Sony Oled fikir danışma
Arkadaşlar merhaba. Hem kovalayan vardır bilgisi olsun hem de harekete geçmeye değer mi diyerek kendi açımdan sormak isterim.
2-3 aydır Sony Oled 65" XR-65A80J kovalıyorum. Kur ataklarının başında ben en ucuz 26300 lira fiyat görmüştüm. Ardından 38 binlere kadar tırmandı. Şimdi ise kısa süreli olduğunu düşündüğüm fırsatla Mediamarkt'ta 30 bine inmiş durumda. Yeni seneye girdik, yeni modeller duyuruldu, stokları eritme çabası var vs. Ama yine de daha düşük fiyat gelmez diye düşünüyorum.
Esasen acelem yok. Panasonic plazma kullanıcısıyım ve en iyi Led tv lerin bile plazmanın renklerini temel aldığımda o masraflara değmeyeceğini düşünüyorum (elbette plazma da mükemmel değil, 10 senelik tv sonuçta). Ancak oled başka bir mevzu tabi. Sadece Sony istediğimden onu baz alarak konuşacağım. Şimdi can alıcı soru şu: Gelecek olan mini Led ler herhalde uçuk bir fiyattan gelecektir. Örneğin 65" modeller 60 bin liradan başlarsa benim için anlamı yok. Kaldı ki bu teknolojinin başlarında ne gibi sıkıntılarla karşılaşılacağı da muamma. Dolayısıyla 2-3 seneye ihtiyaç olabilir. Peki bu kadar yıl kendimi oled den mahrum etmeme değer mi?
Bir yandan şu dönemde masrafa girmeyeyim diyorum, öte yandan tv 42" boyutuyla bana yetmezken böyle bir fırsat fiyatı görmüşken kaçırmayayım diyorum. Siz olsanız nasıl yorumlardınız?
Gaz almak için sormuyorum sadece TV'lerin geleceğini de baz alarak ayakları yere basan yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar herkese merhaba. Görüşleriniz benim için çok önemli, tamamen yönlendirmeniz üzerine tercihimi yapmaya çalışacağım.
Yaklaşık 10 yıldır kullandığım, ultrabook tabiriyle ilk çıkanlardan Lenovo marka laptop ömrünün sonuna geldi. Halen 3 saat batarya süresi alıyorum, dayanıklılığından çok memnun(d)um vs. ama ekran menteşesinde ve modeminde sıkıntı var; tabi artık kasılmalar ve yavaşlamalar da söz konusu.
Bunları şunun için anlatıyorum: Aslında aşırı performans isteyen işler yapmıyorum; ancak uzun seneler dertsiz tasasız kullanacağım ve kasa sağlamlığı/dayanıklılığı açısından sorun yaşamayacağım bir model bulmak istiyorum. Yani inşallah en az 10 yıl daha beni götürecek bir cihaz arıyorum.
Bulduğum seçenekler şöyle:
- Monster Tulpar i7 10875H - Nvidia RTX 2070 Super - 16 Gb Ram - 240Hz IPS (15.750 TL)
- Monster Tulpar i7 10750H - Nvidia RTX 2060 - 16 Gb Ram - 144Hz IPS (12.000 TL)
- MSI GF65 i7 10750H - Nvidia RTX 3060 - 8 Gb Ram - 144Hz (IPS yok) (17.250 TL)
- Lenovo IP Gaming 3 i7 10750H - Nvidia GTX 1650 Ti - 16 Gb Ram - 120Hz IPS (11.500 TL)
Monster'ın kasasını bilmiyorum. MSI sağlam gözüküyor, önceliğim kesinlikle değil ama hafifliği ile ayrıca cezbetti; ki Lenovo IP Gaming'in kasası da oldukça kompakt ve sağlam gözüküyor. RTX 2070'e veya önereceğiniz bir başka karta zorlamaya değer mi? Yoksa 1650 veya 1660 da yeterli olur mu? Daha çok paranın her zaman "daha iyi" veya "daha yüksek" performans anlamına gelmediğini bilenlerdenim; zaten bu sebeple tecrübelerinize danışıyorum.
Tek isteğim, uzun yıllar kullanmak istediğim bir cihazda teknoloji oyununa 1-0 veya 2-0 geride başlamamak, ki böylece mümkün mertebe sıkıntısız, kasmadan yıllar geçirebileyim. Aslında max. 10 bine hallolur diyordum ama piyasaya çok uzak kalmışız.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
iPhone 5 piyasa fiyatı - fikir danışma
|
|
Panasonic mi, Sony mi?
|
Panasonic ST50
|
1997 Laguna - Fikir danışma
|
|
Bütçe 2500 TL, AMD sistem ??
|
|
Kaynak: Cowon S9 (32Gb) Kulaklık: Audio Technica Cks70, Denon Ah-P372 Hoparlör: Klipsch Promedia 2.1 THX Taşınabilir: Cowon S9 (32 Gb) Kulaklıklar: Audio Technica Cks70, Denon Ah-p372 Kaynak: NuForce µDac Hoparlör: Klipsch Promedia 2.1 THX, (önceki) Altec Lansing FX4021 l iPod Video 5G + FiiO E1 l Cowon S9 l Audio Technica Ck10 |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.762
İkinci El Bölümü Mesajları: 125
Konularının görüntülenme sayısı: 9.007 (Bu ay: 97)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 374 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar