iPhone Saklama Alanı'nda Müzik!
Arkadaşlar gizli bilgi sanırım hiç bir yerde bulamadım bunun cevabını...
AYARLAR\GENEL\iPhone Saklama Alanı'nda Müzik 60GB'a yaklaştı. Apple Müzik kullanıyorum ve bu alanı nasıl temizleyeceğimi bulamadım.
Bilgisi olan var mı acaba?
Synology hakkında yardım...
Merhaba,
Synology DS916+ sahibiyim. Üzerinde 4x8TB HDD vardı ve ikisinde bad sector'ler oluştuğundan değişimi gerekti ve ben de bunu fırsat bilip büyük kapasitelileriyle değişmek istedim.
3 adet 14 TB'lık HDD aldım ve aşama aşama sırasıyla taktım.
"Depolama Yöneticisi"'nde HDD/SSD kısmından ilgili sürücüyü "Sürücüyü Devre Dışı Bırak" komutu ile çıkarıp yenisini taktım ve var olan yapılandırmaya yanlış hatırlamıyorsam "depolama havuzunu onar" diyerek eklemiş oldum.
10-12 saat sonra bitince; 2. ve 3. sünü de aynı yöntemle eklemiş oldum.
An itibariyle 14 TB + 14 TB + 14 TB + 8 TB şeklinde "sağlıklı" bir şekilde operasyon bitti. Kapasite eskisi gibi 21.8 TB oldu (RAID 5)
Ancak kapasitede yukarı yönlü bir değişme olması gerektiğini düşünüyorum. Bir şeyi yanlış yapmış olabilir miyim?
Bir adet 14 TB'ı koruma için kullansa dahi 36 TB alanım olması gerekirdi diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?
NAS HDD vs Surveillance HDD
Arkadaşlar aralarında çok olmasa da fiyat farkı var. Benim anlamadığım ise iki teknoloji de 7/24 çalışmaya göre dizayn edilmiş diskler ve sürekli okuma/yazma yapmaktalar (Surveillance daha çok yazma tabi).
Fakat örnek olarak Wd Red Plus 8tb WD80EFBX (NAS) güncel fiyatı: 4.860 TL iken; aynı marka/kapasite WD82PURZ (Surveillance) 2.770 TL (fiyatlar HB'dan alındı).
Seagate'de ise Seagate IronWolf 8TB ST8000VN004 (NAS) güncel fiyatı: 4.600 TL iken; aynı marka/kapasite ST8000VX004 (Surveillance) 2.930 TL
Yani arada kabaca %30-40 civarı bir fark var.
4 adet almak durumunda olduğumdan fark 9 bin TL'lar seviyesine ulaşmakta ki bu zamanda bu büyük bir meblağ benim için...
Toshiba'nın sitesinde şöyle bir bilgiye rastladım ama tatmin edici değil:
"NAS ve güvenlik kamerası sürücüleri ile standart masaüstü sürücüler arasında ne gibi farklar vardır?
NAS ve güvenlik kamerası sabit sürücüleri uzun süreli 7 – 24 güvenilir çalışma için tasarlanmış ve test edilmişlerdir.
Ayrıca, güvenlik kamerası sabit sürücüleri gibi NAS sabit sürücülerinde genellikle döngüsel titreşim sensörleri bulunur. Bu sensörler birden fazla sürücünün aynı bölmede birbirine yakın olarak güvenle monte edilip, güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlarlar. Sensörler olmadan, çok yuvalı bir sistemde döngüsel titreşimin diğer sürücüleri etkileme riski mevcuttur.
NAS ve güvenlik kamerası sabit disk sürücüleri gibi sunuculara yönelik sabit sürücüler de 7 – 24 çalışmak üzere ve çoklu disklerin birbirlerine yakın konumlanarak çalıştığı sistemler için tasarlanmışlardır. Aralarındaki başlıca fark veri iş yükleriyle ilgilidir: sunucu sabit diskleri çok fazla sayıda kullanıcı ve yoğun olarak kullanılan üretim veri tabanlarıyla bağlantılı yüksek hacimli işler için üretilirler. NAS ve güvenlik kamerası sürücüleri genellikle gözlem veya merkezi ağ veri saklama işlerine yönelik, daha az zorlayıcı işyükleri için tasarlanırlar.
Dolayısıyla, NAS ve güvenlik kamerası sürücüleri gerek iş yükü kapasitesi, gerekse fiyat itibariyle sunuculara yönelik sürücülerle masaüstü tipteki sürücüler arasında bir yerde konumlandırılırlar."
Sonuç olarak evimde kullandığım Synology NAS cihazım için disk yenilemesi yapacağımdan bu durum önem arz etmekte. Önceki disklerim de 8 TB'lık Seagate NAS diskleriydi. çok büyük bir iş yükü yok bu cihazın. Yedekleme yapıyor ve üzerinden film/dizi izliyorum hepsi o kadar..
Teşekkürler şimdiden..
Mac OS wi-fi kısıtlaması yapılabilir mi?
Merhaba.
Saçma olabilir ama merak ettim; Wi-fi kısıtlaması yapmak istiyorum. Kullanıcı wi-fi açamasın; ethernet kullansın istiyorum. Bunu yapabilmek mümkün müdür?
Sistem ayarları değişikliğinde "yönetici parolası" soruyor. Sanırım bunun sistem ayarları değişikliği yapabilme potansiyeli olmadığı için kontrol/koruma altına alınamıyor?
Ekleme: bu ayar sistem tercihleri\Ağ\Wi-fi > "ileri düzey" kısmında "Şunlar için yönetici kimliği doğrulama gereksin" > "Wi-Fi'açma veya kapatma" (en alttaki) kutucuğunu işaretlediğinizde (tabii ki kullanıcı yönetici değilse) geçerli hale gelebiliyormuş.
MacOS Big Sur 11.6.4
Bilgi kalsın diye silmiyorum...
Merhaba.
Bu iki cihazı birbirine bağlamak istiyorum. Amacım öncelikle KabloNet'deki interneti eve yaymak.
Sonrasında ise NAS cihazımdaki filmleri (4K ve 1080p) android panel tv'deki Kodi üzerinden takılmadam izleyebilmek.
Nasıl bir bağlantı şekli önerirsiniz. Kablosuz şekilde bağlantı önceliğimdi ve verim alamadım. 1080p'de sorun olmuyor da; 4K filmlerde takılıyor.
Yoksa kablosuz bağlantıyı mı beceremedim?
Huawei AX3 ilk aşamada router (yönlendirici) ya da repeater (tekrarlayıcı) olarak ayarlanabiliyor. Ben kablosuz olarak sadece repeater şeklinde bağlayabiliyorum haliyle..
Bu da bir şekilde 4K'yi oynatamıyor...
|
Otomobile ev tipi sub woofer?
|
antminer s9 ile ethereum kazılır mı?
|
Vu+ Zero ile Gigablue HD Quad arasında kalan adam..
|
Samsung Oculus'tan gelen e-posta
|
İlgi Alanları: Fotoğraf, Sinema, Psikoloji, Teknoloji
Öldüğünde; öldüğünü sen bilmezsin. Sadece başkaları için zordur. Aynı şey aptallığın için de geçerli... Panasonic TX-P50G20, Sony KE-65XH9077, Xiaomi Mi Box, PS4, Vu+ Zero ---------------------------------------------------------------- |
Satılıklar: |
59caef9e0d2b3a0fcdb8278d47adeb5e6.jpg |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 970
İkinci El Bölümü Mesajları: 49
Konularının görüntülenme sayısı: 12.117 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap