Bildirim
M
@Mr.D34DLY
"onbaşı": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
Mr.D34DLY (Ekrem KÖZ) · PHP / CGI altına konu açtı.
2 yıl
Form içinde DB den veri çekmek
Merhaba,
Youtube da eğitim videoları izleyerek php öğrenmeye çalışıyorum. Ama tasarladığım bir projenin bir yerinde tıkandım ve çözüm olarak yazılan çoğu şeyi yaptım.
Asıl amacım Form içinde Select ->Option ile DB içindeki farklı bir tablodan veri getirmek ve bu veri içeriğini formu gönder tuşuna bastığımda farklı bir tabloya yazmak göndermek.
<?php class AdminClass { protected $pdo = null; protected $host = 'localhost'; protected $dbname = 'egitim'; protected $username = 'root'; protected $password = ''; protected $charset = 'utf8'; public function __construct() { try { $this->pdo = new PDO("mysql:host=$this->host;dbname=$this->dbname;charset=$this->charset", $this->username, $this->password ); } catch (\Exception $error) { die($error->getMessage()); } if (!isset($_SESSION['mail']) && !isset($_SESSION['login'])) { header('Location: ./login.php'); } } // Sorgu Kodu public function pdoQuery($sql) { $query = $this->pdo->query($sql, PDO::FETCH_ASSOC)->fetchAll(); if ($query) { return $query; } else { return false; } } public function getSecurity($data) { if (is_array($data)) { $variable = array_map('htmlspecialchars', $data); $response = array_map('stripslashes',$variable); return $response; // code... } else { $variable = htmlspecialchars($data); $response = stripslashes($variable); return $response; } } } ?>Kod
Yığını:
Bu üstteki class.php
alttakide index .php
<?php Veri Ekleme Kodu ; if (isset($_POST['save'])){ if ($_POST['save'] == 1001) { $degisken_fiili_sirket = $_POST['formdangelen_fiilisirket']; $sql = "INSERT INTO db_personel_kisiselbilgiler (fiili_sirket_adi) VALUES (?)"; $args = [$degisken_fiili_sirket]; $result = $adminclass->getSecurity($args); print $adminclass->pdoInsert($sql,$result); } } ?> <form class="form-horizontal card" method="POST" > <div class="card-body"> <!-- Fiili Çalıştığı Şirket --> <div class="row mb-4"> <label class="col-md-3 form-label">Fiili Çalıştığı Şirket</label> <select name="formdangelen_fiilisirket" class="form-control select2 form-select col-md-9" data-placeholder="Fiili Şirket Seçiniz."> <option label="Seçiniz"> </option> <?php $sql = "SELECT * FROM fiilisirketadi ORDER BY fiilisirketadi ASC"; $variable = $adminclass->pdoQuery($sql); if ($variable != false) { foreach ($variable as $value) { $db_f_sirket_adi = $value['fiilisirketadi']; ?> <option value="<?php echo $db_f_sirket_adi; ?>"> <?php print $db_f_sirket_adi; ?> </option> <?php } } ?> </select> </div> <!-- Gönder butonu--> <div align="right"> <input type="submit" class="btn btn-success btn-pill"> <input type="hidden" name="save" value="1001"></input> </div> </div> </form>Kod
Yığını:
Hakkında
Resimler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 140
İkinci El Bölümü Mesajları: 123
Konularının görüntülenme sayısı: 242 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 140
İkinci El Bölümü Mesajları: 123
Konularının görüntülenme sayısı: 242 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları