Herkese merhaba,
Son dönemde çıkan tüm telefonlar "Pubg'yi şöyle oynatır" şeklinde lanse ediliyor. Benim derdim biraz farklı:
- Telefondan sosyal medya tüketimi
- Video-içerik izleme
- Çocuğumun, ailemin kaliteli fotoğraflarını çekme
- NFC ile mobil ödeme yapabilme
- Kararlı yazılım ve donanım
iPhone 6S kullanıcısıydım uzun zamandır, sorunsuz telefon alışkanlığım var yani, o yüzden "sensörü sorunlu", "yazılımı çöküyor" sıkıntılarını çok yaşamayacağım bir telefon arayışındayım.
iPhone kararlılık açısından iyi olsa da hem NFC ödeme yok hem de donanımsal olarak rakiplerinin çok gerisinde kalıyor bu fiyat bandında. Xiaomi-Poco ailesi kağıt üzerinde uçan kaçan telefonlar yapıyor ama yazılımsal sorunları çok dillendiriliyor her yerde. Samsung da orta-üst segment (S20 FE, S20+ gibi) telefonlarında bile kamera megapiksellerini yerlere çekmiş durumda, hele S20+'daki 10 MP ön kamera "hangi devirde yaşıyoruz" dedirtiyor. Oppo'yu ise hiç bilmiyorum.
İçerik tüketme noktasında da minimum 90 Hz, mümkünse HDR10/10+ destekli bir şey bakıyorum (çok mu abartı acaba?). E haliyle fiyat yukarılara zıplıyor. 5000 TL altı hedefim ama gerçekten içime sinen bir telefon olursa bu noktada bir esneme yapabilirim belki.
Şimdi bu kafa karışıklığına bir çözüm arıyorum. Şu anda eşimin epey badire atlatmış ve hayata tutunmaya çalışan iPhone SE 2016'sını kullanıyorum idareten, çok aceleci olmak da istemiyorum o yüzden ama malum Türkiye'de telefonlar eskidikçe fiyatları arttığı için beklentilerimi karşılayacak bir telefon var ise geçiş yapmak istiyorum.
Tavsiyeleriniz benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler.
Yeni Notebook Tavsiyesi
|
İki Oyun Arasında Kaldım Destek Lütfen
|
Yeni bir ekran kartının mevcut sisteme uyumu
|
|
Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
İlgi Alanları: Yüzme, müzik yapmak
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 292
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 2.646 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 321 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun