Yükselen AI ve DEPIN projesi IONET
Herkese selamlar,
Cok uzun zamandir forumda aktif degildim. Bu konu ile dönmüs olayim.
Öncelikle IONET'i kisaca tanimlayayim
IONET, dünya genelinde kullanılmayan veya az kullanılan GPU'ları merkezi olmayan bir ağda bir araya getirerek, yapay zeka ve makine öğrenimi modellerini daha hızlı ve uygun maliyetle eğitmek için bir platform sunuyor.
Neden IONET?
- Geleneksel bulut sağlayıcılarına kıyasla daha hızlı erişim.
- Gelişmiş GPU'lara uygun maliyetle ulaşım.
- Boşta duran GPU sahiplerine gelir imkanı.
IONET, pahalı bulut altyapısı yerine bireylerin ve işletmelerin GPU'larını kullanarak, hem kullanıcılarına kazanç sağlar hem de yapay zeka geliştirme sürecini daha erişilebilir hale getirir.
Worker olabilmeniz icin suradaki ekran kartlari ya da MAC'ler sahip olmaniz gerekmekte. Ancak cihazinizin büyüklügüne göre belirli bir miktarda IO stake etmeniz gerekiyor. Stake ettikten sonra cihazinizi IONET ekosistemine baglayabilir ve blok ödülü dedigimiz IO ödüllerinden saatlik olarak kazanabilirsiniz. Ayrica bir müsteri cihazinizi kiraladiginda, ayrica ödül aliyorsunuz.
Cihazinizi siteme bagladiginizda, kiralayan kisinin cihaziniza herhangi bir erisimi yok. Her sey docker containerlar üzerinden oluyor. Bu sebeple, sistem sadece sizin GPU gücünüzü kullaniyor.
Ancak suan icin Worker olamazsiniz. Cünkü tüm slotlar dolu. 2. faz yakin zamanda acilacak dendi. Acildiktan sonra stake yapip workerlarinizi baglayabileceksiniz.
Projeyle ilgili tüm detaylari buradan bulabilirsiniz https://docs.io.net/docs/inception
IONET'in aktif bir discord ve telegram kanali mevcut ve hatta Türkce kanal en aktif kanal.
Asagiya gecen haftanin 1 haftalik istatistigini birakiyorum
Ben Türkce ve Almanca kanallarindan sorumlu Astronotum (ambassador'un ionet'cesi).
Discord kanallarimizda cesitli etkinlikler düzenliyoruz. Baslica etkinlikler oyunlar, icerik yarismalari (yazi, grafik, video). Ve bu etkinlikler karsiliginda IO ödülleri ve XP (tecrübe puani) veriliyor. (Bu XP'lerin ilerde neye dönüsecegine yazmama gerek yok sanirim).
Türkce toplulugundan bir arkadasimiz hazirladigi cok güzel bir icerikten dolayi 4090 ekran kartinin oldugu komple bir bilgisayar sistemi kazandi
https://x.com/ycl7772/status/1856347491777622460
burdan bakabilirsiniz.
Hatta suan benzer bir etkinlik hazirlandi, Kazanan 3 kisiye 4090 ekran karti hediye edilecek.
https://x.com/Basem_IO/status/1858574282730991787
Bunlari sadece özel bir örnek olarak paylasiyorum.
Hepinizi Discord kanalimiza davet ediyoruz. Kanala girdikten sonra önce #captcha-verification kanalindan gecmeniz daha sonra da #verify-language kanalindan türkce dilini secmeniz gerekmekte. Daha sonra Türkce kanalda istediginiz sorulari sorabilirsiniz.
Discordda olmanin avantajlari kisaca sunlar:
- Hem türkce hem global hem diger yerel kanallardaki aktivitelere katilip IO ve XP kazaniyorsunuz
- Özel etkinlere özel ödüller veriliyor (yukardaki örnekteki gibi)
- On-chain cüzdaninizda IO Token tuttugunuzda tuttugunuz miktara göre bir disord rol alacaksiniz. Ve bu rollere sahip kisiler partnerliklerden gelen airdroplari alabilecek
Not: Bunun icin #matrica-verify kanalinda solana cüzdaninizi baglamaniz gerekiyor.
- Her hafta düzenlenen AMA (ask me anything sesli toplanti) yetkili kisilere sorularinizi sorabiliyorsunuz
- Konudan bagimsiz olsa da bazi arkadaslar yabanci dil pratigi yapiyorlar
Katilmak Discord linki asagidadir
Son olarak bu aksam türkiye saatiyle 22:00 de (10 dakika sonra), X'de türkce toplulugumuzun bir space yayini olacak (Milli mactan önce yayinimizi bitecek). Oraya katilip sesli ya da yazili olarak tüm sorularinizi sorabilirsiniz
https://x.com/ionet_tr/status/1858149475425845524
Konuyla ilgili her türlü sorularinizi sorabilirsiniz
Akilli Saat Tamiri Yapan Yer
Selamlar
2019 yilinda esime aldigim akilli saat bozuldu. Altta bulunan beyaz renkli dislay artik gelmiyor
Saat marka model
Garmin vivomove HR
43 mm, Fiber-reinforced polymer, S/M
Garantisi bitti, ama yine de gönderdik, tamir etmek yerine yenisini nerdeyse 2 kat fiyatla söylediler.
istanbul ve cevresinde bu saati tamir edebilecek bir yer var mi? Ya da kendim bir seyler yapabilir miyim?
Not: Telefon ile sync oluyor ama saat dogru degil ve tabi ki display de gelmiyor.
LG 32" LED TV'yi Gecici Süre Monitör Olarak Kullanma
Selam arkadaslar
Ben homeoffice calisiyorum ve türkiye'ye gelecegim, 2 hafta evden calisacagim ama bir monitör gerekiyor. Mutfakta duvara asili 32 inc bir LED LG tv var, acaba bunu kullanabilir miyim?
Mobil uygulama gelistiriyorum o yüzden tasarim vs yapmiyorum. Sadece görüntü nasil olur, cok rahatsiz edici mi olur mu?
Tecrübesi olanlar paylasirsa sevinirim. 3-5 ayda bir türkiye'ye geldigimde 1-2 hafta calisacagim.
Eger TV olmazsa, 27 inc bir monitör almayi düsünüyorum
Selamlar
r10.da konusunu actim burada da acmak istedim faydalanan arkadaslar olacaktir.
Öncelikle bu site benim degil, adamlarin bir müsterisiyim ve memnun kaldigim icin ve türkiye'de cok bilinmeyen bir yer oldugu icin siteyi ve servisleri tanitmak istedim.
Kendim cok arastirma yaptim iyi bir firma buldugumu düsünüyorum. Bu adamlardan önce web hosting aldim daha sonra domainimi buraya tasidim (domaini nedense onlarin webhosting'inde kullanamadim o yüzden tasimak zorunda kaldim). Bir de VPS makine aldim ve fiyati bana gayet uygun geldi.
Destekleri de güzel. Mail attigimda bir kac saate dönüyorlar, ayrica forumlari da mevcut. SLA orani %99.6 yani neredeyse hic server kesintisi olmuyor. Ayrica fail over IP de veriyorlar
Ilk ürünü satin aldiginizda adres dogrulamasi istiyor. Beni telefonla arayip verdigim adresle ilgili bir soru sorup onayladilar hemen. Bir konuda arkadasin biri "almancaya cevrilmis faturayi" kesinlikle istiyorlar gibi bir cümle kullanmis. Adamlara sordum, eger hic bir sekilde adresi dogrulayamiyorsak yazili belge istiyoruz yazdilar bana
"written verification is only offered as an alternative and is only really required in a few cases. For example, if the data in an order cannot be verified in any other way, something was not specified, etc. "
eknot: r10'dan bir arkadas dün hesabini onaylattirdi. Telefonla aramislar ama ingilizce pek bilmedigi icin adresi bir sekilde mail ile ile onaylattirmis..
Iptal etme zamani da cok iyi, mesela 1 yillik bir hosting aldiniz diyelim ve bir kac sonra iptal edebiliyorsunuz ama 1 ay sonra gecerli oluyor. Yani bugün iptal islemine baslarsam, 1 ay sonra iptal edilmis oluyor. Siz her ne kadar yillik ödeme yapmissaniz da, kullandiginiz saatlere göre faturalandiriyor bu durumda ve kalan ücreti hesabiniza geri yatiriyor.
VPS ve Root serverlara windows ya da linux kurulabiliyor ayni para. Ilk olarak debian yüklü geliyor ama sonra windows'a cevrilebiliyor (cesitli imagesler var ya da kendi iso'nuzu ftpye atip yükleme imkani sunuyor). Bu konuda yapamayanlara yardimci olabilirim
Burda windows kurulumu var
Not: kredi kartiyla ödeme olup olmadigini hatirlamiyorum ama paypal ya da transferwise programini kullanarak para yatirabilirsiniz
VPS lere buradan bakabilirsiniz
https://www.netcup.eu/vserver/vps.php
Bir kac tane indirim kuponu paylasmak istiyorum:. Daha fazlasi lazim olursa söylerseniz paylasabilirim
ürün alirken kuponlari ekleyebilirsiniz ya da buradaki linkten ekleyebilirsiniz
5 kisi icin 5 euro indirim kodu (domain alma haric)
36nc16147849400
36nc16147849401
36nc16147849402
36nc16147849403
36nc16147849404
5 kisi icin 1 ay ücretsiz VPS 1000 G9 (benim kullandigim bu)
2609nc16147850480
2609nc16147850481
2609nc16147850482
2609nc16147850483
2609nc16147850484
5 Kisi icin 3 aylik ücretsiz Root Server (dedicated machine) RS 1000 G9
2716nc16147852840
2716nc16147852841
2716nc16147852842
2716nc16147852843
2716nc16147852844
Not: G9 yani generation 9 larda kolaylikla upgrade oluyor. Daha eskilerde sikinti olabilir. O yüzden sistemin ilerde yetmeyecegini düsünüyorsaniz G9 ürünlerine bakin kolaylikla upgrade edersiniz. Ben sifirdan kurarim, dosyalarimi kendim tasirim diyorsaniz da G7.G8 ürünlerine de bakabilirsiniz
Ayni anda sadece 1 kupon kullanabilirsiniz. Sormak istediginiz bir seyler varsa yardimci olabilirim, baya bir seylerini ögrendim. Dedigim gibi sitedeki ürünler icin indirim kuponu paylasabilirim
Umarim faydali olur
|
Saglikli ve Bilimsel Kilo Verme Tekniklerim - Garantili
|
|
efatura dogrulama
|
Geri giderken ciyaklama sesi gibi ses cikmasi (ama motor sogukken)
|
silinebilir
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 644
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 37.338 (Bu ay: 475)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 795 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri