Arkadaşlar gözden mi kaçırdınız fark etmediniz mi bilmiyorum ama vesile olur belki. Şuan Steamde taze taze çıkmasına ragmen 150 bin oyuncu sayısıyla tavan yapan drug dealer oyunu kendisi. Çokta keyifli multiside olan bir oyun. Çıkar mı bi makine çevirisi en azından ?

The Bazaar Nedir?
The Bazaar, eski Hearthstone yapımcısı ve espor dünyasının tanınan isimlerinden Reynad’ın kurucusu olduğu Tempo Storm tarafından geliştirilen, sıra dışı bir kart tabanlı ticaret ve strateji oyunudur. Oyun, klasik kart oyunlarının mekaniklerini alıp, roguelike öğeler ve dinamik bir ekonomi sistemiyle harmanlayarak oyunculara yenilikçi bir deneyim sunuyor.
Oynanış Mekanikleri
Oyuncular, pazarda rekabet eden tüccarlar olarak başlar ve her turda farklı ürünler alıp satarak en iyi desteyi oluşturmayı hedefler. Kartlar, eşya ve yetenek temelli olup oyuncuların oyun içindeki ekonomisini ve stratejisini doğrudan etkiler.
Temel oynanış ögeleri şunlardır:
- Dinamik Kart Sistemi: Oyuncular oyun içinde yeni kartlar satın alır ve destelerini zamanla geliştirir.
- Roguelike Öğeler: Her oyun yeni bir başlangıç sunar ve farklı kombinasyonlarla oynama şansı verir.
- Ekonomi Tabanlı Strateji: Oyuncuların pazar fırsatlarını değerlendirmesi ve en iyi ticaret rotasını belirlemesi gerekir.
- Farklı Karakterler: Her karakterin kendine özgü yetenekleri ve oyun tarzı vardır.
The Bazaar’ın Öne Çıkan Yanları
- Hearthstone ve Slay the Spire severler için ideal: Kart tabanlı stratejiye yenilikçi bir bakış açısı sunuyor.
- Pazar dinamikleri: Oyun içindeki fiyat dalgalanmaları ve ticaret fırsatları her maçı farklı hale getiriyor.
- Uzun vadeli strateji gerektiren oynanış: Hızlı karar vermek yerine uzun vadeli plan yaparak kazanma şansı var.
Bu rehberde, The Bazaar dünyasına adım atan oyuncular için en önemli mekanikleri, karakter yapılarını ve ticaret stratejilerini detaylı şekilde inceleyeceğiz. Hazırsanız, pazarda ustalaşmanın yollarına göz atalım!

The Bazaar Nasıl Oynanır?
The Bazaar, klasik kart oyunlarından farklı olarak ekonomi tabanlı bir strateji sunar. Oyunun temel amacı, pazarda ticaret yaparak en güçlü desteyi oluşturmak ve rakipleri alt etmektir. İşte oyunun nasıl oynandığını adım adım anlatan bir rehber:
1. Oyuna Başlangıç
Oyuna başlarken bir karakter seçersiniz. Her karakterin kendine özgü yetenekleri ve oyun tarzı vardır. Seçtiğiniz karakter, hangi kartları ve stratejileri kullanacağınızı belirler.
Başlangıçta:
- Belirli bir miktar altın ile oyuna başlarsınız.
- Temel kartlarınız (eşyalar ve yetenekler) hazırdır.
- Pazardaki kartları satın alarak destenizi geliştirmeye başlarsınız.
2. Pazar Mekanizması (Kart Satın Alma ve Satma)
Oyunun en önemli kısmı ticaret yaparak güçlü bir deste oluşturmaktır.
- Kartlar pazarda satılır ve her kartın bir fiyatı vardır.
- Fiyatlar dinamik olarak değişir, yani zaman içinde kartların değeri artabilir veya azalabilir.
- Oyuncular, doğru zamanda doğru kartları alıp satmalı ve en iyi yatırımı yapmalıdır.
🎯 Taktik: Ucuzken alınan güçlü kartlar, ilerleyen turlarda size büyük avantaj sağlar!
3. Kart Türleri ve Kullanımları
Oyunda farklı türde kartlar bulunur. Her kart, karakterinizin gücünü artıracak özel yetenekler veya eşyalar sunar.
- Ekipman Kartları: Karakterinize ekstra yetenekler ve güçlendirmeler kazandırır.
- Yetenek Kartları: Rakiplere karşı kullanabileceğiniz atak ve savunma hamlelerini içerir.
- Ekonomi Kartları: Daha fazla altın kazanmanızı ve pazar avantajı elde etmenizi sağlar.
Her kartın sinerjisini iyi anlamak, uzun vadeli bir strateji oluşturmanızı sağlar.
4. Rakiplerle Mücadele
Ticaret yoluyla güçlendirdiğiniz destenizle rakiplere karşı mücadele edersiniz.
- Rakipleriniz de sizin gibi kartlarını güçlendirerek savaşa hazırlanır.
- Stratejik hamleler yaparak rakibinizin planlarını bozabilirsiniz.
- Sonunda en iyi ticareti yapıp en güçlü desteyi oluşturan oyuncu galip gelir.
🎯 Taktik: Rakibinizin satın aldığı kartları takip ederek onun stratejisini tahmin edebilirsiniz!
5. Oyun Modları ve Tekrar Oynanabilirlik
- Farklı karakterler ve stratejiler: Her oyunda farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz.
- Dinamik ekonomi: Her oyunda fiyatlar ve fırsatlar değişir, bu yüzden her oyun farklı hissettirir.
- Roguelike elementleri: Oyun içinde ilerledikçe yeni fırsatlar ve zorluklarla karşılaşırsınız.
💡 Özetle: The Bazaar, hem kart oyunu hem de ticaret simülasyonu mekaniklerini birleştirerek benzersiz bir deneyim sunar.
Kendi çapımda oyunun closed betasını oynarken oyunun arayüzünü anlattığım bir video bırakıyorum bazı şeyleri daha iyi kavramanızı sağlayacaktır. Özellikle Backpack Battles , HearthStone , AutoChess ve TFT oyuncularının yeni gözdesi olacak.

Oyunu oynayan arkadaşlar sizlerde oynadığınız oyunları kompozisyonlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız hepbirlikte faydalanır oyunu birlikte daha rahat öğrenebiliriz.
Mart başı itibariyle oyun açık betaya geçti sadece kayıt olup ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz.
Arkadaşlar selamlar evimde eski ama hala kullandıgım bir kasam var. Elimdeki kısıtlı bütçe ile daha iyi performans almak için güncel bilgisi olan bu işlerden anlayan dostlardan fikir almak istiyorum.
Yeni güncel ultra kasalara harcayacak durumum yok şuan. O Bu işlere çok uzak kaldım.
Sistemi aşağıya yazıyorum bakalım ne yapabiliyoruz. Nesini arttıralım , hangi ürünü alalım , uyumlu olan nedir bu konuda desteklerinize ihtiyacım var.
Anakart: Msı h110m pro-vd
İşlemci: i5 6400 2.7 ghz.
Ekran kartı : Amd R9 380
Ram: 8gb
Edit: Amacımız oyun oynayabilmek bu arada
|
Shadowverse ( ANA KONU )
|
Shadowverse ( ANA KONU )
|
Osiris: New Dawn ( Space Survival )
DUELYST ( Open Beta )
|
HURTWORLD (2015)
|
Bütçe 2000-2500 TL f/p Oyun
|
Meslek: Müzisyen
Battletag - Punk4Life21836 Steam - Punky |
Son Giriş: 20 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 836
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 11.111 (Bu ay: 598)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 59 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun