Digiturk 4K kutular ÇÖKTÜ…
30 Ocak 2024 akşam 21:00 gibi kullandığım zapper 4K kutu dondu. Daha önce de başıma bir kaç kez geldiği için fişten çek- tak tekrar dene yaptım ıııh açılmadı bir türlü. Mecburen Digiturk Müşteri hizmetlerini aradım. 4K kutularda genel bir sorun olduğu ve teknik ekibin çalıştığını ilettiler. Bir ay olmadığı için kutuda sorun olunca ücretsiz değişim yapılabileceğini söyledikleri için talebimi ilettim ama aldığım yanıt daha da şaşırtıcı. 4K kutu öncesi verdikleri kutudada sorun olduğundan değişim talebim ücret karşılığı(349TL) Zapper 4K olmuştu. Şimdi sıkı durun Ben 4K kutu talebinde bulunduğun için bir ay içinde sorun olsa da ücret karşılığı değişim yapıyorlarmış. Yani laf cambazlığı yapıyorlar. Her türlü 349 TL ücret alırım diyor yasal dolandırıcılar.
Digitürk uydu kutularını kaldırıyor mu?
Digitürk MH lerini arayıp Türksata geçtikten sonra alıp değiştirdikleri 4K uydu alıcısı yerine verdikleri HM9506HD cihazla birçok kanalın yok olduğu ve bazı kanallarda mozaiklenme ve sinyal yok uyarısı aldığımı bu şartların düzeltilmemesi halinde aboneliğimi iptal edeceğimi bildirdim. Televizyonum Modül girişli olduğu için kutu ile uğraşmak istemediğimi ve Modül yönlendirmelerini istedim.
Aldığım yanıt Modül aboneliklerinin olmadığı idi.
Bu cevaba istinaden abonelik sonlandırma işlemimi yaptırdım.
3-5 gün sonra genel merkezden bir beyefendi aradı, iptalin sebebini sordu.
Ben de yukarıda bahsettiğim sıkıntılardan dolayı olduğunu anlattım. 4K kutu bulunmadığını ve türksatta şu anda 4K yayın olmadığını söyledi.
Modül yönlendirebileceğini ve onunla 4K yayın izleyebileceğimi söyledi.
Ayrıca şunu da belirtti; "zaten uydu cihazlı sistemin kalkacağını,dijital ortamda yayın yapılacağını" söyledi.
İki haftadır modül getirecek servisi bekliyorum ama ne gelen var ne de soran.
Tekrar MH aradığımda durumun aciliyetini belirteceklerini söylediler ve hala bekliyorum.
Aboneliğim tarih olarak sonlanmasına rağmen yayın almaya devam ediyorum.
FB-Trabzon maçı öncesi bütün yayınlar neredeyse izlenemez durumdaydı.
Hertürlü yöntemi denedim düzelmedi.
Klasik yöntem olan;
-Cihazı fişten çek biraz bekle tekrar tak ve kolay kurulumdan Türksat taraması yap. Sonuç aynı
Bilen bilir HM9506HD kutularda Türksat ve Eutelsat kurulumu var.
Bir de Eutelsat taramasını yapsam diye düşündüm. Çünkü Türksata geçişte Eutelsat kanallarında sinyallerin gittiğini servis göstermişti.
Neyse deneme yapmakta fayda var dedim.
Kanal taraması yaptığımda Türksatta olmayan tüm kanallar geldi ve şu anda Eutelsattan yayın izlemeye devam ediyorum.
DİGİTÜRK ACABA EUTELSATTAN YAYIN VERMEYE DEVAM MI EDECEK...
Volkswagen TIGUAN 1.4 TSI 122 PS White&Night |
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 302
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.858 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Markalar