Batumdan iphone 14 pro max alma rehberi
Arkadaşlar merhaba,
Herkes görebilsin diye iphone 14 konusuna yazmak istemedim. Yeni konu açarak paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur.
Telefonu 21.09 tarihinde iplus batum mağazasıyla görüşerek ayırttım. Son ellerinde 2 tane pro max 256 gold vardı. Malesef bir tanesini ayırdılar( ödeme yapmadığım daha doğrusu yapamadığım için). Çok ilgili bir mağaza tavsiye ederim. Batum mall alışveriş merkezinin zemin katında.
Herkesin bildiği gibi batuma kimlikle geçebiliyordusunuz. Bende batuma uçaklar pahalı olması nedeniyle rize-artvin havaalanına bilet aldım. Ordan da araçla sarp sınır kapısına kadar gittim.(Eşim rizeli olduğu için araç kolay buldum ama sizde araç kiralayabilirsiniz yada pazar-ardeşen bölgesinden 60 liraya otobüsler var. Sizi sınıra götürüyor 1 saate)
Sınıra ulaştıktan sonra sağ tarafta bir otopark var oraya aracı bırakarak binaya girdim. (Otopark tam gün 60 tl, saatlik ücretlendirmede mevcut). Girişte yukarı çıkıyorsunuz ve yurtdışı pulu almanız gerekiyor. 150tl ve kart geçmiyor. Küçük birde form dolduruyorsunuz. Tc isim soyad ve telefon yazıyorsunuz. Kontrolden geçtikten sonra sadece çantanızı xrayden geçiriyorlar. Üstünüzü aramıyorlar. Bu şekilde kolayca gürcistan tarafına geçtim.
Sınır kapısından çıkar çıkmaz taksiciler size hucum ediyor dikkat edin. Batuma 30 lariye götürüyorlar ve çok pahalı. Yanda minibüsler var ve 1.5 lari. Bence minibüsle gidebilirsiniz. Otobüslerde var ama kart olması lazımmış.
batumda indikten sonra mağazaya gittim ve bana ayırdıkları telefonu aldım. Tax free için kendisi sordu ve istediğimi belirttim. Ödememi kredi kartımla yaptım. Ekstremde dolar olarak gözüktü. İşlemler hallolunca telefonu alarak minibüsle geri döndüm. Sınır kapısından geçerken de aynı şekilde üstüm aranmadı. Sadece çantam xrayden geçti. 1 tane aldığım için zaten sorun olmadı.
Şunu da belirtmek isterimki sınırı geçer geçmez paranızı çevirmeyin. Kur farkı çok yüksek oralarda. Batum merkezde daha iyi oranlar var. Benim açıkçası hiç lari ye ihtiyacım olmadı. Sadece minibüse verdim. Kredi kartı geçiyor zaten.
Aldığım telefon iphone 14 pro max 256gb gold. Fiyatı 4999 lari. Tax free işlemlerini yaparken 570 lari almam gerektiğini söylesede iplus mağazasındaki görevli. Bana 3400tl ödeme yapıldı. Tax free gişesinde yaklaşık 30-40 dk arası görevlinin gelmesini bekledim. İşlemlerim yapıldı ve nakit olarak ödeme aldım. Ödeme yapan kadın hangi para birimden nakit istediğimi sordu. Yani dolar olarak ve tl olarak vergi iade alabilirsiniz.
Bizim tarafa geçişte de gene üstüm aranmadı sadece xrayden geçti çantam. Baktığını bile düşünmüyorum açıkçası, telefonuyla oynuyordu :)
Telefon bana 29500 gibi bir rakkama gelmiş oldu. Çok ucuz olmadı ama fırsatçılara vermektense kendim almayı tercih ettim. Hemde kimliğime işletirim dedim.
Benim telefon alma sürecim böyle gelişti. Umarım giden arkadaşlara faydalı olur. Yurtiçinden almaktansa bu şekilde alıp kullanmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Not: telefon stokları 5 ekim sonrası yenilenecekmiş.
Işık Sızması Konusunda Yardımcı olur musunuz
Arkadaşlar merhaba,
xbox series x te kullanmak için viewsonic vx3211 modelini aldım. 4k, freesync ve hdr destekli bir monitör arayışında olarak bunu aldım. Renk canlılığı felan güzel ama dün karanlıkta test ettim ışık sızması varmı emin olamadım. İade etme imkanım var 2 gün oldu alalı.
fikirlerinizi alabilir miyim?
not: resimler gözle gördüğünün aynısıdır.
Yurtdışı iphone xs max servis süreci
|
2017 Macbook Pro TouchBar Garanti Sorunu
|
|
|
|
Sistem Topluyorum Tavsiyeleriniz?
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 546
İkinci El Bölümü Mesajları: 92
Konularının görüntülenme sayısı: 24.883 (Bu ay: 192)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 223 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun