Superonline Brige mod (Köprüleme)
Selam.
Bugün yeni süperonline fiber 100mb taktırdım eve.
Almadan önce hem bayiden hemde telefonla destek üzerinden brige mod varmı diye özellikle sordum.
Her iki yerdede evet var dediler.
Modemi taktılar arkadaşlar gittiler modeme bağlandım ayarlarda hiç bir yerde brige mod görünmüyor.
teknikd esteği aradım çıkan kadın brige mod nedir hayatında duymamış.20 dk anlatmaya çalıştım olmadı.bana bir numara verdi burayı arayın dedi.
tel no bu : 0850 532 23 33
aradım çıkan adam bana 250 tl verirseniz yaparız dedi.biz özel bir firmayız dedi.
ne diyeceğimi bimliyorum.
başına gelen varmı?
nasıl çözüyorsunuz veya çözen oldu mu?
benim ev iş yerim aynı zamanda.güvenlik duvar router var ve her şey onlara bağlı.bu şekilde kullanamam.
var deyip olmaması çok can sıkıcı.
iptal edibiliyormuyuz bilmiyorrum ama bakıcam.
Philips projeksiyon kısmında çok adı geçmez ama lazer tv kısmında öncülerdendir.2013 yılından beridir çeşitli lazer tv leri piyasaya sürdü.
bu yıl içersinde duyurusunu yaptığı iki tane model var.Birisi screeneo u4 . diğeri ise screeneo u5. screeneo u4 piyasaya çıktı. U5 ise ön satışta yakında çıkacak.
screeneo u4 küçük yapıda 400 ansi lümen değerinde 1080p doğal çözünürlükte hdr destekli ve tavsiye edilen 80 inçe kadar bir ekran verebilmektedir.
Screeneo u4 Daha detaylı bilgi için TIKLAYIN
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
screeneo u5 2200 ansilümen değerinde 4k HDR VE Dolby Vision destekli, 150 inçe kadar ekran genişliğine sahip.HDMİ 2.1 ve game mod özelliği var.
%130 Rec709 renk gamut değerine sahip. Frame upscaling özelliği var. Üzerinde Androind 11 ile geliyor.8 köşe düzeltmesi mevcut.3d film desteği ve
25000 saat lamba ömrü var.
Avrupa ön satış fiyatı 1 799 eruo.Güncel kurla 34 bin tl yapıyor.
Screeneo u5 Daha detaylı bilgi için TIKLAYIN
Kısaca Özellikler :
Görüntü Teknolojisi:3LCD
Çözünürlük:Full HD 1920x1080, 4K Destekli Full HD
HDMI:Var
Wi-Fi:Var
USB:USB Medya Oynatma (Type A)
Kablosuz:Wi-Fi
Mesafe:Ultra Kısa Mesafe
Laser Light source
20,000 hours Durability High
Colour Video Processing
10 Bits
2D Vertical Refresh Rate
192 Hz - 240 Hz
Colour Reproduction
Upto 1.07 billion colours
Işık Gücü:3600
Kontrast:2.500.000:1
Maximum Input Resolution 4096 x 2160 @ 60 Hz 8 bits, 4096 x 2160 @ 30 Hz 12 bits
Supported Input Resolutions Ultra HD 2160p at 30 Hz @ 12 bits 30 Hz @ 10 bits; Full HD 1080p/i; HD 720p, 576p/i; 480p/i
Native Panel Resolution 1920 x 1080
Color Brightness5 Color Light Output: 3,600 lumens
White Brightness5 White Light Output: 3,600 lumens
Maximum Color Gamut Rec.7096
Interfaces
USB 2.0 Type A, USB 2.0 Type Mini-B, HDMI in (2x), Digital coaxial audio out, Wireless LAN IEEE 802.11a/b/g/n/ac, HDMI ARC, HDMI (HDCP 2.3)
Cihazın bir üst versiyonu LS500 de var.
Bir yıldır almak istediğim ama fiyatından dolayı alamadığım bir cihaz.Sonunda kısmet oldu aldım.
Daha önce test etme şansım olmuştu ve çok beğenmiştim.O günder beridir almayı çok istiyordum.
Beni cezveden tarafı öncelikle klasik pprojeksiyonlar gibi tavana veya arkada bir sehpaya koymanıza gerek yok.Kablo derdi yok.
Önünden biri geçti ahize denk geldi sağa çek sola çek gibi uğraşmalardan kurtuluyorsunuz.
Hemen televizyon sehpasına koyup duvara veya perdeye yansıtıp izleyebiliyorsunuz.Ekstradan bir kurulum derdi yok.
Bunlar fiziksel avantajları.Diğer artılarına gelirsek.İçinde android işletim sistemiyle geliyor ve gmail hesabınız varsa telefon ile iki dakikada bütün ayarlarınızı yapıyor.Dolayısıyla kurulum çok kolay.
Kendi menüsü içersinde herkesin rahatlıkla yapacağı basit ayarlamalar var.Dil Türkçe zaten.
Çeşitli modlar var.Sinema modu ,canlı mod gibi.Kendinzde renkelere ayarlara müdahale edebiliyrosunuz.
Sekiz köşe düzeltme var.Oldukça başarılı.
Hdr destekli.Doğal çözünürlük 1080p ama 4k desteği mevcut.1080p bile açsanız bir videoyu onun 4k mı 1080p mi olduğunu ancak çok iyi gözlere sahip birileri anlar.Görüntü mükemmel.
4k 60 fps SDR olarak çalıştırıyor
4k 30 Fps HDR olarak çalıştırıyor.
4k 24 Fps HDR olarak çalıştırıyor.
Ayrıca 60 hz 8 bit 30 ve 24 de ise 12 bite kadar çıkıyor.Zaten denemelerde 30 ve 24 de çok daha iyi olduğunu fark ettmiştim.
Işık gücü 3600 ansilümen.Ben yüzde 50 e kadar düşürdüm.Bana fazlasıyla yetti.
Wifi 2.4 ve 5ghz desteği var.
En çok memnun kaldığım içersinde mini bir soundbar var.Yamaha ın yaptığı ve oldukça başarılı olan ses sistemi , evinde soundbarı olmayanlar için yeterli olacaktır.
Bu cihazların yani ultra yakın projeksiyonalrın veya lazer tv lerin kendi özel perdeleri var.UST ALR adında.ortam ışığını reddeden perde diye geçer.O perde ile izlemiştim ve o zaman çok etkilenmiştim.Çünkü bu perde normal perdelerin aksine görüntüyü ister gündüz ister gece farketmeden çok daha canlı , belirgin bir şekilde yansıtıyor.
Bu perdeler ciddi pahallı.7bin tl civarında satılyıor.Bende halı hazırda 120 inç beyaz ayaklı perde var.Bir firma ile görüştüm onlar bana kendi perdesi olamdan olmaz.Almak mecburiyetindesiniz dedi.Ben yinede cihazı aldım.En kötü bir iki ay sonrada perdeyi alırım dedim.
Cihazı beyaz perdede açtım.Görüntü evet UST ALR perde gibi değil ama gündüz hariç karanlıkta gayet güzel görüntü veriyor.Ben UST ALR ile de izlediğim için aradaki farkı anlıyorum.Ama hiç izlemeyen biri görüntüyü çok beğenir.
Özetle söyleyeceğim bu cihaz gerçekten çok başarılı.Renkler siyahlar çok etkileyici.Hele UST ALR perde de kullanırsanız sonuç gerçekten mükemmel olur.Gündüz de çok rahatlıkla izlenebilir.Tv gibi kullanırsınız.
Zaten bu cihazlar projeksiyonla televizyonu birleştirip yeni lazer tv adında yeni bir konsept oluşturuyor.Geleceğin evlerinde yer alacak bir cihaz olarak görüyorum.
Eksi diyebileceğim ise lan bağlantı yok.Birde android işletim sistemi içersinde Netflix yok.Diğer uygulamalar var ama Netflix neden yok anlamadım.
Ust Alr Perde ile bütün ışıklar açık .
İlk fotoya dikkat edin.tv koydum yanına arada fark yok desek yalan olmaz.projeksiyon ışık gücü yüzde 50 en düşük ayarda.özelikle bu ayarda çektim.daha da arttırsam ayarları tv gibi kullanıyorsun.hem sağ tarafta tv orada hemde fotunun çekildiği yerin arkasında avize var.ikiside açık.gördüğünüz gibi ışıktan hiç etkilenmiyor.
Beyaz perde Akşam ortam ışığı kapalı
Selam herkese. Oyun, sosyal medya, İnternet gibi işler için telefon çok nadir kullanırım.
Fotoğraf önceliğim. İkincisi ise video ama elzem değil. Fotoğraf da çok profesyonel olmayacak ama iş görsün yeter. Profesyonel makinem var.
Bu 3_4 bin bandında varmıdır böyle bir model. Ya da fiyat arttırmak mı gerekir.
Marka takıntım yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler
Yeni Nesil değerlendirme.Ne umduk ne bulduk?
Evet arkadaşlar artık aldık konsolalrımızı günlerdir oynuyoruz kurcalıyoruz.
Kendimce beklentilerimi yazzayım sizinde görüşlerinizi merak ediyorum.
Olumlu :
HIZ
Sanırım herkesin ilk sırasında bu olacaktır. HIZ...
Menüde , oyunda , oyundan oyuna geçişte vs.. hızlı çalışması.
Qucik Resume
Şu an için iki oyunda test edebildim ve çok başarılı.En güzel tarafı mesala 'Jedi' oynuyorum kapıyorum gece.
ertesi gün öğlen açıyorum makineyi tekrar oyuna tıklıyorum ve hoop direkt kaldığım yerden başlıyor.
Grafik
Grafik konusuna eskiden daha çok önem veriyordum ama yaş ilerleyince sanırım biraz daha geri planı ittim.One s den Series s geçiş yapınca grafik oalrak abartı bir fark görmesemde yeterli düzeyde keskinlik hissediyorum.Aslında series x alacaktım ama bulamadım emcbur series s aldım.X geçince sanırım bu farkı ciddi hissedicem.
FPS
Benim için çok net olan bir şey var.O da FPS değerlerinin 60 - 120 fps olacak olması.Öncede grafik daha önemliydi ama 60 ve 120 fps oynayınca yemişim grafiği diyorum.O kadar başka bir hale dönüşüyor ki gözüm başka bir şey görmüyor.Bu kişiden kişiye değişir tabi ama FPS olayı yeni nesilin bence en önemli kazanımı.1080p olsun ama en az 60 olursa 120fps olsun ben kabulum.Önceden sorsanız grafik falan derdim.
Gamepass + EAPLAY
Bu iki sistemin konsol çıkışıyla beraber birleşmesi çok iyi oldu.Kütüphane ciddi oyunla doldu.Ben çoğunu oynadım ama oynamayan ve yeni başlayanlar için ciddi artı.Tabi ilk parti ve anlaşmalı 3.parti oyunlarının direkt sisteme eklenmesi çok büyük bir nimet.
SES
Aklıma geldi.Artı olumlu olarak yazabiliriz.Yeni donanımla beraber içersindeki ses kartıda değişti.böylelikle daha iyi bir ses alabiliyoruz.
Örneğin ben steelseries arctis 9x kullanıyorum xbox özel bir kulaklık.One s deyken sesi yüzde 80 - 100 oalrak kullanıyordum ancak tatmin ediyordu.
Şu anda ise yüzde 60 - 70 çok rahatlıkla yetiyor.Yüzde yüz açınca ses çok şiddetleniyor beni rahatsız ediyor.
Başka aklıma gelirse yazarım....
AĞ internet hız(kablosuz)
bugünki denemelerimde yeni bir olumlu bir durumda daha ekleyebiliriz konsola.
one s zamanında da yaptığım internet hız teslerinde en fazla 55mb alıyordum.
internet hızım 100mb kadar destek veriyor.
konsol kablosuz olarak bağlı ve evin en uç noktasında modemden en uzak olan bölgede.
one s ile dediğim gibi 55mbs en fazla alırken series s ile 88mbs aldım.
bu test one s ile defalarca yapmıştım ve en fazla aldığım değerdi 55mbs.
series s ile dün bügün ara ara aklıma geldikçe 15 deneme civarında yaprım ve en düşük 82mbs en fazla 88mbs hız aldım.
Olumsuz
Oyun Eksikliği
Bu nesil sanırım bu zamana kadar çıkmış bütün yeni nesil konsollar arasında en az oyunla çıkış yapan nesil.Ciddi bir eksiklik.Konsol çıkıyor elimizde ama yeni nesil bir tane oyun yok.PS tarafında da çok farklı değil.Bunu gerçekten anlamıyorum.Yıllar öncesinden belli çıkacak insan bir çalışma yapar.En azından 3 adet yeni nesile özel oyun çıkarmaları lazımdı.
Kontrolcü
Burada yanlış anlaşılma olmasın.Ben kontrolcüden memnunum ama şöyle bir şey var.Yeni nesilin yeni özelliklerle gelemsi doğru olur diye düşünüyorum.Sadece tırtık eklemek geçiştirmek olmuş biraz.Titreşim olayını geliştirebilirlerdi.Veya ses eklenebilirdi vs..
Ben titreşim hiç kullanmıyorum.Ama bu kullanan insanlar var.Sadece tırtık ve paylaşım butonu koyulması doğru gelmedi.Sanırım bütün mesaiyi konsollara ayırmışlar.Dediğim gibi ben son derece memnunum kontolcüden.Genel olarak düşündüğümde eksi gibi geldi.
Konsol Fiyat
Genel bir fiyat eleştirisi yapmıyıcam.Vergi doviz ortada ama ben Türkiye özelinde series s için en azından daha iyi bir fiyat beklerdim.Bu sadece yerel Xbox TR için geçerli eleştiri.
Aklıma geldikçe eklerim.
Aklıma gelenler bunlar.Sizin görüşleriniz nedir?
Yeni Chromecast With Google TV
Konusu varmıydı bilmiorum ama görünce dikkatimi çekti paylaşıyım dedim.
Amlogic S905X2 İşlemciyle geliyor.
Quad core a53 1.8GHZ
mali g31mp2
8gb + usb storage with adapter
google tv android 10
4k 60 hz dolby vision , hdr10 , hdr10+
wifi 2.4 / 5 ghz
Fiyat 49.99 dolar
resmi site : https://store.google.com/us/product/chromecast_google_tv_specs?hl=en-US
İnceleme videosu.
Oyun için projektör tavsiyesi
|
Gün Isı , elektrik li sofben , tüp ?
|
The Division 2 Türk Clan
|
|
5334
|
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.621
İkinci El Bölümü Mesajları: 102
Konularının görüntülenme sayısı: 35.656 (Bu ay: 414)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.495 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun