Razer Barracuda X (2022) Vatanbilgisayar'da 1795 TL
Ürün bluetooth olan ve şarjı 50 saat giden 2022 versiyonu. Kasım'da 1699'a satılmış ama kaçırmıştım ben, benim gibi kaçıranlar varsa bu konu onlar için :)
Vatanbilgisayar'ın programından alırsanız 1795,50 TL'ye geliyor.
Herkese merhaba 25 Kasım'da Hepsiburada sitesinden satıcısı OyuncakHobi olan Vankyo Sunspark 500w projeksiyon cihazını satın aldım ama teslim tarihi Ocak 2023 gösteriyor. Satıcıya soru sorduğumda da bunu teyit etti. Şimdi olay şu 1 ay sonrasına her satıcı kargo yapabiliyor mu? Size bu hakkı kim verdi? Elinizde olmayan ürünü herkes satabiliyor mu yani. Bunun normal bir şey olduğunu düşünen eminim yoktur. Yurtdışından ben de ürün almasını biliyorum. Amerika'dan alsam 2 haftada gelirdi en geç.
Ve şu da var: Hepsiburada'da sadece bu üründe iptal seçeneği yok! Satın aldıktan bir saat sonra baktım ve iptal seçeneği yoktu halen de yok.
İşbir Yatak İade Kabul Etmiyor!
Herkese merhaba 2 Şubat 2022'de internetten kendi sitesinden 5859 TL'ye Comfort model 120x200 cm'lik yatak siparişi vermiştim. 7 Şubat akşamı ulaştı bana. 3 gün yattım ama visco kısmı çok yumuşak olduğu için çöküyor ve bu da belimi ağrıtıyor. 95 kilo ağırlığım var bu arada. Aradım telefonla konuştuk: "Yatağı açtıysanız hiçbir şekilde iade kabul edemeyiz!" dediler. Ben de bugün online olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum iade için. Bakalım ne olacak gelişmeleri buradan yazarım.
KASADAN GELEN KOKUNUN KAYNAĞI EKRAN KARTI ÇIKTI !
Herkese merhaba bir süredir bilgisayarımda 1-2 saatlik oyun oynadıktan sonra özellikle ellerime sinen yanık plastik kokusu oluyordu. Netten araştırınca ısınıp koku yayabilecek 3 yer olduğunu gördüm: işlemci , ekran kartı, güç kaynağı. En sonunda güç kaynağından olduğunu düşündüm çünkü işlemci ve ekran kartı çok yüksek derecelere çıkmıyordu. Ve yeni güç kaynağı siparişi verdim. Ama bana ulaşmadan önce tekrar bir kontrol edeyim dedim. Bendeki ekran kartı MSI GTX 1060 3 GB ve MSI Afterburner yazılımı kullanıyorum. 45 dereceyi geçmemesine rağmen fanları 35'i geçmeyecek şekilde ayarladım. Ve artık koku yok. Gerçekten ilginç çünkü eğer 45 dereceyi doğru gösteriyorsa herhangi bir kablonun vs ısınıp koku yapması imkansız gibi bir şey. Başına buna benzer bir olay gelirse birilerinin diye bu konuyu açtım umarım yardımcı olur.
Mesut Çevik, Donanımhaber'den Ayrıldı
Mesut Çevik, dün Youtube kanalından yapmış olduğu açıklamada Donanımhaber'den ayrıldığını açıkladı. Uzun yıllardan beri takip ettiğim Mesut Çevik'e başarılar diliyorum.
"2001'den bu yana bir parçası olduğum ve 17 yıllık çalışma hayatımda yaptığım çalışmalarla; bir çok kişi için adımın, marka adıyla özdeşleştiği Donanım Haber'den bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Artık kendi kanalıma ve yenilikçi blok zinciri projelerine daha fazla odaklanacağım.
Bu süreçteki desteğiniz için hepinize teşekkür ederim. Eğer siz değerli izleyenlerim olmasa yola tek başıma devam etme kararını bu kadar kolay veremezdim."
Yine Amazon.com.tr Yurtdışından Gelen Ürün
Herkese merhaba daha önce Amazon.com.tr üzerinden satıcısı Amazon Germany olan Klipsch marka hoparlör almıştım ve 2 hafta sonra ürünüm iptal edilmişti. 6 taksit yapmak için de hesabıma hediye kartı yüklemiştim. Bu sefer yine satıcısı yurtdışı olan Klipsc R-52C merkez hoparlörü aldım ve bugün (27 Mayıs ) Türkiye'ye DHL Kargo ile ulaştı. Ve gümrük yetkisi için benden belge isteneceği yazıyordu siparişler kısmında ben de telefonla arayıp konuştum.
DHL gümrük kısmında konuştuğum hanımefendi bana %20 gümrük çıkacağını söyledi. İşte sorun bu satış sayfasında gümrük parasının çıkacağı ile ilgili hiçbir şey yazmıyordu. Linkini koyuyorum siz de bakabilirsiniz.
Ürün sayfasında sağ üstte Yurtdışından gönderilir kısmının altında ayrıntılar var şöyle yazıyor :
Yurtdışından gelen gönderiler
Yurtdışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur.
Sepetinizdeki yurtdışından gönderilen ürünün ithalatçısı, dağıtıcısı, satıcısı veya yayınlayanı Amazon Turkey değildir. Dolayısıyla, ithalatçı ve nihai kullanıcı olarak gümrük işlemlerinizin yapılabilmesi için TC kimlik numaranıza ihtiyaç duyulmaktadır. Detaylı bilgiye Gizlilik Bildirimi’nden ulaşabilirsiniz.
AMAZON.COM.TR ALIŞVERİŞ FACİASI
Vol. 1 :Yıllardır Amazon.com'dan alışveriş yaparım hatta şimdiye kadar aldığım ürünlerden değil almadığım ürünler için pişman olmuşumdur. Geçenlerde bir ses sitemi toplamak için alışveriş yapmaya başladım. Başka bir yerden Sony STR DH590 amfi ve 2 adet Klipsch r41m hoparlör almıştım. Bunların yanına Amazon.com.tr'den Klipsch subwoofer aldım ve 3 günde İspanya'dan eve geldi ooo dedim müthiş bir hız. Kablosu olmadığı için deneyemedim hemen bir subwoofer kablosu sipariş verdim yine Amazon.com.tr üzerinden. Ama belki geç gelir dedim çünkü bir içinde denemem lazım subwooer çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyordum. Siparişten 2 saat sonra iptal etmeye çalıştım ama diğer siparişlerde çıkan iptal tuşu yoktu. Müşteri hizmetleri ile konuştum satıcıya mesaj gönderebilirsiniz dediler hemen mesaj attım ve siparişi iptal etmelerini istedim. 4 saat sonra Amazon siparişler kısmında ürün gönderildi yazıyordu. Bir hafta sonra ise kargo takip bilgilerini girdiler ! Asendia diye bir kargo ile göndermişler takip no yanlış bu arada kendi sitesinden sorgulattığınızda çıkmıyor : UM538157103US Bu arada satıcıya ürünü almayacağımı söyledim onlar da bana teslim almayabileceğimi belirttiler. 14 Nisan'da sipariş verdiğim kablo 30 Nisan'da PTT Kargo ile eve geldi ve tabiki teslim almadım hatta 24 lira da ödemesi çıktı. Yaklaşık bir hafta sonra da Aamzon.com.tr siparişler kısmında ürün 30 Nisan'da teslim edilmiş gözüküyor!
100 liralık kablo için çekilen çileye bakın.
Vol.2 : Logitech g102 mouse almıştım gerçekten rgbli en uygun fiyatlı mouse diyebilirim. Ama bana gelen üründe sorun vardı. Hem sağa sola hem de yukarı aşağı oynatırken arada atlama yapıyor. Değişik renkelerde 3 mousepad ile de denedim ama değişen bir şey yok iade ettim. Bu ürün güzeldi benim şansıma kötü çıktı.
Vol. 3 : 21 Nisan'da 5700 TL'ye Klipsch RP-404C merkez hoparlör ve 25 Nisan'da 6192 TL'ye 1 adet Klipsch RP-6000F kule hoparlör satın aldım. Ama gönderilmedi 7 Mayıs'ta müşteri hizmetleri ile konuştum ve ne zaman gönderileceği hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını belirttiler. Aynı gün 2 siparişim de iptal edildi. Tekrar müşteri hizmetleri ile görüştüm neden iptal edildi diye ve bana ürünlerin satıcısı olan Amazon Almanya'nın üçüncü parti satıcı olduğunu ve iptal etme hakkına sahip olduklarını söylediler. BURAYA KADAR HER ŞEY KABULÜM AMA ŞU AN SATIŞTA OLAN ÜRÜNÜ SATIN ALINCA TEKRAR OTOMATİKMAN İPTAL EDİYORLAR. Bu kabul edilemez bir şey ! Ürün şu ve mesajı yazdığım şu anda stokta 6 adet bulunuyor:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07G3C7TGW/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1
Ürünleri iptal ettikleri için de bana 40 TL'lik hediye kuponu yüklemişler. 2 haftada hoparlöre 1700 Tl zam geldi artı merkez hoparlör stoklarında kalmadı diyor ama Amazon.de'de 2 adet stoğu olduğu gözüküyor! Hakkımı helal etmiyorum. Ve burada kanıtlayamayacağım hiçbir şey yok.
DALI SPEKTOR 6 VS HECO VICTA PRİME 702 HANGİSİ
Herkese merhabalar daha yeni Sony DH590 amfi aldım. Buna uygun kule hoparlör bakıyorum. Merkez hoparlöre Polk Audio CS10 düşünüyorum. 25 metrekare salon. Dali Spektor 6 çifti 4999 TL. Heco Victa Prime 702 çifti ise 6388 TL. Benim amfiye en uygun kule hoparlör hangisi acaba? Başka marka da öneren olursa ona da bakayım.
N11 Barınak Bağış Maması Hakkında
Herkese merhaba. Bildiğiniz üzere N11, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü için 2-3 günlüğüne 5 kilogramlık bağış mamasını 20 TL'den sattı. Kargo takipten baktığım zaman hata çıkıyor. 2 derneğe aktarılacağı yazıyordu: Yedikule Hayvan Barınağı ve Adalar Hayvan Barınağı. Ben de birisine mail attım bağış mamasının size ulaşıp ulaşmadığını nasıl bileceğiz diye bana şu maili gönderdiler:
" N11 takıp numarası ile sistemden çıkmıyor mu bize gelen gönderilerde bağışçı isimleri yazmıyor malesef"
Halbuki kargoyla gönderirken bağışçının ismini yazsa sorun çıkmayacak. Şimdi gerçekten o parayla mama alındı mı alınmadı mı kim bilecek?
|
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.023
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 26.949 (Bu ay: 418)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.433 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware