Bluetooth cihaza göre ekolayzır uygulaması
Farklı bluetooth hoparlörlere göre ayrı eq ayarı yapabilecek bir uygulama var mı?android kullanıyorum
Kahvenin sütünü köpüklü koymak
espresso makinam var. süt köpürtme ucu da var. sütü cezveye koyup makinanın köpürtücüsünde köpürtüyorum. kahvenin içine dökerken köpüğün hepsi cezvede kalıyor. tariflerde bakıyorum hep köpüğüyle dökülüyor. el mahareti mi var benim yapamadığım?
telefonumu araçta sabitlemek ve bir yandan kablosuz şarj da yapmak için aksesuar tavsiyesi arıyorum.motorlu ise uzun süre arıza çıkarmasın.şarj desteği 10w ve üzeri olsun.havalandırmaya takılınca telefon ağırlığından kafası aşağı düşmesin.yolda giderken tıkırtı yapmasın.araçta USB çıkıışı var ama direk ona takarsam 10w ve üzeri şarj çalışır mı,illa adaptörle çakmağa takmak gerekir mi emin değilim.iş görürse elimde 5V 2.1A'lık çakmak adaptörüm var,ilave maliyet olmasa iyi olur.bütçem 350tl'ye kadar.çok önceden diğer aracıma aynı tip xiaomi 20w modelini(çakmak adaptörlü) almıştım.bu aslında iyi ama 200tl'ye aldığım cihaz şimdi 400tl civarında,çok zamlanmış diye alternatif bakıyorum.
bulduğum bazı modeler arasında veya alternatif tavsiyelere açığım.özellikle baseus smart ve rock modellerinin kıskaçları daha güçlü göründü:
- BASEUS Explore 15w -> mekanik, 169TL, Akilliphone'u unutma!
- Baseus Gravity Metal 10w -> mekanik, 180TL, Akilliphone'u unutma!
- Baseus Smart Wxzn-01 10w -> motorlu, 222TL, Akilliphone'u unutma!
- Baseus Rock-Solid 10w -> motorlu, 233TL, Akilliphone'u unutma!
- Spigen Kuel 10w -> mekanik, çakmak adaptörü dahil, 239TL, Spigen Kuel Qi 10W Hızlı Kablosuz Şarjlı CD Slot Ara Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
- Xiaomi 10W Wireless 10w -> motorlu, 292TL, Xiaomi 10W Wireless Araç Şarj Cihazı Telefon Tutacağı Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
- BASEUS LIGHT ELECTRIC 15w -> motorlu, 338TL, Baseus WXHW03-01 Telefon Tutucu, Siyah : Amazon.com.tr: Elektronik
Oruç hakkında soru
ramazandan 10 gün önce oruca başlamak ve sahur için gece 2-5 arası uyanık kalmak gerekli midir?
benim bildiğim ramazan boyunca oruç ve sahur için 30-40 dk'lığına kalkmak farz
yorum ayrılığı yaşadığımız yakınım çalışan biri.çalıştığı için de uykusuz ve uzun oruç tuttuğundan günlük çalışması çok olumsuz etkileniyor ama bu konuda ikna edemiyorum
Taşınabilir monitörler neden pahalı?
soru aslında basit.aynı ebattaki tabletlerden pahalıya satılıyorlar.içinde işlemci yok,ram yok,disk yok,modem yok.sadece pil,ekran ve port çıkışları.bu fiyatların sebebi nedir?
tablet alınca 4-5 seneye iş görmez oluyor.sırf ekran olursa cep telefonunu yeniledikçe yansıtıldığı için 10-15 sene eskimeden kullanılır halbuki
Samsung smart tv Spotify sorunu
55JU6070 tv'de birkaç haftadır Spotify açamıyorum.uygulamayı silip yeniden yükledim.tv açıp kapadım ama birsey farketmedi.tv yazılımı da guncel.hafizada 1gb'tan 190mb bos yer var(zaten sadece Spotify ve bein connect yüklü).
Basınca siyah üstünde yeşil spotify açılış ekranı gelip orada kalıyor.Neden açılmıyor olabilir?
Şalgam suyu neden beyazlar?
Adana'dan cok güzel şalgam suyu geldi.Daha 1 hafta olmadı açalı üstünde ince beyazlıklar olmaya başladı.neden olur,ne yapmak gerekir?
Telefonda HDR nasıl izlerim?
HDR10 ekranlı samsung s9'um var.youtube falan HDR açılıyor ama amazon prime HDR içerikleri (fast&furious7, 7500, the lie, black box, the man in the high castle) açınca "HD 1080p" diyor.bir türlü HDR olmuyor.streaming quality ayarlarından kaliteyi "best 1.82GB/hr"e yükselttim.internet olarak da 4G'de bulunduğum yerde 80mbps hız görüyorum.yani internet hız engeli de olmaması lazım.neden HDR olmuyor?
Bu 30 Ağustos kutlamasını yakıştırmadım
AOÇ'deki sarayda yapılan kutlamalarda mehter takımının çalmasını "Zafer Bayramı" ile hiç bağdaştıramadım.bayram için seçilen "Osman Paşa" marşında zaferi anlatılan Osman Nuri Paşa 5 Nisan 1900'de ölmüş, aynı marşta anlatılan Pilevne savaşı da 10 Aralık 1877'de Rus İmparatorluğuna karşı kazanılmış.Pilenve konum olarak bugün Bulgasitan sınırlarında bulunuyor.
Milli bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ise, 9 Eylül 1922'de Yunan Krallığına karşı kazanılan kurtuluş savaşındaki Büyük Taarruz'un kutlaması.taarruz kararı da Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarfından TBMM'de alınmıştı.zafer İzmir'de kazanıldı.
sonuç olarak,yeniçeri kostümüyle sahne alan mehter takımı Zafer Bayramı'mızla hiçbir alakası olmayan bir etkinlikti.ben 3 kuruşluk tarih bilgimle hazırlıkların bu kadar alakasız olduğunu görüyorsam,organize edenlerin haline de diyecek söz bulamıyorum.bu yılki kutlamayı her yönüyle kınıyorum.
TV ile Dex bağlantısı için hangi kablo
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.125
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 51.963 (Bu ay: 764)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6.053 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware