Sistemime ekran kartı önerir misiniz?
Merhaba! i7 4790K işlemcim var. RTX 3060 12GB alacağım ona karar verdim. Ancak bir çok çeşidi var. Aklımda ( ASUS TUF GeForce RTX 3060 GAMING V2 OC 12GB GDDR6 192Bit NVIDIA Ekran Kartı
) var ama işlemciye çok mu ağır gelir kararsızım. 1080p kullanacağım. Belki ilerde 2K monitör alabilirim ama tercihim şuan 1080p.
Ventus modelleri falan niyeyse kafama yatmıyor. Sanki ısınma sorunları olacakmış gibi hissediyorum. Bazı modellerde OC yazmıyor. Acaba onlarda hiç overclock ya da underclock yapma şansımız yok mudur? Sizin önerdiğiniz bi kart varsa seve seve değerlendiririm. Ancak 12GB altını düşünmüyorum.
Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
Onboard görüntü sorunu acil yardım...
Merhaba arkadaşlar!
Benim sorunum biraz ilginç. Uzun bir süredir ekran kartım sıkıntılı olduğundan direk on-board olarak görüntü alıyordum. (Gigabayt Z97x Gaming 5 - Intel i7 4790K)(HDMI) Üstelik gayet de memnundum. Sims4 ve LOL oynayabiliyordum işimi görüyordu.
Ancak monitörün ekranını sileyim dedim ve o sırada monitörün güç kablosu çıktı. (Pc açık ve çalışır durumdaydı) Taktıktan sonra da görüntü gelmedi ve reset attım. Pc açıldı ancak görüntü kıpkırmızı şekilde çizgili çizgili geldi. Sadece bios ve başlangıç onarım ekranına girebiliyor. Windows yüklendiği anda görüntü hepten bozuluyor ve gidiyor.
Şimdi ekran kartımı taktım ve görüntü gayet temiz yani monitörde bir arıza yok. Ancak onboard kullanmaya devam etmem gerekiyor. Acaba sorun nerde olabilir? Statik elektrik boşaltma bios pili söküp çıkarma gibi işlemleri denedim ama sonuç vermedi. Sizce sorun nerde olabilir?
Not: Bazen iki ram aynı anda çalıştırmama sorunu yaşıyorum. İki ram takınca anakart 10sn sonra reset atıyo kendine. Ama bir kere çalıştırınca da bir daha bozulmuyor.
|
Telefon açılmama sorunu acil yardım
|
Baskı makinesi için PC..
|
Overclock sadece turbo'ya mı yapılır?
|
Bu sisteme hangi yolla overclock yapılır?
|
Ram iade/değişim hakkında! bir bakarmısınız!
|
Z97X-Gaming 5 biosa giremiyorum acil yardım
|
Kilit tuşu içeri girdi
|
İşlemci: Intel i7 4790K l Anakart: Gigabyte Z97X Gaming 5 | İşlemci Soğutucu: Zalman CNPS10X Optima | Ekran Kartı: Sapphire R9 290 TRI-X OC 4GB 512Bit | SSD: Kingston V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD 60 GB | Ram: Corsair Vengeance Pro 1866 MHz 2x4GB | Hard Disk: Seagate 1 TB Barracuda 7200RPM | Monitör: AOC E2461Fwh 2MS | Kasa: Xigmatek Talon Vector Black Edition - 80 Plus Silver 750W PSU | Klavye: Razer Blackwidow Ultimate 2013 | Mouse: Razer Deathadder 2013 | Mouse Pad: Razer Goliathus Speed Edition Large | Ses Kartı: M-AUDIO Fast Track II (Recording) | Aktif Referans Monitör: M-AUDIO BX8 D2 130W Bi-amplified l Kulaklık: Kozmos KHDPS200 Monitör Kulaklık l Mikrofon: Rode NT2 Tube Condenser l MIDI Keyboard: SAMSON Graphite 49 l Recording Software: Cubase 10 Pro |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 341
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.372 (Bu ay: 65)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 117 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar