Merhaba,
12. nesil 12700H, 12500H gibi işlemciler yavaş yavaş gelmeye başladı. Ancak hala çok az çeşit var. Sizce kaç ay sonra daha çok yeni işlemcili notebook görürüz?
Değerli Forum üyeleri,
i7 veya Ryzen 7 işlemcili ya da 11400H i5, 12500 i5 , 5600h Ryzen 5 de olabilir... özetle performansı yüksek , ekran kalitesi iyi ( glossy yani parlak ekran olmayacak ) hafif bir PC arıyorum. Dahili ekran kartı da işimi görüyor ama harici 4gb olsa tadından yenmez.. 16 GB ram şart. 14 inc,15,6 ve 16 inch
kullanım amaçları,
- internet
-youtube
-finans veri programları ( matriks, idealdata vb )
- remote desktop ile diğer PC erişim..
hafif
ısınma sorunu olmayan
Lenovo,Asus, Dell, MSI vs
tavsiyelerinizi beklerim.
Bütçe de maksimum 30 bin TL
Bir örnek vermek gerekirse ideapad pro 5 5800H veya 5600h işlemcili PC'ler. ama ısınma sorunundan endişe ediyorum
acil notebook önerisi
Merhaba,
İş için stabil, soğutması iyi notebook arıyorum.
11800H veya 5800 H işlemcili
16/32 gb ram
SSD
finansal programlar çalışacak, belki 7 gün 24 saat açık kalacak. Bu yüzden stabil çalışması ve soğutmasının iyi olması lazım.
Oyun oynanmayacak. Ekran kartı 4gb ve üstü herşey olabilir. Aşağıda bulduklarımı paylaşıyorum. Değerli yorumlarınızı rica ederim.
Pulse gl76 hakkında hiçbir yerde bilgi bulamadım..
Merhaba,
iş için bir masaüstü bilgisayar kurmaya çalışıyorum. henüz kesin olmasa da sabah 7/24 çalışacak. ( en azından kesinlikle sabah 9 akşam 23 çalışacak )
- oyun oynanamayacak
- öncelik intel işlemci
- çok çekirdekli işlemci şart
- min i5
- min 16 gb ram ama çok fiyat farkı yoksa 32 gb
- ekran kartı onboard yetmiyor, min 2 gb 128 bit olması önemli grafikler var ( finans programları çalışacak )
Aslında laptop işimi görür, ama 7/ 24 çalışmaya ( programlar kendiliğinden çalışacak ) ısınma problemi olur diye düşünüyorum.
Kendim parçaları toplayıp birleştiremem, vatan pc gibi yerden toplatacağım.
Sistem önerisi verebilecek olan var mı ?
https://www.itopya.com/kendin-topla/?gclid=CjwKCAiA1uKMBhAGEiwAxzvX90E350WwF1tzu6qYmz2_8mOEmeOV_GXTQGeAauCZjEdJXaq7LY6XJRoCbBYQAvD_BwE
Buralardan öneri verirseniz memnun olurum, çünkü bunlar hemen teslim ediyor.
yarın gidio alacağım. teşekkürler
Fiyat kazanç oranı iyi bir sistem arıyorum. laptoplarda para ekran kartına gidiyor bana da çok lazım olan şey değil. bana işlemci gücü, ram, ssd lazım. ( 500 gb yeter )
oyun oynamıyorum, iş için H performanslı bilgisayar lazım. Gönlümde Dell XPS veya Legion 5 pro var ama hem stok problemi hem de yüksek fiyatı sebebiyle şimdilik zor.
aşağıda bulduğum seçenekler var. Değerlendirmenizi ve önerilerinizi beklerim.
işlemcisi 4800h , rami düşük, ama bu fiyata sanki iyi bir alternatif olabilir.
işlemci 11800h , ram yeterli ancak kasa da ısınma sorunları olduğunu okuyorum. F15 de olsa kasa bir Tuf Dash değil ve yüksek ısınma oluyor diye okuyorum. Bu işlemciyle deneyen var mı ?
kasa ve ekran şık, ancak 14 inch. her ne kadar monitör ile genelde kullanmama rağmen sorun olur mu bilemedim. Yalnız benimle aynı iş programlarını kullanan birisi bu kasadan almış ve 80 derece sıcaklık görmüş.
çok tercih etmesem de böyle de bir seçenek var..
mutlaka fiyat olarak 400-500 daha ucuza başka sitelerde vardır. ancak bunların hepsinde wndows yüklü ve yarın tesim alma seceneğim var.
değerli görüşlerinizi beklerim
iyi akşamlar,
FX506 ile başlayan Asus Tuf lar yeni çıkan 2021 serisi midir? Tuf serisinde aşırı ısınma şikayetleri vardı..
bilgisi olan yorum yazabilir mi ?
teşekkürler
https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-fx506hc-hn011-intel-core-i5-11400h-8gb-512gb-ssd-rtx-305
https://www.incehesap.com/hp-omen-15-dh1006nt-132z0ea-15-6-full-hd-gaming-notebook-fiyati-46693//
Değerli Forum Üyeleri ;
Oyun oynamıyorum, video edit yok, autocad yok. iş için kullanılacak,
Dolayısıyla fiyat ve özelliklerden bağımsız, sağlamlık, stabilite ve sorunsuz kullanım için hangisi daha iyi dersiniz ?
** Batarya konusuna gelince aralarında çok fazla fark olmadığını tahmin etsem de genelde fişe takılı kullanılacak , ortalama 3 saat yeten batarya ömrü bence kafi pil kullanımında..
10900k ve 10900kf arasındaki fark ..
Merhaba,
1) 10900K ve 10900kf arasında fiyat farkı var, KF daha uygun. Acaba iki işlemci arasında ne fark var? KF alsam zannediyorum onboard ekran kartı yok, başka son kullanıcıyı etkileyen bir şey var mı ? ya da tavsiye görüşünüz nedir ?
2) 9700K ve 9600k 2 yasında işlemciler. Kullandığım bir program tek çekirdekte çalışıyor min 2.5 ghz hız istiyor. tavanı da 2.9 ghz. onun üstü 10 ghz olsa da faydasızmıs.
9600K ve 9700K işlemcilerde sanal çekirdek olayı yokmuş ve bu sebeble base hızları hep yüksekmiş.
ben yanlış mı anladım, diyelim 3,6 ghz base hızı olan 10 çekirdekli 10 da sanal çekirdeği olan işlemci temel hızı sanal çekirdeklerden dolayı 1,8 ghz'e mi düşüyor ?
9700K veya 9600K ile sistem toplamak cok mu mantıksız ? fiyatları hala yüksek..
Değerli forum üyeleri,
iş için kullanmak üzere notebook arıyorum. Yaklaşık 1 aydan beri araştırıyorum. Malesef hem fiyatlar yüksek, hem de bilgisayar yok. En büyük zincir magazalarda bile yok
Oyun oynanmayacak
Video edit, render , mühendislik programları yok.
iş için kullanılacak, AMD işlemci uyumlu değil, intel i7 H serisi işlemeci, yüksek ram, SSD lazım. 128 bit ekran kartı yeterli.
Stabil çalışan yüksek CPU isteyen programlar kullanıyorum. Sabahtan geceye çalışacak bilgisayar.
çok araştırdım.
Asus, MSI ve LEgion Lenovo önerileri geldi.
Asus Rog serisinde 15.6 ve 17 inch te yüksek fan sesiyle ilgili yorumlar okudum. Coil Whine çok okumadım ya da ben görmedim.
Asus Rog serisi intel işlemcili bilgisayarları kullanan kişiler olarak örnek veriyorum Asus Rog serisi aşağıdaki bilgisayarlardan iyi midir ? ekran kartının iyi ya da kötü olmasına göre değil de daha çok stabil çalışması , fan sesi ( aşırı olmadıkca sorun yok ) , aşırı ısınmaması gibi, dayanıklılık gibi konular önemli. Yoksa en son çıkan ekran kartı vb önemli değil benim için
Aranızda Amazon Turkiye'nin kendi sattığı ( diğer satıcılar değil ) dizüstü bilgisayarı alıp, açıp , deneyip , kullanıp , 14/30 gün içinde iade edip, koşulsuz para iadesi alan oldu mu ?
Ben online alışveriş konusunda ilk defa büyük miktarlı bir alışveriş yapacağım, aslında bu şirkete güveniyorum / güvenmek istiyorum.
Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi ?
iphone 5 16 gb |
iphone 5s 16 gb |
Satilik iphone 5 16 gb sifir simfree apple store urunu kutusu acilmamis |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 946
İkinci El Bölümü Mesajları: 36
Konularının görüntülenme sayısı: 12.881 (Bu ay: 175)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 55 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar