Hangi banka/kredi kartını kullanıyorsunuz neden?
Merhaba herkese
Bir cok farkli alternatif var artik banka ve kredi kartlari icin. Nedenleriyle hangilerini kullaniyorsunuz yazar misiniz?
amacim olabildigince az banka/kart kullanmak aslinda.
misal kredi kartinda enpara kullaniyoruz taksitleri vs icin.
doviz hesaplari icin teb kullaniyorum yurtdisinda masrafsiz cekim icin.
papara aktif kullaniyorum ufak tefek odemeler icin.
sipay&nays dijital aboneliklerde geri odeme icin kullaniyorum.
Turknet fiber modem sorunu
Merhaba bolgeye fiber net geldi turknet kullanicisiyim ama turktelekom ekipleri geldi tabi kurulumu vs yapti.
modem olarak
tp link ex20v diye bir modem verdiler aynen bu resimdeki gibi. Kaliteli oldugunu soylediler.
yan odadan wifi cekmiyor 2.4 ghz 5 ghz hepsini denedim. Tv nin altında modem var tv de bile baglanti sorunlari yasiyorum. Gece yatarken wifiye bagliyim telefondan sabah uyandigimda cikmis oluyor agdan. Speedtest 100-110 sorun yok ping de iyi 2-3 ms ama wifide cok kotu. Aradim bir kere geldi modemi degistirdiler ama durum yine ayni sekilde devam ediyor.
fiber kullananlara bu modemden mi veriyorlar?
boyle bir sorunu nasil cozebilirim?
Merhabalar
yeni bir üniversiteli arkadaşa onu minimum 5-6 yıl idare edebilecek. işlerini kolaylıkla yapabileceği bir bilgisayar tavsiyesi lazım hediye edilecek.
Autocad, kodlama gibi işlemleri yapabileceği, browserda-bilgisayar içi işlemlerde kasmayacak, günlük rutin işlerini halledebileceği bir pc lazım. Oyun oynanmayacak o bilgisayarla. Ekran kartı vs çok önemli değil sanki, çok anlamam bu işlerden benden daha teknik bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Benim baktığım iki model var, önerilerinize açığım.
birincisi bu ;
İşlemci benchmark’ı diğerine göre düşük ama ram’i iyi diğerinden.
Diğeri de bu;
bunun işlemci benchmark’ı diğerine göre daha iyi ama ram’i 8gb. Bilmiyorum ram ekleniyor mu buna sonradan ekleniyorsa max kac oluyor o konularda yetersizim
Bu iki laptop’un islemcu benchmarklarini da paylasiyorum. Baska onerileriniz varsa onlara da acigim. ~10.000 bandini asmazsa iyi olur :)
Arabada kullanmalık 2.telefon navigosyon-müzik vs.
Merhaba
arabada kullanmalık şarjı iyi giden bir telefon istiyorum. Navigosyon ve müzik için kullanılacak sadece. Kasmasın yeterli.
2.el de alabilirim ne önerirsiniz?
İnşaat/Mimarlık okuyan/ÇAP yapan var mı?
|
|
Dell uyku modundan sonra daha acilmadi hdd görmüyor
|
ps4 nasil oyun yuklenir?
|
Apartman önü park sorunu/bariyer
|
iPhone saklama alanı sorunu
~ I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed. |
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 854
İkinci El Bölümü Mesajları: 99
Konularının görüntülenme sayısı: 8.118 (Bu ay: 128)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 244 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor