Pubg, eFootball 2024 gibi oyunları açınca bilgisayarım kapanıp tekrar açılıyor. Yani reset atıyor. Windowstaki Olay Görüntüleyicisine baktığım zaman Kernel-Power 41 (63) hatasını verdiğini görüyorum.
Bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibi;
Mainboard : ASRock Z77 Extreme4 Intel DDR3 1866 Mhz LGA1155 ATX
Cpu : Intel Core i7-3770 3.40 Ghz Ivy Bridge
Ram : G.SKILL RipjawsX DDR3-1600 Mhz 16 GB (2X8GB) DUAL
Gpu : Asus ROG STRIX Amd Radeon RX 580 8GB OC Edition 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
Psu : Corsair VS650 650W 80+ 120mm Fan ATX Power Supply
Hatta Youtube'da video izlerken bile bilgisayar reset atıyor. Bilgisayarımda bulunan .mkv uzantılı film ve dizileri izlerken yine reset attığına şahit oldum.
OCCT programını bilgisayarıma indirip(https://www.ocbase.com/download) Psu'yu test etmeye çalıştım. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere Start butonuna basar basmaz bilgisayar hemen reset attı.
Arkadaşlar sizce sorun hangi donanım bileşeninde? Bu sorunu çözmek için aşağıdaki gibi bir yapılacaklar listesi yaptım. Yarın kalkar kalkmaz bu sorun üzerinde çalışmaya başlayacağım.
1. Duvardaki prizde sorun olabilir. Bu sorunu çözmek için evin farklı odalarında bilgisayar çalıştırılacak. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.
2. Bilgisayarı bağladığım akım korumalı prizde sorun olabilir. Bu sorunu çözmek için bilgisayarı farklı bir priz ile çalıştırmam gerekiyor. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.
3. Ekran kartında sorun olabilir. Bilgisayara farklı bir ekran kartı takılacak. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.
4. Ram'lerde sorun olabilir. Ramlerin yerleri değiştirilecek. Ayrıca bilgisayara tek ram takarak bilgisayar çalıştırılacak. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.
5. Güç kaynağında işlemci, 24 pin ve ekran kartı bağlantıları sökülüp tekrar montajlanacak.
6. Güç kaynağında sorun olabilir. Bunu test etmek için yapabileceğim birşey yok. Yeni bir güç kaynağı satın alarak sorunu çözmeye çalışacağım.
Döngüsel Artıklık Denetimi Sorunu Nasıl Çözülür?
Merhaba Donanım Haber Sakinleri,
Elimde geçmiş yıllara ait pc dergilerinin cd'leri var. Bunları bilgisayarıma kopyalarken aşağıdaki gibi bir hata alıyorum. "Kaynak dosya veya diskten okunamıyor". Bu ne anlama geliyor? Bilen var mı acaba?
Ayrıca bu cd'lerin iso imajlarını almak için Poweriso programını kullanıyorum. Bir Cd'nin .iso uzantılı kalıp dosyasını oluşturmak için cd'nin üzerine gelip sağ tıklayarak açılan pencereden PowerISO > Kalıp dosyasına ekle... seçeneğinden .iso uzantılı dosya oluşturmak istediğimde bu sefer de aşağıdaki gibi bir hata alıyorum. "Veri hatası (döngüsel artıklık denetimi)." Bu hatanın ne olduğunu bilen var mı?
Bu arada .iso uzantılı dosya oluştururken işlem %50'de takılı kalıyor ve aşağıdaki ekran karşıma geliyor. Cd dönmüyor. Cd sürücüsü diski okuyamıyor. Cd'nin üzerinde çizikler, lekeler falan var. Bundan kaynaklı sanırım. Cd'nin içerisindeki veriyi kurtarmanın bir yolu var mıdır sizce?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.174 (Bu ay: 170)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware