Hangi ekran kartını almalıyım?
msi Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
Longline LNG560SSD/1TB 2.5" 1 TB SATA 3 SSD
Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
Kingston HX318C10FWK2/16 16GB 1866MHz DDR3 CL10 DIMM (Kit of 2) HyperX FURY White ram
CONTAC30 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOGUTUCU
Corsair CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAGI (cx600)
var elimde,ekran kartı olarak ne tavsiye edersiniz?normalde Asus GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit kullanıyordum ama biçok render işinde ve bannerlord oynarken yetersiz gelmeye başlamıştı.mümkünse daha iyi bişey arıyorum,eger aldıgıma degecekse 15-20k arası bi bütçe çıkarabilirim.
not : şahsi olarak,nvidia kartlar tercihimdir :)
windows ekran kartını durduruyor
nvidia geforce gtx 770 ekran kartı kullanıyorum.2 gün önce dışarı çıkmıştım,elektrik gidip gelmişti ben dışardayken.pcde ups + binada jenerator var ama buna ragmen bişey mi oldu bilmiyorum.
eve gelince biraz bannerlord oynamak istedim,oyun 5dk sonra 3d object fails gibi bi hata verdi,önemsemeyip tamda bakmadım ve tamam diyip kapattım.sonra oyunu tekrar açtıgımda ise pc kilitlendi.yeniden çalıştırdıgımda ise ekran çözünürlügü 1024*768 oldugunu gördüm ve degiştiremedim.aygıt yöneticisine girdigimde ise altdaki resimdeki durumla karşılaştım.
not : resim bana ait degil,netden buldum şimdi ama aynı hata ekranı...
yaptıklarım ;
- ekran kartını kapatıp tekrar açmayı denedim.
- ekran kartını kaldırdım,otomatik olarak tekrar geldi ama o da olmadı.
- kasayı açıp ekran kartını çıkarıp tekrar taktım.
- ekran kartı sürücüsü güncel
- bios güncel
- windows 10 güncel
kaldırıp,pcye reset attıgımda normale dönüyor ama hiç bi işlem yapmadan masa üstü açık öyle bekledigimde dahi 3-5 dk sonra tekrar kapatıyor kartı.
Sürekli Kopma ve hız sorunu
arkadaşlar yaklaşık 12-15 gündür netimde aşırı derecede kopma ve yavaşlık var,hergün yüzlerce defa kopuyor ve geldigindede çok bi farkı olmuyor.ttnetin 35mbitlik limitsiz paketini kullanıyorum yıllardır.ttnetin online işlemler sitesinden internet baglantı kontrolü sekmesinden baktıgımda,aldıgınız hız normal yani sorun yok diyor.fakat ttnetin hız testi sitesinden kontrol ettigimde hız testi sonucu genellikle 1-2mbit çıkıyor ama nadir de olsa bazen 10mbit,bazen 25 çıkıyor...normalde 25mbit ve üzeriydi,bu günlerde yerlerde resmen.
daha öncede 1-2 kez oldu ve arıza kaydı oluşturdum.gelip giden olmadı eve ama naptılarsa artık,düzelmişti.bukez pek bi degişiklik olmadı.hat degerleri normal mi acaba?sorun nerede olabilir?
3-5 saniye sonra reset atıyor,açılmıyor
elimdeki parçalar ;
gigabyte z87x-d3h anakart
i7 4790k işlemci
500w supply
1600 mhz 2*8gb ram
hem kasa içerisinde hemde boşta denedim,sonuç aynı.power tuşuna basıyorum,kasa çalışıyor ve 3-5 saniye sonra reset atıyor.sonrada ben fişi çekene kadar sürekli bu devam ediyor.işlemciyi farklı bi pcde denedim çalıştı,supply şuan farklı bi kasada çalışıyor,bitek anakartı farklı bi işlemcide deneyemiyorum.sorun nedir,yapılabilecek bişey var mı diye bide size danışmak istedim.
farklı ramler,farklı supply denedim.sadece 1 ram denedim,ram slotlarının hepsini denedim.reset atarken hiçbi ses çıkartmıyor,bu yüzden bios bip kodlarıda işime yaramadı.sanırım pek alakası yoktur ama pilinide degiştirdim...
sorun anakartda sanırım ama neresinde,bulamadım.anakart sıfır,daha önce hiç kullanılmadı ama 6-7 yıldır bende ve kutusundan ilk defa çıkardım.yıllardır kutusunda duruyordu dolapta,kullanayım dedim ama kutusunda dura dura bozulmuş sanırım :(
z87x-d3h anakarta uygun işlemci tavsiyesi?
arkadaşlar elimde kullanmadıgım parçalar var ve bi kasa toplayıp kullanayım diye düşündüm.
elimde ssd,dış kasa,monitör gibi parçalar var zaten.kasa içinde işlemci ve ram eksik.
- gigabyte z87x-d3h anakart
- asus r7 265 2gb 256 bit ekran kartı
var.anakartın kendi sitesinde desteklenen işlemcilere yer vermişler şu linkte.bunlardan bana en mantıklı gelen i7-4790K oldu ama bu konudan çokta anladıgımı söyleyemem :) bu yüzden sizlere sorayım dedim bide...bu anakarta bu işlemci önerirmisiniz yoksa farklı bi modele mi bakmalıyım?gerçi gg,n11,vatanbilgisayar gibi yerlere baktım ve satan yer bulamadım ama...
windows 7 mavi ekran hatası
s.a arkadaşlar,bikaç gündür başıma bela olan bi sorun var bi türlü çözemedim.belki aranızda bilgisi olan vardır diye bide size sorayım dedim :)
windows 7 ultimate kurulu masaüstü pcde mavi ekran hatası alıyorum.verdigi hata ;
bad_pool_caller
stop : 0x000000c2
pcye yeni bi parça takmadım,çıkarmadım.yeni bi program kurmadım,silmedim.bi anda neden bu hatayı vermeye başladıgını anlamadım bi türlü.nette araştırdım biraz ve en son Chkdsk ve sfc / scannow yöntemlerini uyguladım.bu 2sini yapmadan önce masaüstü geldikten 1-2dk sonra mavi ekranı verip kapatıyordu.bunları yaptıkdan sonra 7-8 saat sorunsuz çalıştı ama ondan sonra yine hata verdi.bu hata neden olabilir,neleri kontrol etmem gerekiyor acaba bi bilgisi olan var mı?
interneti yarım gün kullanabiliyorum sadece
|
oyun için 1500-2000 tl civarında laptop önerisi?
|
Ups Önerisi?
|
Ups Önerisi?
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 152
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 7.608 (Bu ay: 106)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware