabalar,
Malum sıcaklar nedeniyle ekonomik bir çözüm arayışındaydım. Vantilatörden hallice olan bu tip su destekli vantilatörler hakkında kısaca giriş, gelişme ve sonuçları video olarak derleyip yükledim.
Merhabalar,
Playstation5 arayışları içindeyken monster laptop ile yaşadığım elektrik sorunları sonrasında yeni bir laptop arayışına girmek durumunda kaldım ve 5 ay önce 7500 TL fiyatıyla Acer nitro 5 oyuncu bilgisayarını almaya karar verdim. Kullanım amacım ağırlıklı olarak 3 Boyutlu modelleme ve render olsa da yanına bir de gamepad alarak sevdiğim oyunları akşam üzeri televizyonda da oynamak istiyordum.
1 Haziran itibariyle ikinci nitro 5 bilgisayarı da aldım ve aralarında performans olarak negatif fark olduğunu gördüm. GTX 1660ti, RTX2060'tan yaklaşık 10 fps daha hızlı çalışıyordu. 16 GB single kit (64bit) ram kullanmasından şüpheleniyorum çünkü aida benchmarklarında da 2x8 GB olan 32gb/s okuma-yazma yaparken 1x16 GB olan 16gb/s okuma-yazma hızlarında çalışarak haberleşmede gecikme yaratıyor olabilir.
Videoda kullandığım bileşenler:
GTX1660ti, i7 9750h, 2x8 GB DDR4 3000mhz, 1 TB Nvme 2100/1600 ssd
4K60hz HDR TV (hdmi 2.0 çıkışı nedeniyle 1080p 120hz HDR limitli)
Samsung T650+swa8500 5.1 kanallı ses sistemi
Logitech F710
Kişisel yorumum:
-Bilgisayarın fiyatı 5 ayda 10.000 li tutarlara yükselmiş ancak daha düşük işlemci ve ekran kartı kombinasyonlarıyla da fikir verebilmeyi umuyorum.
-GTX1660ti için konsol ile kıyaslamak gereksiz ve fazlaca iddialıydı. 1080p Ultra ayarlarda HDR ve DTS 5.1 ses aktif.
-laptopa 144 hz ekran konulmuş. Güzel bir akıcılığı var ancak oyun tarafında bu panel hızına erişmek mümkün değil, bütçeden düşülebilir.
-Acer nitro 5 bilgisayarda gpu'dan başlayan soğutma borusu cpu üzerinden geçerek fanlara gidiyor dolayısıyla %20 kullanımda dahi işlemci sıcaklığı 90-102 derece aralığında geziniyor. Macunları yeni değiştirdim ve -150mv undervolt işlemi yapmama rağmen sıcaklıkta düşüş olmadı (!)
Not: Vidoda konsolda da olan oyun testleri, darboğazlara ilişkin teknik olmayan yüzeysel detaylar ve yer yer yazım/anlatım hataları mevcut, affola.
Çıkan sonuçlar:
Telekom rezilliği mi ? : )
|
hangi donanıma ihtiyaç duyulur?
|
ssd ve işlemci seçim
|
ADSL2+ VDSL2 sorun ?
|
Aerocool vx9 ve mekan mod
|
Okul için F/P sistem önerisi*
|
Access point değişikliği
|
Meslek: İÇ MİMAR - TASARIMCI
İlgi Alanları: Havacılık, Müzik, Donanım, Mobil, Tasarım, Mimarlık
Tolga BESCİ 3D ARCHITECTURAL ARTWORKER (www.tolgabesci.com) - SIMULATION DEVELOPER (aeromesh.rws.aero)
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.349
İkinci El Bölümü Mesajları: 54
Konularının görüntülenme sayısı: 15.894 (Bu ay: 205)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 293 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware