Merhabalar, 2019 yazında ABD'den getirdiğim iPhone 11'i kaydetmiştim, bugün itibari ile benim üzerime olan hat ile kullanılma limiti kalktı, telefonu küçük kuzenime hediye ettim fakat halen kullanamıyor. Bir işlem mi yapılması gerekiyor e-devlet'ten? Google'ladığım zaman konuyla ilgili bir bilgi çıkmıyor. Bilen var mı buralarda hem bana hem de telefonunu satmak isteyenlere bir ışık tutsun.
Apartmanın interkomunu akıllı yapmak?
Arkadaşın FIFA yayınını.
Lise arkadaşım FIFA işine girdi. Adam TR'nin Diablocu yayıncılarındandı, FIFA çukuruna düştü. Destek için bir bakar mısınız? hatta çok derin girmek istiyorlar, girip neyi doğru yaptığını/yapmadığını falan söylerseniz süper olur. Ben fifa bilmiyorum o yüzden birşey diyemiyorum. Teşekkürler şimdiden.
2000'lerin başından, daha DL 64kb, upload 16k olduğu zamanlardan itibaren kablonet abonesiyim. Genel olarak sorunsuz olarak kullandım ama son zamanlarda binbir çeşit tarifelerin hiç birinde modern bir hizmetlerinin olmadığını düşünüyorum.
En son t50mbit 250gb kotalı taahhütüm vardı, Eylülde bitti nihayet... Biter bitmez geçici olarak 100mbit akıllı internete geçtim ama artık o da kesmiyor çünkü akşam 19-24 arası sınırlama yine etkiliyor.
Arada bir yayın açıyorum, 5 mbit upload yeterli değil...
En son superonline'ın upload hızlarını 10mbit'e çıkarması ve genel bir kotasının olmaması artık kablonet hikayesinin sona ermesi gerektiği düşüncesini getirdi aklıma.
Asıl istediğim Turknet ama eve sadece 75mbit VDSL hizmeti gösteriyor. Turknet'e fiber internet başvurusu yapabiliyor muyum, gelip takıyorlar mı bilemiyorum. Sitelerinde de öyle bir başvuru alanı bulamadım. Telefonla aradığımda sitede gösterdiği bilginin aynısını yinelediler, fiber başvuru hakkında "siteden yapılıyor" haricinde birşey söyleyemediler.
O yüzden aklıma superonline'a geçmek kalıyor.
Sorularım şunlar:
- Eskiden Superonline'ın çok kısıtlayıcı bir hizmet olduğunu duyardım. Websitelerinde zoraki reklam pop-up'ları çıkarmalarından, router ayarlarını değiştirememeye kadar bir çok acaip olayları vardı. Bunlar devam ediyor mu? Router'a dns girebiliyor muyum? Ayarları değiştirebiliyor muyum?
- Turnet'e fiber başvurusu yapabiliyor muyum? Kadıköy/erenköy bölgesinde fiber yok mu? Apartmana özel ise gelip bağlayamıyorlar mı? Göztepe deki diğer evde 100mbit fiber var görünüyor.
- Turknet'in 5-6 mbit upload'u yükseltme planları var mı?
- Turknet VDSL yine de düşünebileceğim bir internet modeli midir?
Komuniteden cevapları bekliyorum.
|
|
Acil 24"/22" TV tavsiyesi?
|
|
|
Hayırlı olsun: Assassin's Creed 3 ve Ayasofya :)
|
Meslek: Reji
Everybody's talking but no one says a word. |
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 976
İkinci El Bölümü Mesajları: 164
Konularının görüntülenme sayısı: 23.043 (Bu ay: 267)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 209 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun