Sarı sitede ekran kartı dolandırıcılığı
Merhaba Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.
Bir arkadaşımın ekran kartını sahibinden.com da ilana koydum. İlana S-Param ile al seçeneğinide ekledim.
Birisi biraz pazarlık yaptı, fiyatı dediği fiyata çektim ve satın aldı. Ürün satıldığında Almanya'daydım, iletişim biraz kısıtlıydı.
İş yerimden arkadaş kartı kargo yaptı, kargo karşı tarafa ulaştı, ben deneyip parayı onaylamasını beklerken, sahibinden.com dan ürün iade edildi şeklinde bildirim geldi.
Whatsapp üzerinden Ürünü satın alan kişiye yazdım, ne oldu üründe sorun mu var neden iade ettin dedim. Ürünü taktım çalışmadı, hatta arkadaşımda da denedik onda da çalışmadı dedi. Neyse sorun yok dedim.
Ürün gelince bilgisayarcı arkadaşa ulaştırdım ve test etmesini söyledim. Test etti, çalışmadı Tamay, bu kartın vidalarıda yamuk takılmış, sanırım kartı sökmüşler dedi. Bu sırada bir kaç kere çocuğa yazdım ben sağlam gönderdim, bozuk geldi falan dedim ama umursamadı pek.
Bu arada instagram'dan birisi yazdı.
"Tamay Doğar siz misiniz, sahibinden.com dan ekran kartı sattınız mı hiç dedi", "evet sattım 3080ti gönderdim bozuk geldi" dediğimde, yazan kişi "bende 3060ti gönderdim içini değiştirip geri göndermişler ben direk kargoya tutanak tutturdum aradım paramı gönderdi, sizin kargo poşeti ile bana kargo yapmış oradan ulaştım size, muhtemelen sizinkinide öyle yapmıştır" dedi.
Kartımı alan Adamı aradım, "bu kartın içi değişmiş, servise tutanak tutturdum, avukata veriyorum şimdi tutanak ve sahibinden.com satış sözleşmesini" deyince tamam abi paranı göndereyim dedi. 9.500 TL gönderdi.
Sahibinden.com 'la bu süreçte bir kaç kere görüştüm, bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok, savcılığa şikayette bulunun dediler.
Benim size ulaşma sebebim zaten benim ilanım için değil bundan sonraki ilanlar için dedim. pek iplemediler. Sikayetvar.com a yazdım. süreci anlattım. Aradılar, kvkk kapsamında başka ilanlarıda iade edip etmediğinin bilgisini veremeyiz, ama hesabı inceleyeceğiz böyle bir durum varsa önlem alacağız dediler.
Bozuk olan ekran kartınıda Youtube takip ettiğim ekran kartı tamiratı yapan bir kanal vardı oraya gönderdim. Kendisi Ekran kartını açtı baktı padleri bile eksik kartın. Tamir süreci ile ilgili bir video çekecek ve bu konuyuda gündeme getirecek. Bu adamlar şebeke haline gelmişler. Erkan kartınızı satarsanız ya elden teslim edin veya önce para sonra ekran kartını gönderin. En sağlamı deneyerek elden teslim etmek.
Kart kurtalılamadı
video linki
ZOTAC RTX 3080 Tİ EKRAN KARTI DOLANDIRILICIĞI HAKINDA BİLGİLENDİRME - YouTube
Tom Clancy's The Division Türkçe Dil desteği talep
|
Antalya Yüce Rent A Car
|
Gigabyte Gaming 3 - i7 4790k overclock sorunu
|
Paykwik ön ödemeli kart nedir ?
|
|
|
Paykasa Kart Nedir ? Nasıl Kullanılır ?
|
Astropay Nedir ? Ön Ödemeli Kartlar
|
WowApp tavsiye uygulama
|
Meslek: Sistem Uzmanı
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 652
İkinci El Bölümü Mesajları: 207
Konularının görüntülenme sayısı: 18.961 (Bu ay: 362)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 390 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket