Adata SU650 grubu SSD almayınız !
2019 Ocak ayında almış olduğum SU650 aldıktan 6 ay sonra başlayan garip donmalar ve SSD'nin sürekli 60-65 derecelerde çalışmasıyla, 1 yılın ardından da mavi ekranlarla kendini belli etmişti ancak benim ısrarlarım neticesinde gittiği yere kadar denemek istedim, sonucunda 27.08.2021 tarihinde oyun indirme işlemi sırasında bilgisayarın aniden kapanması ve tekrar açtığımda BIOS ekranını aşamayınca sorunlu parçamız SU650 söküldüğü anda reset sonrası hiçbir problem yaşamadan kullanmamla ve SSD'yi her türlü mekanik ve yazılımsal koşulu deneyerek BIOS'a tanıtmaya çalışmama rağmen görmemesi gerçekten ayıplı bir ürün olduğunun göstergesidir. Güya garantisi Adata'ya göre devam ediyor ancak hiç uğraşmak istemediğimden bir köşeye koydum. Gördüğüm kadarıyla SU630 & SU650 modellerini halen satıyorlar kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum.
Eğer kullanmaya devam edenler varsa mutlaka önemli verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim zira bu SSD aniden bozulduğu için hiçbir şekilde verilerinizi kurtarma şansınız olmuyor.
Satıcı amazon.com.tr Prime üyesiyseniz sepete ekleyince 7740TL oluyor almak isteyenler değerlendirebilir.
Herkese selamlar dostlar ; 14 gündür kullanmakta olduğum Mi Band 4C'nin bir kullanıcı gözünden kısa ve öz bir incelemesini yapacağım.
Ekran , Malzeme , Sensör Kalitesi ; Bir Mi Band 4/5 olmasada kesinlikle göze batacak kadar kötü bir ekran değil , gördüğüm incelemelerde bazı kişiler 1.08' boyutundaki TFT LCD ekranı eleştirmiş ancak ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı , 1 hafta kadar Mi Band 5 kullandım onunla arasında aman aman bir fark görünmüyor ki zaten ekran küçücük bunda görüntüye pikselleşmeye takılacak olanlar AMOLED ekranlı bilekliklere yönelmeli. Malzeme kalitesi olaraksa piyasadaki bir çok akıllı bileklikle hemen hemen aynı seviyede diyebilirim ucuz ve kötü bir hissiyatı yok bana kalırsa. Asıl önemli nokta olan ve çoğu kişinin atladığı nokta olan sensörler ; Mi Band 4/5 serisinde kullanılan sensörlerle aynı seviyede kaliteye sahip ne eksiği ne fazlası .
Bildirimler,Bağlantı ve Kullanışlılık ; Beklenildiği gibi cihazda gelen çağrıyı görebiliyor ve tüm uygulamalardan gelen bildirimleri Xiaomi Wear ile ayarlayabilirsiniz bir sorun görmedim bildirimler konusunda . Cihaz 13gr ağırlığında gerçekten belli bir süre sonra kolunuzda varlığı ile yokluğu bir hale geliyor çok hafif diyebilirim. 5ATM yani 50mt. su geçirmeme olayı bu cihazda da var ancak Mi Band 4/5'te olduğu gibi büyük ihtimal denize girince kendi kendine menüde gezer diye düşünüyorum çünkü basınçtan kaynaklı bir problem oluyor gayet normal. Bluetooth 5.0 ile hem şarj tüketimi makul seviye de hem de bağlantı kesildi şu oldu bu oldu dertleri kesinlikle yok. Kolunuzu çevirince ekranın açılma süresi hızlı ve cihazda herhangi bir saçmalama olmuyor.
Aktivite Takibi ; Koşu, bisiklet, egzersiz, hızlı koşu ve koşu bandı gibi 5 adet spor aktivitesini takip edebiliyorsunuz bana gayet yeterli daha fazlasına ihtiyacı olanlar Mi Band 5'e bakmalı, Adımsayar %95 oranında doğru sonuçlar veriyor test ettiğim kadarıyla kısa süreli durup tekrar yürüme yaparsanız da adımları sayamadığı veya el,kol hareketlerinizden ötürü fazla saydığı oluyor ama benim kullandığım tüm akıllı bilekliklerde böyleydi ufak sapma payı hepsinde var.
Nabız Sensörü,Uyku Takibi ; Nabız sensörünü bir parmağıma Pulse oksimetre takarak 2-3dk kadar denediğimde aynı sonucu verdi bazen 1 bpm eksik gösterdiği oldu ancak çok doğru ölçüm yaptığını söyleyebilirim. Uyku takibi olayıysa derin uyku ve hafif uyku ayrımı var kaç saat uyuduğunuzu doğru gösterdiğini söyleyebilirim.
Şarj ve Batarya ; Cihaz bana ilk ulaştığında şarjı yoktu bilgisayarımdaki USB portundan 1 saatte tamamen şarj oldu. Günlük %6-12 arasında şarj tüketimi var kişiye bağlı bir durum bu kesin bir cevap vermek zor ortalama 12-13 gün civarı dayanıyor.
Uygulama ; Mi Band serisinden farklı olarak bu cihaz Xiaomi Wear uygulamasıyla birlikte çalışıyor kullanımı çok kolay uygulama arayüzü Türkçe , cihazdaki tüm özelliklerin nimetini bu uygulamada basit bir şekilde görebiliyorsunuz ve tüm ayarlarınızı kafanız karışmadan kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz.Cihaz için 50-60 civarı tema var gün geçtikçe artıyor.
Özet geç diyen sadece resimlere bakan ve okumayan arkadaşlar için ; Kendi fiyat bandında rakibi yok,bu fiyata alınacak en iyi cihaz .
OM Lira nedir ? Ethereum tabanlı, toplamda 1 milyar adet üretilmiş, açık kaynak kodlu kripto paradır.
Ülkemizde dijital para kavramını yaygınlaştırabilmek için son zamanlarda airdrop etkinlikleriyle kendilerini öne çıkartmaya çalışıyorlar güzel projeleri var planlanan tarihlerde 2021 sonları gibi borsadada göreceğiz.Benim en dikkatimi çeken nokta ise OM Kart ile fiziki olarak OMLira'larınızı kullanma imkanına sahip olacaksınız tabi bunu ne şartlarda hangi işletmelerle sağlayacaklar orasını bilemiyorum zamanla bunuda görüp deneyeceğiz ancak bu işi başarırlarsa çok iyi olur şuanda buna ciddi manada öncü olacak bir kuruluş halen yok Paribu haricinde bakalım görelim diyorum diğer olaylardan bahsetmem gerekirse;OM Cüzdan ile kullanıcılar kendi aralarında mobil uygulamayla para transferi gerçekleştirebilecek.OMLira kullanarak yemek siparişi verebileceğiniz bir platform kurulması planlanıyormuş en yakın zamanda eğer hayata geçerse cidden marjinal bir proje olabilir ve bu projeyle birçok kullanıcıya erişebileceklerini düşünüyorum.2021'in başlarında ön satışla airdroplara katılan kullanıcılara uygun fiyatlarla satış yapılmaya başlanacak ardından işletmelerle anlaşmalar sağlanırsa yemek platformunun açılacağını düşünüyorum.Ancak borsada görmemiz biraz zaman alacak gibi duruyor umarım en kısa sürede borsadada görürüz ve işlem hacminin ne kadar olacağına bakarız.
Kendilerine başarılar dilerim umarım isteklerinin ve çalışmalarının karşılığını alırlar.
Bu arada şuan kayıt olan herkese 250 OMLira veriyorlar airdrop'a katılmak isteyenler olursa bu linkle katılırsanız banada katkı sağlamış olursunuz ;
|
Meslek: -
İlgi Alanları: SimRacing , Politika , Futbol
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 372
İkinci El Bölümü Mesajları: 95
Konularının görüntülenme sayısı: 11.865 (Bu ay: 84)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 226 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El