Herkese merhabalar. 1996 model Chrysler neon 2.0 lt otomatik vites benzin/LPG'li aracımı şehir içi sorunsuz kullanmaktayım. Ancak uzun mesafe sabit suretle(100-120) kullanırken bir müddet sonra(30-40 dk) tekleme yapıyor gaza daha fazla basarsan egzosdan patlama sesi geliyor ve stop ediyor. 2-3 dk sonra marşa bastığımda yine çalışıyor ve yoluma devam ediyorum. (Benzin/LPG aynı)Stop etme olayı yoluma devam edersem yine tekrar ediyor. 2 yıl önce motor kapak ve üst conta takımı ve segman değişti. Sorun 5-6 aydır devam ediyor. Sorun başlamadan öncesinde egr arızasından egr'yi değiştirdim. Sonrasinda ateşleme bobini, kabloları, buji takımı gibi ateşlemeyle ilgili malzemeleri değiştirdim. Yine olmadı. Egzantrik sensörü değiştirdim. Egzoz muayenesinde oksijen sensörü ve catalizor arızalı çıktı, değiştirdim. Aracın gidişi bile değişti, artık düzeldi diye düşünürken hala aynı problemi yaşamaktayım. Map sensörü kontrolünü yaptım temizledim, araç stoptayken 102 kpa, rolantide motor soğukken 38-+2 kpa değer gösteriyor. Sorun nerede aradım durdum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.073 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası