SİSTEM İÇİN KISITLI BÜTÇEYE GÖRE ÖNERİ LÜTFEN.
Arkadaşlar uzun zamandır ekonominin halinden dolayı donanım bölümlerindeki başlıkları sadece keyfi geziyorum. Kafamda az çok fikir var ama çok uzak kaldım bu işlere.
Elimde fx6300, 8 GB ramli gtx980 ekran kartlı bir sistemim var. Birkaç sene öncesine kadar iracing te yarisiyordum. GTX 980 i 3lü monitörde kullandigim için darbogaza sebep olamayacak kadar zorlanıyordu kart. Hemen hemen her pistte 45-50 FPS ile rahatça yarışma yetiyordu. Tek monitör kullandığım oyunlarda da FPS yi 40-50 arası bir değere kilitleyip darbogazin önüne geçiyordum. Yani bu işlemciye 980 kullanma sebebim 3 adet 1080 p monitör ile yarışıyor olmamdi.
Geçenlerde PC. Mavi ekran vermeye başladı, bazı dosyalar eksildi falan derken emektar PC çöktü. İşlemciyi yıllardır 4.6 ya kadar cikabilmeme rağmen 4.4 GHz te o.c li kullanıyordum. Macunlayip yeni bir HDD de ekleyip sistemi Windows 10 ile yeniden kurduğumda çökme öncesi yaptığı gibi aynı şekilde PCnin kastigini fatkettim. Düşük veya medium ayarlarda hell let loose oynamayı planlıyordum yeni bir PC toplayacak bütçeyi edinene kadar. Format sonrası oyunu satın alıp yükledim ve menü dışında hiçbir şeye giremedim. Ayarları dusursem bile en azından oyuna girmem gerekiyordu. Bubarada ram profilimde ramlerimi orijinal değerleriyle kullanınca Windows mavi ekran veriyor açılmıyordu. Ramlerim frekansını düşürünce masaüstüne girebildigimi görünce ramlerden şüphelendim. Ama işlemci de ömrünü tüketmis olabilir. Artık bütçe denklestirmeyi bekleme aşaması iptal oldu böylelikle. PC çöp oldu. Ya işlemci yada ram arızalı. Test yapıp Bakicam, sağlam olanları elimden cikaricam. Hyper 212 Evo soğutucu ile kullandım sistemi.
Uzun oldu kusura bakmayın. Ryzen ddr4 lü bir sistem kurmayı dusunuyorum. En azından ddr5 li sistemler daha makul hale gelene kadar 1-1.5 sene beni idare etsin.
800 watt güç kaynağım yeni. HDD almiycam. Kasa da almiycam. Elimdeki kasayla idare edicem. Özellikle hell let loose da 2k çözünürlükte 50-60 FPS degerlerinin üzerinde kalabilecek bir sistem toplamak istiyorum.
Aklımda o.c için voltaj stabilitesi yüksek faz girişleri yeterli bir b550 anakart ile ryzen5600 düşünüyorum.Cok sinirlari zorlayan bir o.c yapmak değil niyetim. Başka önerisi olan varsa tavsiyelere açığım. Bir de GTX 980in üzerine 2-3 koyarsam ne almalıyım ikinci el olarak ? Anakart işlemci artı ekran kartının üzerine ekleyeceğim bütçe ile 7000 TL seviyesini geçmeye çalışıyorum. Elimdeki 3 adet monitörü de en son satıp ikinci el veya 0 2 k monitör düşünüyorum.
Bu fiyat seviyesinde kalmam için tavsiyeleriniz nedir?
Ddr 5 sistemlere geçmişim tahminimden uzun sürecek olursa işlemciyi daha üst seviyeye taşımaya hazır bir anakart olsun diye b550 düşündüm.
KOMEDİ SONA ERDİ. KOLİVAR TAHLİYE EDİLİYOR.
Ekmek üreticileri sendikası başkanı Cihan Kolivar bildiğiniz üzere yaptığı aciklamalarin ardından mezuniyet töreninde parti marşı çalan rejim milisleri tarafından tutuklanıp Silivri cezaevine konulmuştu. Burada düşünce suçluları ve siyasi suçlular ile aynı koğuşa kapatılmıştı.
Kolivar tahliye edildi. Şimdi haberi ve tutuklanma sebebini gorenler İran'daki bir olaydan bahsediyorum sanabilir. Hayır bahsettiğim diktatörlük orası değil.
CEM UZAN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Arkadaşlar pek konu açan biri değilim. Lakin insanların bakış açısını öğrenmek amacıyla bu konuda bir konu açma gereği duydum.
Kendi fikirlerimden başlayayım. Akp ile Cem Uzan seçime girerken kendisine hiç guvenmedim. Kim sorsa, "oğlum asıl bu adam ülkeyi bitirir soya soya" dedim.Belki hakkındaki iddialardan fazla etkilendim, belki haklı belkide haksızdım. Geçenlerde Cem uzanın Lale Arslan ile röportajını dinledim. Söyledikleri dikkatimi cekince Babala TV röportajını programını da baştan sona izledim.
Akp nin ilk katıldığı seçimlerde akp ye karşıydım, ülkeye zarar vereceğini biliyordum, ama Cem Uzan'ı daha sakıncalı buluyordum. Aradan geçen yillarda ülkeye verilen zarar belki Cem Uzan daha iyi olurdu dedirtti. Gelelim konuşmalarından edindiğim izlenimlerime.
Babala TV de biraz agresif buldum. Fakat genel olarak sorunlara akılcı yaklaşım sergilemesi bende olumlu izlenim uyandırdı.
Suriye konusunda söyledikleri direk benim aklımdaki çözüm idi.
Suriyelilerin yıllık maddi zararı düşünüldüğünde en azından büyük bir kisminin ülkeden kendi gonulleriyle hoşlarına gidecek bir para alarak gitmeleri, önümüzdeki yıllar boyunca alacağımız maddi hasardan çok daha ucuz olur diye düşünürdüm. İşte bu konuda Cem Uzan'ın sorunu cozemiyor iseniz sorunu satın alacaksınız sözü tam kafamdaki nokta atışı yaklaşım oldu.
Büyük bir isadami kimliğiyle, ülkemizi ekonomik anlamda daha doğru yöntemlerle yönetebilir diye düşünüyorum. Türkiye'yi Ortadoğu batakligindan alıp Avrupa birliğine sokucam demesi de hoşuma gitti. Artık araplasmadan migdesi bulanmis biri olarak, Türkiye'nin yüzünü tekrardan Avrupa'ya cevirtecek bir yönetici gerekiyor. Cem Uzan Avrupa Birliği konusunda "en büyük hayalim, ve bunu 5 yıl içinde yapicam"diyor. Biliyoruz ki şu an Türkiye'ye gelemez, fakat yargı ve hukuk sürecini yeniden başlatıp ülkeye gelmenin yollarını arıyor.
Türkiye'nin hukuk ve demokrasi, yolsuzluk, kamu garantili halkı soyan ihaleler ve daha birçok konuda olağanüstü gerilemesinin etkilerinin önümüzdeki yıllarda onarılmasının uzun bir zaman alacağını, sistem değişikliğini istediğini fakat, en hızlı toparlanmanin ancak şu anki Cumhurbaşkanlığı yetkileriyle olabileceğini, mantıken önce temizlik ve onarımda sağlam bir mesafe alıp, sonra yetkileri parlementoya devretmek istediğini belirtti.
Bu bana çok mantıklı geldi. 20 sene boyunca ağızdan çıkan tek bir sözle yapılan yıkımlar, uzun bürokratik süreçlerle duzeltilirse 50 senede zor kapatiriz farkı. Nasıl ki bir adamın iki dudağının arasında yokuş aşağı gittiyse ülke, bence de aynı yetkilerle en azından 4-5 yıl yoğun bir onarım sürecine gidilmeli. Seçimlere girmesinin AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğünü kabul edip, şimdi olsa aynı yoldan gitmezdim deyip ders alması da güzel. Demek ki önündeki engelleri asabilirse, bir daha akp nin ekmeğine yağ sürmek yerine getekirse mantıklı bir ittifakta her alacak izlenimi yarattı bende. Kendisinin ve ailesinin bütün servetinin cemaate paylaştırılıp cemaati bugünlere taşıdığını da iddia etti. Bir de alkollü içeceklerden alınan vergiyi dolaylı yollardan insanların yaşamına ve sosyal çevresine etki etmek için bir silah gibi olduğunu bildirdi, hatta Erdoğan'ın "pahalı ama hala içiyorlar" cümlesini de maksadın vergi topamak değil yaşam tarzı diretmek olduğunun itirafı olduğunu belirtti ki bu bence çok doğru.
Kısaca Alkollü içeceklerden KDV dışında vergi alınmayacak,
Ülkenin çalınan paraları geri gelecek,
Ülkeye dışarıdan yatırımcı çekeceğim
Dış ticaret açığı kapanacak, kamu garantili ihaleler hukuktan ayrılmadan devletlesecek
Sanayi ve tarım desteklenecek
Avrupa'daki birebir sağlık güvencesi ve eğitim hakkı verilecek
Suriyeliler gonderilecek
Hukuksal ve demokratik reformlar yapılacak, Türkiye ozgurlesecek,
En geç 5 yıl içinde Türkiye'yi Ortadoğu batakligindan alıp Avrupa birliğine sokacağım.
Gibi vaatleri var şimdilik. Ben bu adama uzak ve asla diyen biri olarak açıkçası söyledikleri bana Türkiye'yi daha hızlı toparlar, yaraları daha hızlı sarar, daha çok ülkenin ihtiyaç duyacağı ilerleme adımlarını saptamis gibi geldi.
Açıkçası oyumu yıllar önce bir defa MHP ye(muhalif iken) gerisinde de CHP ye verdim.
Eğer engelleri aşarsa ve seçimlere doğru şekilde, akp nin ekmeğine yağ sürmeyecek strateji ile katilabilirse ki hala ulkeye gelebilmesini ve seçimlere katılmasını imkansız değil ama zor görüyorum, CHP yerine busefer ilk seçimlerde vermedigim şansı Cem Uzan'a vericem gibi duruyor. Seçimlere katılmasını imkansız görmüyorum çünkü Erdoğan Cezaevinden çıkıp iptal olan seçimlerin tekrarına siirtten katıldı. Dola dolandirici Jet Fadıl iptal olan seçimden adaylığını çekti yerine Erdoğan girdi hatırlarsanız. Hem de aslına katilmadigi seçimin tekrarında yer alabildi. Olmaz olmaz diye birşey yoktur.
Açıkçası birçok insanın kafasında Cem Uzanla ilgili soru işareti olduğunu bildiğim için bu adamı burada tartisalim istedim.
Sahibinden Satılık Koy
Arkadaşlar biliyorsunuz Muğla koyları Ağamiz tarafından satışa çıkarıldı.
Adı çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı olarak bilinen çevre ve iklim değişikliği ile en ufak bir alakası olmayan bakanlığımız tarafından Türkiye'nin en bakir koyları ozellestirilip otellere verilecek.
Biliyorsunuz eskiden akp bu koulari gizlice veriyordu, yani sen git kaçak inşaatını yap arkadan gerisini biz hallederiz durumu vardı.
Artık göründüğü üzere akp, bu ülkenin değerlerine saldırırken gizlenmeye de ihtiyaç duymuyor. Doğal sit alanı olması gereken koyları açık açık satiyorum diye bağırıyor. Bildiğim kadarıyla bu koylar hala sit alanı. Satış sonrası koyların da durumu değişecek.
Gitmeden orman, koy ne varsa satıp kacirabildikleri kadar para kaçırmanın derdine düşmüş gibiler.
Konuyu gündeme getirmek bir vatandaslik görevi. Malesef akp nin ülkeyi yağmalamasının onune gecemiyoruz bari gündeme getirelim.
İhaleye çoktan çıkılmış sonuç nedir bilmiyorum. Ama gündemde olsun, unutmayalım bu ülkeye yapılan ihaneti !
https://www.odatv4.com/guncel/koylar-satista-muglali-ayakta-232927
Vatan Bilgisayar Rx 6900 xt 19256 TL
Arkadaşlar internette fiyatları gezinirken rastladım. İyi fiyat. Alacak olan kaçırmasın. Yararim olsun. Bir dua alırım.
55 veya 65 inch 4k tavsiye. İşin içinden çıkamadık :)
|
PLANTRONİCS GAMECOM 788 İNCELEME
|
FX 6300 Overclock YARDIMA İHTİYACIM VAR(990fxa ud3 rev4)
|
HTC ONE M8 aldım.
|
1500 TL YE KASA TOPLADIM
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.317
İkinci El Bölümü Mesajları: 55
Konularının görüntülenme sayısı: 17.768 (Bu ay: 198)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29.938 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic