500-600 bin TL aralığında, Otomatik Sedan, SW önerisi.
Arkadaşlar merhaba,
500-600 bin TL aralığında;
Otomatik, tercihen benzinli ve hacmi olan bir araç arıyorum. Açıkçası ciddi kararsızlıklarım oldu heveslendiğim bir araçta nasip olmadı bende fikir almak istedim.
Fazla hızlı kullanan biri değilim ama arada bir gaza dokununca aracın tepki vermesi, rampalarda tır-kamyon-otobüs arkasında beklememek gerçektenden önemli oluyor.
Yılda ortalama 4-5 bin km şehir içi, 4 bin km uzun yol yapan biriyim. İşe git gel (günde 10 km), senede 2-3 defa memlekete gider gelirim. Kullanımım maks. 10 bin km / yıl diyelim.
Biraz fazla getir götür olacak eşyam oluyor, bu nedenle bagaj hacmi, bagajın kullanılabilir oluşu ve yükleme kolaylığı gerçekten benim için önemli bir konu.
Yıllardır Polo otomatik benzin bir araç kullanıyorum, yaşlı bir araç ama rampa performansı hariç araçtan halen memnunum sadece ne yazıkki hacim yok.
Aracı ihtiyaç halinde eşimde kullanacağı için otomatik olması şart.
Biraz daldan dala olsada arasında kaldığım araçlar;
Skoda Scala 1.0 TSI - DSG
Dacia Duster 1.3 TCE - EDC
Renault Megane 1.3 TCE - EDC
VW Jetta - 1.4 TSI - DSG (Aracın üretimi sanırım bitti, 3-4 sene sonra piyasası nasıl olur kestiremiyorum, keza DSG sorunlarından dilim yanarmı oda korkutmuyor değil)
Eski kasa 308 ler biraz küçük kalıyor, yenileride malum bütçemin çok üzerinde.
Astra sedan benzinler çok fazla yakıyor sanırım, aracı kullanmadım, LPG taktırmayı düşünmüyorum.
Az km li temiz benzin-DSG octavia piyasası yüksek kalıyor
Honda City sıfır fiyatları bütçeme uyuyor ama test sürüşünde aracı beğenmedim diyebilirim, atmosferik motorlu bir araç kullanmak istemiyorum, kullandığım şirket araçlarının hepsi atmosferik motorlu ve artık kusasım geliyor bu nedenle corollada çok harika bir araç uygun fiyata denk gelmezse pek heveslendiğim bir araç değil.
Araçtan beklentim dış görünüşünün harika olması, ciddi teknolojik oyuncakları değil, aracı uzun süreli aile kullanımım için almak istiyorum, 4-5 sene sonrada model yükseltmek için satarsam piyasasını mümkün olduğunca koruması elbette önemli.
Çok uzun oldu okuyan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
|
Panasonic televizyon için istenilen servis ücreti normalmi ?
|
|
|
|
Gurbettede kutuplaşma var. Hayırlı olsun.
|
|
Ne yazıkki toplum olarak hırsızlığa yatkınız.
|
|
İlgi Alanları: Teknoloji, Gündem, Eğitim, CAE, CAD, CAM,
aziz-i kavim, aziz-i millet, aziz-i vakit idik, a'da zelil kıldı bizi... |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.430
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 12.348 (Bu ay: 155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.812 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic