Bugun itibari ile M1 islemcili 2020 Model MacBook Air cihazim elime ulasti. 8GB versiyonunu aldim.
2019 macbook air modelini kullanmakta olan biri olarak, ilk gunden ve hatta ilk dakikada buyuk farklar gorebiliyorum. ınternet uzerinde tonlarca inceleme ve benchmark oldugu icin bu konuya girmeyi gerek gormedim fakat kisaca kendime gore onemli gordugum noktalari siralamak isterim;
* fan yok ve ayrica havalandirma izgarasida yok, yani cihaz kasasi komple kapali. dolayisi ile tamamen sessiz ve zamanla cihazin icine toz vs dolma ihtimali ortadan kalkmis durumda.
* 2019 macbook air modeline kiyasla, inanilmaz derecede cihaz soguk calisiyor. youtube uzerinden 4k hdr (2160p) video izledigimde, sanki 480p seviyesinde bir video izlermiscesine seri calisarak hic bir sekilde cihaz isinmiyor. 2019 modelinde fan calismak zorunda kaliyordu. ayrica, macos guncellemesi yaptigimda da ayni sonucu aldim, isinmiyor kesinlikle.
* 8gb ram versiyonu olmasina ragmen, unified memory ozelliginden dolayi hic bir yavaslama hissetmedim. cihaz inanilmaz hizli.
*Windows kullanicilari eger mecbur Windows yuklemek gibi bir gereksinimi varsa, uzak durmaniz gerekir cunku Windows x86 olarak kurulamiyor. Benim Macbook hayatimda hic ihtiyacim olmadigi icin sorun olmadi.
*rosetta 2 ile emulasyon denemesi yapmadim ve yapmayi dusunmuyorum. cok zorda kalmadikca, native applikasyonlar disinda x86'e ait hic bir sey yuklemeyi dusunmuyorum. fakat, oldukca iyi calistigini ve bir cok kaynak araciligi ile gorebiliyoruz. yinede gerektiginde rosetta 2 x86 emulasyonunun oldugunu bilmek huzur verici.
sorulariniz veya merak ettiginiz herhangi bir sey varsa, memnuniyetle cevaplamaya calisirim.
"About This Mac" ekrani;
Hizli bir sekilde, Safari web browser performans karsilastirmasi;
2019 Macbook Air (i5) uzerinde Reddit sitesi;
2020 Macbook Air (M1) uzerinde Reddit sitesi;
2020 M1 Macbook Air Safari Web tarayici performans testi (speed-battle.com)
Yavaslama oluyor mu, isinma durumu nasil, x86 emulasyon nasil gibi sorulara en guzel cevabi max tech su videoda veriyor. Izlemenizi tavsiye ederim
Az once, M1 Macbook Air ile yuzeyde hissedilen sicaklik testi yaptim. Sonuclar oldukca iyi. Bu cihaz normal gunluk kullanimda isinmiyor hocam.
Oncelikle su linkteki videoyu 4K HDR 60FPS ayarinda 5 defa duraksiz oynattim (Toplam 10 dk boyunca)
En son tur yani 5.ci kez video oynarken, videonun sonlarina dogru cihazin farkli noktalarindan isi degerlerini aldim ve sonuclar su sekilde cikti;
Olcum yaptigim cihaz ise su;
Suradan video oynatimini gorebilirsiniz;
|
2010 Yılında Yeni Bir Call of Duty
|
|
Modern Warfare Tarzı Yeni Bir Medal Of Honour'mı Geliyor?
|
Microsoft, Oyun İçi Video Kaydetme Özelliği Ekleyebilir...
|
Yeni bir WRC (World Rally Championship) Oyunu Yapımda...
|
HP DV4T-1300'de Mac OSx Kurulumu
|
Mobile Nvidia GPU Sıcaklığı Hakkında Yardım..
|
HP Pavilion DV4T Notebook üzerinde Mac OS Leopard (VIDEO)
|
Greatness Awaits! |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 703
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 18.488 (Bu ay: 76)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 128 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun