Next YE-50020FS2 4K WEBOS TV
Selamlar NeXT 50020FS2 televizyonu yeni aldım, mi box bağladım aşağıda görüntülerde belli olduğu üzere beyaz renkler pembeleşiyor. Televizyonun kendi uygulamalarında sorun yok mi box kaynaklı sorun yaşıyorum. Nedir bu sorun karşılaşan var mı?
Whatsapp bildirimleri gelmiyor - Note 8 Pro
Merhaba
Dün akşama kadar whatsapp bildirimleri takır takır gelirken durduk yere bildirimler sessiz gelmeye başladı ne kilit ekranda ne normal kayan bildirimler sesli gelmiyor ki kayan bildirimde kaymıyor. Sadece üst köşede whatsapp simgesi çıkıyor o kadar. Uygulama yüklemedim ayarları değiştirmedim. Buna rağmen tüm bildirim ayarlarını kontrol ettim hepsi aktif pil tasarrufu vs ne varsa hepsi olması gerektiği gibi ama bildirim sesi yok. Dedim acaba telefon genel olarak bildirim mi almıyor sms gönderdim kayan bildirim çıktı ve ses geldi. Diğer uygulamalardan da geliyor. Whatsapp nasıl oluyor da durduk yere gidiyor anlamadım. Uygulamayı silip geri yükledim yine değişmedi.
Selamlar
Aracımda şuan
2 adet hertz uno X 130
-Empedans:4 Ohm
-Duyarlılık:93 dB
-Maximum Güç:160 Watt (Tane başına)
-RMS:40 Watt (Tane başına)
2 adet Kenwood KFC-6980ie
1 adet Cerwin Vega Xed12 1000W Bass
12 " -30cm Tek bobin 4 ohm
1000W MAX / 150W RMS Güç
Yukarıdaki ekipmanları şuan Pioneer GM-6604 760W amfi ile kullanıyorum tesisatçı nasıl bağladı bilmiyorum ancak büyük olasılık teypten (sony mex-xb100bt) ön 2 hertz için çıkışı aldı amfiye teybin kalan 2 çıkışını gönderip 2 oval kenwood ve bass çalıştırdı. Usül doğru mu değil mi bilmiyorum ama kaliteli ses alamıyorum önleri duymak için arkayı nerdeyse %40 kısmam gerekiyor.
Amfiyi 2 ye çıkartmak ya da 5 kanal amfi almak arasında kaldım sonra dedim ki ürünler öyle üst düzey değil giriş seviyesi ürünler sonuçta fazla teferruat gereksiz olur 5 kanal bir amfi ile daha derli toplu ses almaya çalışayım dedim. Edison ED-605L marka paketinde ikinci el bir 5 kanal amfi buldum letgo da. 650 diyor fiyatına. Edison 3400W yazıyor ancak çok yerde okudum bu ürünler şişirme diyorlar asla o değerde güç vermez vs. Şimdi benim elimde olan pioneer GM-6604 760W 4 kanal Amfiyi elden çıkarıp Edison ED-605L 5 kanal amfi yi satın alırsam iyi bir sonuç elde etmiş olur muyum sizce?
Windows 10 da Başlangıç onarımı sonrası pc açılmıyor
Merhaba
Notebook ta açılışta autochk program not found skipping autocheck hatası alıyordum bende ayarlarda kurtarma kısmından gelişmiş başlatma seçeneklerinden başlangıç onarımı kısmına girip hatayı düzeltmesini umarak işlem yaptım ilk başlarda sorun yoktu kullanıcı adım vs geldi şifre girdim devam etti sonra siyah ekranda kaldı notebook klavye capslock numlock gibi tuşların aktiflik ışıkları gitti sanki klavyeden güç kesilmiş gibi oldu. Bilgisayarı kapattım uzun bir süre yanıt alamayınca tekrar başlattım bios ekranı sonrası siyah ekranda kalıyor ne imleç ne klavye hiç biri aktif değil ctrl alt delete vs hiç bir işlem yapılmıyor. Boot ekranına girdim 1. Sırada windows yüklü ssd başka sürücü yok zaten. Açılışta herhangi bir hata da almıyorum. Güvenli mod da açamıyorum. Ne yapmak lazım fikri olan var mı?
Merhaba
Arkadaşlar tuhaf bir durum söz konusu. Evimde Turk Telekom'un 50 Mbps limitsiz fiber internetini kullanıyorum.
Modeme bilgisayar ile (win 10) kablolu bağlanıyorum bağlantı hız test sonucu resimdeki gibi
Evdeki modeme kablosuz bağlanırsam sonuç alttaki resimdeki gibi
Evdeki modeme android telefonumla bağlanınca aldığım sonuç alttaki gibi
Bilgisayarıma android telefonu usb internet paylaşımı (usb tethering) yöntemi ile bağlayıp internet hız testi yapınca sonuç alttaki gibi
Yukarıda resimlerde görüldüğü üzere her koşulda birbirinden farklı upload sonuçları alıyorum. Download birbirine oldukça yakın değerlerde seyrediyor.
Turk telekom uploadı sınırlayarak veriyor biliyorum, zaten 30 40 upload beklemiyorum ancak 8 e kadar alabiliyor olmam gerektiği ve en azından telefon ile bağlanıp aldığım kablosuz upload hızı kadar kablo ile bağlanınca upload hızı almam gerek diye düşünüyorum. Ancak alamıyorum. Bilgisayarım sıkıntılı yüksek upload almıyor desem telefonu bilgisayara usb ile bağlayınca şebekeye göre gayet yüksek uploadları aldığını yine yukarıdaki resimde görüyoruz.
Yetmedi şunuda yaptık komşumuza bilgisayarımızı alıp gittik. Komşumuzda 24 Mbps fiber internet kullanıyor. Önce telefon üzerinden kablosuz komşu internet hız testi yaptık download 24 Mbps upload 4,5 Mbps sonuç aldık. Komşu internetine bilgisayarı kablo ile bağladık 24 Mbps download 1.9 upload sonucu aldık. Bizde dedik ki ulen bizim bilgisayar bozuk boşuna o kadar uğraştık. Tam o sırada komşumuz 'dur bizim bilgisayardan bir bakalım kaç çıkacak' dedi. 24 mbps download 2 upload sonucu aldı.
Haydaa, o zaman bilgisayarda sorun yok. Peki kimde sorun var? Bilgisayar bozuk olsa telefonu modem olarak kullanıncada düşük upload vermesi gerek. Bilgisayarımızın ethernet kartı, ethernet kablosunda sorun olsa komşumuz kendi bilgisayarında kendi kablosuyla denedi bizimle aynı sonuçları aldı. Türk Telekom interneti sıkıntı olsa cep telefonu ile kablosuz bağlantı yapınca normale yakın değerler vermemesi gerek diye düşünüyorum.
Arkadaşlar enteresan bir durum içinde kaldık. Ha diyeceksiniz ki niye bu kadar dert ettin kendine bunu?
Bir gsm firmasının müşteri temsilciliğini evden hizmet vererek yapmaya para kazanmaya çalışıyorum. Malesef internetin bu durumu işimi yapmama engel oluyor. Müşteri sesi kesintiye uğruyor keza benim sesim bazen gitmiyor kısaca verimli bir görüşmeye izin vermiyor. Ping sürelerim güzel yerinde download zaten fazlasıyla iyi upload şuan tek şüpheli gözüküyor. Yoksa bize mi öyle geliyor? Telefon ile bilgisayara şebeke interneti verince çağrılarda hiç problem olmuyor gayet akıcı ve net.
Ne yapmak gerek? Neye bakmak gerek?
Windows 10 kurarken SSD sürücü olarak görünmüyor
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 28
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.856 (Bu ay: 51)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar