O eski halinden eser yok şimdi :) 19 sene olmuş
Zaman çok hızlı geçmiş sanki dün gibi referans olmak için bana ref atarmısın üye olayım diye can attığım forumda.
Tabi çok şey eksikdi eski halinden eser yok şarkısı gibi olduk hem ben hem forum :)
Düşük hz sorunu
Rj45 seçimi
Hangi monitör olmalı sizce
Merhaba
Sistemim ryzen 5 3600 16 gb 3200 mhz ram m2 ssd 5500 xt 4 gb ekran kartı var.
AOC 27G2U5/BK 27" 1ms Full HD Freesync IPS Pivot Oyuncu Monitörü
Bu monitör mü
AOC 24G2U 23.8'' 1ms 144Hz HDMI/DP/VGA Full HD Gaming (Oyuncu) IPS Monitör
Bu monitör mü ?
Görüntü sorunu
İyi geceler.
Anakartım GA-X79-UD3 şu ana kadar sorunsuz kullandığım anakartım şu an görüntü vermiyor.
Bilgisayar açıldığında işlemci fanı dönüyor görüntü yok sonra tekrar kendini resetliyor baştan böyle kısır döngüde.
Anakart üzerinde bir ses aparatı takılı değil hata sesi duyamıyorum.
Anakart üzerinde hataya istinaden yanan bir ışık yok.
Denediğim yöntemler;
Anakarta takılı ekran kartını başka pc de denedim görüntü var.
Rami başka pc de denedim görüntü var.
Anakart üzerinde 4 ram slotunu denedim bir görüntü yok.
bios pilini çıkarıp 10-15 dakika bekledim görüntü yok.
clr cemos işlemi yaptım görüntü yok.
Ekran kartı diğer slotları denedim görüntü yok.
Msi Anakart Sorunu
Merhaba,
2 yıldır kullanmakta olduğum msi marka B365M Pro Vh model anakartım, i7 8700 işlemci, 8*2=16 gb ballistix 2400 mhz ram, samsung 250 gb evo m2 ssd geçen günlerde mavi ekran vermeye başladı. Ramlerden birini çıkarıp mavi ekran sorunu giderip ram slot yada ramdan kaynaklanıp kaynaklanmadığının testlerini anakartın üzerinde deneyerek sorun çıkaran rami servise gönderdim. Servis sorun olmadığına dair bilgi vererek geri gönderdi. Bende şimdilik 8 gb ram ile devam etme kararı aldım. Fakat geçen gün windows saçmalamaya başladı ve ekran simsiyah alt kısımdaki araç çubuğu hızlı şekilde gelip gidiyor hiç bir şekilde windowsu kullanamıyordum.Format atarak sorunu çözerim umuduyla formatlamada %70 de kalıp ilerleme yapmadı. M2 de sorun olur düşüncesiyle normal sata ssd ile formatlamayı denedim. %48 e kadar gelip hata kodu 0xC0000005 windows yüklemesinde beklenmeyen bir hatayla karşılaştı. Yükleme kaynaklarının erişebilir olduğunu doğrulayın ve yükleme işlemini yeniden başlatın. Aynı ssd başka bir sistemimde aynı flash bellek ile sorunsuz windows 10 formatlanmaktadır. Hatta 2 ssd denemesi yaptım ikisinde de aynı sonuç. Sizce sorun tam olarak anakarttın neyinden kaynaklı.
Sata girişi çok uygun fiyatlı am4 anakart hakkında
İyi günler dilerim.
Sata girişi çok am4 soket yapılı uygun fiyatlı anakart öneriniz var mı ?
B460,B560,H410,H510 anakartlar hakkında
Merhaba,
İş için kullanım yapacağım i5 10400 işlemci için anakart araştırıyorum. Son çıkan anakartları takip edemedim.
Abartılı bir fiyatlı anakarta ihtiyaçdan ziyade vereceğim para karşılığında bu seçeneklerden hangi chipsetli anakart almak mantıklı olur.Anakartta m2 slotu ve m2 de soğutucu blok olması önemli.H410 da m2 bloğunda soğutuculu bir anakart gözüme çarpmadı sanırım ben göremedim.B460 soketlerde m2 kısmında soğucu olan anakartlar gözüme çarptı.
H510 serisi m2 soğuculu olan anakart 1000 Tl seviyesinden başlayan fiyatlar varken B460 da 750 seviyesinden başlıyor.
B560 ise 1200 tl seviyesinden başlıyor.Bu durumda b460 serisi bir anakart tercihi doğru olur mu size göre.
Teşekkür ederim.
Samsung evo 970 500 gb hakkında
Merhaba,
Anakartım Asus PRIME H310M-D R2.0.
M2 ssd olarak samsung evo 970 500 gb modelini kullanıyorum.
Samsung magician programı ile okuma yazma hızına baktığımda 904 mb okuma 875 yazma hızı görüyorum.
7 tb yazma oldu durumu iyi .
Bu zamana kadar hiç bakmamıştım yazma değerlerine sizce yazma düşüklüğü anakarttan dolayı olabilir mi ?
Samsung 970 evo plus okuma yazma değerleri hakkında
Merhaba,
Anakartım B550 Msi Bazooka .Ssd pci 4.0 veri yolu olan soğutma bloklu m2 kısmında takılıdır.
Samsungun kendi programı magician ve diğer test programları(atto,crsydisytalldiskmark,as ssd ) programları ile test ettiğimde yazma hızı 2300 civarlarında kalmaktadır.Ssd nin firmware sürümü son sürümdür.
Bir çok inceleme videosunda 3300 civarında yazmak değerini görürken neden bende 2300 civarında yazma değeri olur anlayamadım.
Konu hakkında bilgi sahibi olanlardan dönüş bekliyorum.
Saygılarımla.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.545
İkinci El Bölümü Mesajları: 473
Konularının görüntülenme sayısı: 22.551 (Bu ay: 151)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 122 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware