Carraro E-Bike elektrikli bisiklete el gazı takılabilir mi?
Bilgi verebileceklere teşekkürler.
Carraro Mars Elektrikli Bisiklet için El gazı
Merhabalar,
Carraro Mars elektrikli bisiklet aldım.
Buna el gazı takılmaz diyorlar.
Burdak bir motosiklet tamircisi takarım diyor.
Taktırıp da memnun olan var mı?
Sorun yaşıyor musunuz?
Bilgi verebileceklere teşekkürler.
Kat Mülkiyeti Kanunu
Merhaba arkadaşlar,
600 daireden oluşan TOKİ Sitesinde oturuyorum.
Apartmanda 40 daire var.
Site yönetimi bina giriş kapısının değiştirileceğini ve daire başına 1000 ₺ gibi bir para ödenmesi gerektiğini bildirdi.
Oysa Kat Mülkiyeti Kanununa göre binada 5'te 4 çoğunluk sağlanmadan tamirat, tadilat vs yaptırılamaz.
Konuyla ilgili mevzuat:
"Apartmanda tadilat nasıl yapılır? Nasıl karar alınacaktır?
Apartmanda ve ortak alanlarda tadilat, yıkım, onarım, yeni bir yapının yapılması için maliklerin toplanarak 4/5 çoğunluk ile bu yönde karar alması gereklidir. Karar alınmadan ortak alana müdahale edilemez.
Kat Mülkiyeti Kanunu 19/2;
‘Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz.
5'te 4 çoğunluk yok. Hatta % 50 çoğunluk bile yok.
Mahkeme kararı da yok.
Ama site yönetimi borcun adımıza tanımlandığına dair bizlere mesaj gönderdi.
Sorularım:
1) Kat Mülkiyeti Kanununa aykırı olarak yaptıklarını sandığım bu işlem için icra takibi çıkarabilirler mi?
2) Ödemez isem bu durum daireyi satmama engel olur mu?
3) Site yönetimi hakkında Kat Mülkiyeti Kanununa aykırı hareket ettikleri için savcılığa suç duyurusunda bulunsam ceza alırlar mı ve uygulamayı durdururlar mı?
4) Burada tüm sitenin mi 5'te 4 çoğunluğu aranır, binada mı 5'te 4 çoğunluk aranır?
5) Toplantıya katılanların mı çoğunluğu baz alınır, tüm maliklerin mi?
Bilgi verebileceklere çok teşekkür ederim.
Hangi LPG kitini önerirsiniz?
Merhabalar,
Yeni aldığım Seat İbiza 1.0 75 HP araca LPG sistemi taktıracağım. Bu aracı en az 7-8 yıl kullanacağım. Çok km yapıyorum.
Ekonomik sorunum yok.
Prins'in en iyi modelini taktırabilirim fakat buna gerek var mıdır, yoksa BRC, Lovato vs yeterli olur mu?
Tasarrufta ciddî bir fark var mıdır?
Usta daha önemli deniyor. Adana veya İskenderun'da iyi bir usta önerir misiniz?
Teşekkürler...
Anne Babaların Ayrım Yaptığı İspatlandı
ABD'de bir üniversite, ailelerin; çocuklardaki sevimliliğe göre ayrım yaptıklarını bilimsel olarak bir AVM'de kamera kayıtlarıyla ispatlayan bir araştırma yapmış.
Üniversiteden araştırmacılar bir AVM seçiyorlar.
AVM'ye gelen ailelerin çocuklarının sevimliliklerine 10 üzerinden puan veriyorlar ve anne babaların davranışlarını gözlemliyorlar.
Anne babalar daha sevimli olan çocuklarını AVM'de daha çok koruyorlar, mesela arabada bırakmıyorlar. AVM'de yalnız kalmalarına müsaade etmiyorlar, yanlarından fazla uzaklaşmalarına engel oluyorlar. Ellerini tutuyorlar. istediklerini alıyorlar, kucaklarında tutuyorlar. Market arabasına bindiriyorlar vs.
Daha az sevimli olan çocuklarda ise tam tersi: Arabada bırakıyorlar. AVM'de yalnız kalmasına müsaade ediyorlar. Yanlarından uzaklaşmalarına engel olmuyorlar. Elini tutmuyorlar veya daha az tutuyorlar. İstediklerini pek almıyor, umursamıyorlar, kucaklarına pek almıyorlar, market arabasına bindirmiyorlar.
Tabii anne ve babalar şiddetle tepki gösteriyorlar "biz asla ayrım yapmayız" diyorlar ama sonuç sayısal olarak ortada.
Hayatın gerçekleri işte.
Devlet hastanelerinde, resmi ağız ve diş sağlığı merkezlerinde diş tedavisi özellikle kanal tedavisi, protez, kaplama yaptırmak imkansız gibi.
6 aydır protez ve kaplamalarımın yapılması için bulunduğum ilçedeki ağız ve diş sağlığı merkezine gidiyorum, 4-5 dr değiştirdim, bir bahaneyle başlarından savıp özele veya periodontolojiye vs yolluyorlar.
Periodontolojiden randevu almak imkansıza yakın. Sistem yok, tekrar randevu alın diyorlar, önce diş temizliği yaptırmanız lazım, derin diş temizliğini özele yaptırın burda alet yok vs diyorlar, ama ısrar edip tedaviyi başlattım. Niçin özele 30-40 bin vereyim. Dr son anda bile kendi yapacağının kalitesiz olacağını söyleyerek beni vazgeçirmeye çalıştı. Sadece ben değil, yakın çevrem de bu durumda, sanalda da çok şikayet var. Bir arkadaşım ağrıdan duramıyor, ağrı kesiciler midesine zarar veriyor, ağrı yüreğine vuruyor, yine de çeşitli bahanelerle (önce diş eti uzmanı bakmalı gibi) yapmayıp özele gönderiyorlar ki o yakınımın maddi durumu son derece kötü, 2 çocuğuyla kimsesiz, parasız kalmış ama dr.lar acımıyorlar. Acil durumda ben de özele yaptırdım bazı şeyleri.
Çözüm: Şikayet
Hasta hakları birimine, başhekime, kaymakama, valiye, CİMER'e vs. Hatta olay çıkarıp ulusal medyaya yansıtmalıyız.
Lütfen itiraz edin, kuzu kuzu özele gitmeyin, bağırın, çağırın, olay çıkarın. Bu dr.lar lüks arabalara binip yurt dışı tatile gidiyorlar, her malın hizmetin iyisini alıyorlar. Bize hizmet vermek, acılarımızı dindirmek zorundalar. Yemek yerken aylarca çok acı çektim ama yine de sabrettim, devlete yaptırıyorum. Lütfen mücadele edelim.
(Alıntı)
Bugün de bir arkadaşım dr kovarcasına bağırarak azarladı, yaşı küçük olmasına rağmen. Arkadaşım şikayet edecek yarın.
İyiliği Merkeze Alan Toplum Kalkınamaz
Mutlak iyi insan yoktur. Mutlak kötü insan da yoktur.
En iyi insanlar bile kötülük yapabilir.
En kötü insanlar bile iyilik yapabilir.
Kur'ân'da İslam Peygamberinin bile hatalarından bahsedilmektedir.
Bir muhafazakâr yakınım "Dinî duygular dışında insanlar niçin iyilik yapsınlar?" diye sordu.
Hepimizin ideali barış, huzur, refah içinde yaşayan bir toplum oluşturabilmek.
Fakat böyle bir toplum, iyilik yapmakla oluşturulmaz.
İyilik, bir toplumun ideal bir toplum olmasını sağlamaz.
İnsanların tamamına yakını iyilik yapmaz veya yapılan bir iyilik reklam için veya vicdanı rahatlatmak için yapılır. Samimi olarak insanî duygularla iyilik yapanlar da vardır fakat o kadar azdır ki kaydadeğer değildir. Kısaca iyiliği bir toplumun gelişmesinde merkeze oturtmak işe yaramamaktadır. Kafî miktarda iyilik yapılsa bile yine iyiliğe bel bağlanmaz. Çünkü iyilik sahibi istediği zaman iyiliği kesebilir ve kimse de bunun hesabını soramaz.
İDEAL OLAN, KİMSENİN İYİLİĞE MUHTAÇ OLMADIĞI BİR TOPLUM OLUŞTURABİLMEKTİR.
Ülkemizde patates dağıtımında oluşan görüntüleri hatırlayalım.
Bir insan işini iyi yapıyor, ailesiyle ilgileniyor, kurallara uyuyor diyelim. Kim bunu iyilik yapmadığı için kınayabilir.
İYİLİK, İNSANLARIN VİCDANINA BIRAKILMAZ.
Çünkü toplum; vicdanı merkeze alan bir anlayışla düzelmez, yükselemez.
Çözüm:
Her toplumda muhtaç insanlar vardır. Gelişmiş ülkelerde bunlara yardım devlet eliyle profesyonelce ve gizlice yapılmaktadır. Bu, devletin görevidir. Devlette bu iş için görevlendirilen kurumlar ve insanlar, bunu vicdanları gereği değil, görevleri gereği zorunlu olarak yaparlar. Reklam, gösteriş, aşağılama vs olmaz böylece.
Kısaca iyilik yapmayı merkeze alan bir toplum geri kalmaktan kurtulamaz.
m. k. Kocabaş
İngiltere niçin krallığı lağvetmiyor?
Demokrasinin beşiği İngiltere niçin krallığı lağvetmiyor, yıllardır bunu çözebilmiş değilim. Bu konudaki tüm yazıları okumama rağmen.
İsveç, İspanya, Norveç, Danimarka, japonya vs de krallık sanırım.
Ama buralarda kralın, kraliçenin hiç yetkisi yok. Kral bir cafeye gitse yer yoksa kralı almazlar. Çok garip. En gelişmiş ülkeler cumhuriyetle değil, meşruti monarşi ile yönetiliyor.
Saddam Irak'ı, Kaddafi Libya'sı, Afganistan, Pakistan, Mısır, İran, Hindistan, Suriye vs ise cumhuriyet. Hayat garip.
-------------------------------------------
Cevaplardan sonra ekleme:
Burda krallığı, şeriatı öven, cumhuriyeti yeren bir ifade yok.
Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laikliği benimsemiş bir insanım.
Sadece durum tesbiti yaptım.
https://www.google.com/amp/s/ahvalnews.com/tr/egitim/egitimde-aci-tablo-turkiyede-yetiskinler-okudugunu-anlamiyor-sayisal-analiz-yapamiyor%3famp
Almanya'da görev yapmış bir öğretmen arkadaşımın anlattığı bir olay:
''Görev yaptığım okulun bahçesinde Alman öğretmenler gayet sessiz olarak ve saygıyla voleybol oynarlar, kendi takımlarının aleyhine de olsa dahildi veya hariçti diye doğruyu söylerler, sayılarda sorun çıkmaz vs.
Aynı sahada daha sonra Türk öğretmenler voleybol oynarlar, sayı, dahil, hariç gibi konularda sürekli tartışma çıkar, dakikalarca oyun durur ve maç normal biçimde bitmez''.
Buna benzer bir durumu, Türkiye'de görev yaptığım bir okulda gözledim ve yaşadım: (Kayseri).
Öğle arasında ve okul sonrası öğretmenler, idareciler, diğer okul çalışanları voleybol oynardık. Topa vuramayan oyuncuya takım arkadaşları çıkışırdı. Önde olan veya sayı kazanan takımın oyuncuları rakip takımı kızdıracak sözde şakavari sözlerle kışkırtırdı. ''Bir daha seninle oynarsam ş....sizim'' diyerek oyunu bırakan da oldu ama ısrarlara dayanamayarak sonraki günlerde tekrar oynamaya başladı. İlk olarak Fatih Bey adında bir arkadaşım ''Arkadaşlarımla kötü oluyorum'' diyerek oyunu bıraktı, sonra aynı nedenle ben bıraktım, idareciler bıraktı vs. En sona kalan 2 arkadaş birebir maç yaptılar. Üniversite mezunu yılların öğretmenleri, medenî biçimde oyunu sürdürmeyi başaramadı.
Bunların sebebi nedir?
----------------------------------
Bundan 20-25 yıl önce bir gazetede bir doktor şöyle yazmıştı:
''Amerika'da ve Türkiye'de görev yaptığımda şu farklılık dikkatimi çekti.
Kaza geçirip bilinci kapalı olarak hastaneye getirilen kişi kendine geldiğinde ilk yaptığı iş, ellerini kafasına götürüp kafasının yerinde ve sağlam olup olmadığını kontrol ediyordu.
Türkiye'deki hastanelerde görev yaptığımda ise kaza geçirip bilinci kapalı olan yaralıların, kendilerine geldiklerinde ilk yaptıkları işin ellerini cinsel organlarına götürerek kontrol etmek olduğunu hayretle müşahade ettim''.
Bu farklılığın da nedeni nedir?
Karşı cinse sosyal medyadan mesaj
Kargo görevlisi, motokurye, polis, sağlıkçılar vs, işleri gereği bayanlarla muhatap oluyorlar ve adlarını alıyorlar.
Beğendikleri bayanlara sosyal medyadan mesaj yollayıp tanışmak istiyorlar.
Bayanlar bunları ifşa ediyorlar. Bunu takipçi kasmak için yapanlar bile var.
Burda etik bir sorun var mıdır?
Kadın, birkaç saniyede engelleyip konuyu kapatabilir diye yorumlar var.
Mesaj atıp tanışmak isteyen şahıs yakışıklı, uzun boylu, dr vs olsa yine ifşa eder mi, tanışmak mı ister mesela.
Yasal olarak da suç mudur?
Meslek: Öğretmen
İlgi Alanları: İnternet, Gezi, Müzik, Bilim, Felsefe, Tarih
Hayatta önemli olan hiç düşmemek değil, her düşüşten sonra ayağa kalkabilmektir. |
Hayatta önemli olan hiç düşmemek değil, her düşüşten sonra ayağa kalkabilmektir. |
Sahip olduklarına sevinen, sahip olmadıklarına üzülmeyen insan, akıllı insandır. |

Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.415
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 16.125 (Bu ay: 206)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 65 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar