Herkese merhaba,
Ben 2013'te başladığım lisans eğitimimi 2017'de tamamlayıp hemen akabinde yüksek lisansa başladım.
Bugün (16 Nisan 2021) askerlik durum bilgisi sorguladığımda 20/05/2021 tarihine kadar askerlikle ilişiğim olmadığı belirtilmesine rağmen saat 17.08'de e-Devlet tarafından gelen kısa mesajda başvurum varmışçasına sınıflandırma sonuçlarının açıklandığı bildirildi.
Hayatım boyunca ne zaman göz doktoruna gittiysem sağ gözümde %90'nın üstünde görme kaybı olduğu, dolayısıyla askerlikten muaf olacağım söylendi. İnternette araştırdığım kadarıyla da göz tembelliğiyle yaşamak durumunda olan insanların %99'u askerlikten muaf olduğunu öğrenmiştim. Ayrıca doğuştan gelen göz tembelliğim olması dolayısıyla, muayene sonucunda verilen sağlık raporu doğrultusunda sürücü ehliyetimi tek gözü görmeyen (monoküler) sürücü ehliyeti şeklinde alabildim.
Hâl böyleyken tecil tarihim bitmeden gerekli başvuruda bulunur, rahatsızlığımı belirtir ve öncelikle sağlık ocağında, akabinde ise tam teşekküllü hastanede geçireceğim muayenenin ardından muafiyet belgesini alırım diye düşünüyordum fakat bugün hiçbir başvurum olmamasına, hiçbir tercih yapmamama rağmen HAZİRAN 2021 celp ve sevk tarihli şekilde er stasütüne gireceğim yazıyor.
Hiç beklemediğim anda ve beklemediğim şekilde gelen mesaj açıkçası beni tedirgin etti, pazartesi sabahı direkt ASAL'a gideceğim ve durumumdan söz edip muafiyet hakkımı elde etmeye çalışacağım lâkin yine de bilgisi olanlara danışmak istedim: Bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor, sınıflandırma sonucuna rağmen muafiyet hakkı elde edebiliyor muyum?
Teşekkür ederim.
Superonline Rezilliği
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 2.250 (Bu ay: 82)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar