Gigabyte B610M H V2 Bios'a giremiyorum - Windows 10
Merhaba arkadaşlar,
Sistem özelliklerim:
Gigabyte H610M h V2.
i3-12100F
2x8GB DDR4 Kingston Fury 3200MHz.
2X SSD.
1X HDD.
500W PSU.
Sorunum ise; daha önce AMD ve eski tip anakartta Windows 10 olarak sistem kuruluydu. Ben sadece anakart+RAM+işlemciyi değiştirerek sistemi yükselttim. Başlangıçta hiçbir şekilde BIOS'a girmeme izin vermeden Windows 10 düzgün bir şekilde açılıyor fakat diğer disklerimde de farklı Windows olduğu için BIOS ayarlarına mutlaka girmem gerekiyor. Denediğim çözümleri aşağıda yazıyorum.
1-) PC kapalıyken "del" ve F2" tuşlarına basılı tutarak, bas çek yaparak çalıştırdım, olmadı.
2-) @Bios uygulaması ile Windows üzerindeyken BIOS Update yaptım, olmadı.
3-) Shift+yeniden başlat kombinasyonuyla gelen ekranda "UEFI ayarlarına giriş" seçeneğiyle başlattım, olmadı.
4-) PC'nin güç seçenekleri bölümündeki "hızlı başlatma"daki tick i kaldırıp yeniden başlattım, olmadı.
5-) Tüm HDD+SSD girişlerini çıkarttım, olmadı.
6-) RAM'leri tek tek denedim hatta RAM'siz çalıştırdım, olmadı.
7-) Arkada takılı olan USB'lerin hepsini söktüm sadece klavyeyi bıraktım, olmadı.
8-) Monitörümün HDMI ve DVI portlarını denedim, olmadı.
9-) Kasa üzerindeki USB3.0 portlarını kullanmak için anakarta takmamız gereken mavi-geniş uçlu bağlantıyı söktüm, olmadı.
Başka nasıl bir yol izlemem lazım, hiç başına gelen oldu mu? Yardımlarınızı rica ederim.
Merhaba arkadaşlar. konu başlığında belirttiğim marka/model modemi kullanıyorum. Vdsl2 ile 50mbit lik pakete sahibim. Daha yukarısı henüz lokasyonumda mevcut değil. Anakartım üzerinde entegre gelen Intel AX201 wi-fi 6 alıcısına sahibim. Genel olarak rekabetçi oyunlar oynadığım için, ani ping yükselmeleri vs yaşıyorum. Maalesef ethernet kablo çekebilme şansım yok. Bu yüzden düzgün bir router desteğine ihtiyacım var fakat hangisi işimi görür pek anlamıyorum.Bütçem 600 TL civarı. Huawei AX3(quad core veya dual core) almayı düşündüm ama bunun harici tavsiye edebileceğiniz birşey var mıdır ?
Huawei AX3
Airties 5650v3
i5 10400f + z490 vs ryzen 5 3600x + b550 ?
Arkadaslar konu basliginda bahsettigim ikilem arasinda kaldim. Aslinda ryzen 5 ve b550 ikilisini siparis verdim bile. İkisi 3500 tl civarina geliyor. B550 de anakart olarak Msi b550a-pro modelini sectim. Uzun zamandir arastiriyorum iyi mi yaptim kotu mu ikilemde kaldim acikcasi. Simdilik hedefim oyun oynamak ama ileride render vs tarzi islerde yapabilirim. En son 2012 senesinde sistem duzmustum ve oda imzamda yaziyor. Gelecege donuk olmasi acisindan intel 1200 soketi yeni cikardigi icin biraz kafami kurcaladi. Sizce siparisleri geri cekmeli miyim ?
İşlemci + Anakart seçiminde kararsız kaldım.
Arkadaşlar merhaba. Bu ara yeni bi işlemci+ram+anakart almayı planlıyorum fakat kararsız kalınca sizlere danışmak istedim.Bütçem max 3000 TL
Su anda Rx580 4gb , Cooler Master ML240L Sıvı Soğutucu, Cooler Master TD500 Mesh kasa , 750w psu kullanıyorum.
Anakartta olmasını istediğim özellikler;
En az 6 sata girişi olması, chipset açısından gelecekte çıkacak işlemciye uygun olması, 4 slot ram yuvasının olması.
İşlemci olarak i3 10100 mü, Ryzen 3 3100, Ryzen 5 3400 mü?
*İşlemciye overclock yapılabilmesi 1,2 sene daha uzun götürebilmesi açısından tercih sebebim
Bilgisayar açılırken güç gidip geliyor
Merhaba arkadaşlar. Başlıktada bahsettiğim gibi pc açılırken güç gidip geliyor gibi oluyor. en sonunda bilgisayar çalışıyor halde kalıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. PC parçaları daha yeni. garantileri bitmedi. sorunun neyden kaynaklandığını bulabilirsem ona göre o parçayı söküp yollamak istiyorum. Konunun daha net anlaşılması için birde video ekliyorum.
Gigabyte Z370P D3
Intel i5 9400F
Highpower 750W 80+Bronze
XPG M2 SSD
Corsair H110 sıvı soğutma
2x8GB XPG Ram
i5 3570K Overlock, Bilgisayarım'da farklı Cpu-Z de farklı
|
Turknet 35mbit vdsl icin modem onerisi
|
MSI MAG Z390M MORTAR 1151 DDR4 4400(OC)
|
|
2500 TL bütçe ile android telefon önerisi
|
MSI MPG Z490 Gaming Edge WiFi - Intel i5 10600KF - Gigabyte Vision RTX 3070 8GB - 2x8GB Corsair Vengeance Pro 3200Mhz - 256GB XPG Spectrix S40G m2 SSD - 2TB Seagate Barracuda HDD - Cooler Master ML240L V2 - Cooler Master MasterBox TD500 Mesh - 750W GX Cooler Master |
Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.163
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 28.020 (Bu ay: 863)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 43 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware