Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 1876 (Bu ay: 15)
Amerika'da Uzman Doktor muayene ücreti
Sol kaburga kemiklerimden en alt 12.sindeki batma hissi nedeniyle ziyaret ettiğim ve doktorun beni 3 saat beklettikten sonra başka bakacağı hasta kalmadı diyerek muayenehaneyi terketmesiyle biten Akciğer doktoru ziyaretimin faturası geldi.
Sigortalı olduğum için sadece $842.75 dolar ödeyeceğim, asıl fatura $1,560 dolar ama üzerini sigorta ödemiş.
Bu daha başlangıç, tomografiye sevk ettiler en sonunda, sigortalı olarak bulabildiğim en ucuz tomografi $303 dolar (Bunu da sigorta sonradan reddetti, odemiyor tomografi gereksiz diyerek), ondan sonra tekrar ziyaret etmeliyim doktoru ki bu $800 dolar civarı yeni bir fatura gelecek bana demek. Bir de dalak doktoru zaten o bölgeden tomografi çektirdi, ciğerci yeniden istiyor. 2 ayda 2 tomografi yuh ya!
Üstelik teşhis koyabileceklerini bile sanmıyorum. Yani tek bir doktor ziyaretine sigortanız var ise en az $2,000 dolar ödüyorsunuz Amerika'da. Üstelik bu aşamaya gelene kadar önce genel uzman, ardından sırasıyla Kulak Burun Boğaz ve Hematolog (Dalak Doktoru) muayenelerinden geçtim. Kaburga kemiğimdeki batma hissi hiç geçmedi çünkü hiçbiri bir teşhis koyamadı, kendi baktıkları yerde sorun yok diyip başka doktora gönderiyorlar. Ödediğim para sigortalı olmama rağmen $6,000 doları geçti. İnat ettim bakalım bu Akciğer uzmanı da teşhis koyamazsa Türkiye'ye gelip gireceğim bir özel hastaneye, profesörler 2 günde teşhis koymazsa yüzüme tükürün :) üstelik özelde ödeyeceğim para da en fazla $1,000 dolar tutar. Amerika'da 4 aydır uğraşıyorum ve şimdilik $6,000 dolar tuttu.
Yale'den mezun Genetik Mühendisi kız iş bulamıyor!
Olaya hala inanamıyorum. Ben lisedekyen geleceğin mesleği genetik diyordu herkes. Şimdo o gelecekteyiz, kız Yale'den mezun moleküler biyolog. Yer New York! iş bulamadığı için annesinin yanına taşınmış. 1 yıldır iş arıyor ama bulamıyormuş. Yale Üniversitesi Amerika'nın en iyi 5 üniversitesinden biridir bu arada.
Forum ahalisine göre şimdi bu kızın havuzlu villada Vin Diesel gibi erkeklerle takılması lazımdı (Havuz Oğlanları) :D, Ferrari'ye binip yat partilerinde boy göstermeliydi. New York'ta iş bulamıyorsanız Amerika'da hiçbi yerde iş bulamazsınız. Bu arada hanım kızımız en sonunda haftada 15 saatlik geçici bi iş bulmuş reklamcılık firmasında, o da asgari ücretten. Tam zamanlı çalışsam bile kirama yetmez, annemle yaşamaya devam edicem diyor.
Umarım hasta falan olmaz, zaten tam zamanlı işi ve sigortası olmadığı için iyice perişsan olur.
Silinebilir
Silinebilir
Miami'de 175,000 dolar maaşla çalışacak Proje Müdürü bulamıyoruz!
Yaklaşık 6 aydır Miami'de bir inşaat projesinde çalışacak bir proje müdürü arıyoruz. 175,000 dolar da maaş var (Yillik maas bu, aylik degil)! İnşaat bir rezidans projesi ve boyu 1000 feet yani 300 metreyi geçecek. 6 aydır görüşmediğim insan kalmadı. Miami'yi duyan cık diyor, ne illet bir şehir arkadaş bu Miami.
Proje Müdürü bulamadığımız için sürekli ben ilgilenmek zorunda kalıyorum. Arada git geller de oluyor tam bir felaket. Miami'yi kimse beğenmiyorken bizim sanatçı bozuntularının Miamiiiii Miamiiii diye ölmesine tek verebildiğim anlam zeka seviyeleri
Puhaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Amerika'da iPhone 15 Pro Max 1TB hediyeli Tarife kampanyasi
Arkadaslar, adamlar iPhone 15 Pro Max 1 TB'i ayda 21 dolara veriyorlar. Bedava ya hicbisey, keske ulkemizde de boyle bise olsaydi.
NOT: Ironidir, $Tarifenin fiyatina ve 36 ay sozlesmeye kimse dikkat etmiyor, iPhone 15 Pro Max size $5,112 dolara gelmis oluyor, ama kimin umrunda, bizim genclige ben bunun tamamini satar, stok eritirim, bir de hayir dualarini alirim, isin garibi, 3 yilin sonunda sadece $756 dolar odedik sanarlar :D:D:D, Pirocular, dersimciler ah sizi sizi :D (Hukumeti desteklemiyorum, iki tarafin al birini vur otekine :)
Türkiye ziyareti öncesi sorular
Merhaba forum ahalisi, Şubat 2025 gibi Türkiye'yi ziyaret etmek istiyorum, hemen hemen 5 günlük vaktim olacak. New York'tan geleceğim ve Ankara'da kalacağım. Ankara'da sormak istediğim bazı ana başlıklar şöyle:
- Sınırsız et lokantaları gibi yerler halen var mı?
- Özel Hastaneler'de mesela Memorial gibi yerlerde 1-2 gün içerisinde check-up'tan geçme imkanım oluyor mu?
- Yurtdışında yerleşik olmama rağmen Türkiye'de ücretini ödeyerek özel sağlık sigortası yaptırıp hizmet alabiliyor muyum?
- Özel sağlık sigortası alma hakkım var ise bu Türk Vatandaşı olmayan eşimi de kapsar mı?
- Adresimi 30 gün kalmak gerekmeden Türkiye'ye taşıyabilir miyim?
5 güne bunları nasıl sığdırırım bilmiyorum ama 6. gün New York'a geri dönmek zorundayım çünkü yılda 5 günden fazla izin yok Amerika'da!
Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
Yurtdışındaki akrabalarım vs Kerimcem
Ya aklıma geldi de:
Teyzemin oğlu ve kızı Hollanda'da
Dayımın oğlu Almanya'da
Halamın oğulları ve kızları ve torunları Almanya'da
Eşimin abileri Fransa'da ve Rusya'da
Yakın arkadaşlarım İngiltere'de, İskoçya'da, Dubai'de, Kanada'da ve Amerika'da.
Kerimcem'e laf ediyoruz ama bizim de durumumuz çok farklı değilmiş :D
Çatalla Suşi Roll yiyen adamın dramı
|
Amerika'da markette bozuk ürün satıyorlar
Yabancı ülke çalışma saatleri
Herkese selam, epeydir konu acmiyordum, bazi gercekleri gun yuzune vurmak istiyorum, bu sir icimde kalmasin, herkes bilsin :D:D:D
Meslek hayatima ilk Kuzey Afrika'da basladim, o zamanlar gunde 17 saat calisiyordum ve aylik calisma saatim 28 gun x 17 saat = 476 saatti
Sonra Rusya'ya gectim ve calisma saatlerim biraz iyilesti, gunde 14 saatten ayda 28 gun calisiyordum, yani 392 saate dustu.
Sonra Azerbaycan'da Baku'de calismaya basladim, orda simdiye kadarki en mutlu gunlerimi yasadim (Baku Havalimani isini saymayalim cunku orda 6 ay gece gunduz, her cumartesi pazar dahil calistim, hatirlamak bile istemiyorum), calisma saatlerim gunde 10 saat ve ayda 24 gundu yani 240 saat.
Cumartesi ve Pazarin tatil olabilecegini ilk Azerbaycan'da gordum hayatimda (Baku havalimani isinden sonra Turk firmalarinda calismayi biraktim) :)
Derken Amerika'ya geldim, suanki hayatimda gunde 12 saat ve ayda 25 gun calisiyorum yani 300 saat.
Sonuc itibariyle Baku'den daha zor bir ortam var ama ilk yillarima baktigimda calisma surem yine de bayagi iyilesmis.
Meslek: Insaat Muhendisi
Pozisyon: Senior Project Manager
Toplam tecrube: 17 yil
Konsantre tecrube (170 yil diyebiliriz :D, cunku bir insaat projesindeki 100 kalemin her kaleminde tecrube sahibiyim maasallah, digerleri gibi yok ben hakedisciyim, yok ben sozlesmeciyim, yok ben mudurum, yok ben kaliteciyim, yok ben logistikciyim, yok ben yoneticiyim, yok ben satin almaciyim, yok ben planlamaciyim demem, her is benden sorulur :)
İlgi Alanları: Karanlık madde, kara delikler, paralel evrenler, sicim teorisi, Age of Empires 2, zamanda yolculuk, Kuantum Hesaplama, Cern parçacık hızlandırıcı laboratuvarı
Son Giriş: 28 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 19 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.700
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 93.557 (Bu ay: 1.679)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.770 (Bu hafta: 4)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic