Arkadaşlar merhaba. Corsair TX850M — 850 Watt bir güç kaynağı aldım. Bununla ilgili bazı sorularım olacak. Tam detaylı bilgileri aşağıdaki linkte yer alıyor.
Ben bu karta üçüncü veya daha fazla sayıda ekran kartı takmak istiyorum. Fakat kutu içinden çıkan kablolar yeterli gelmedi. Şöyle ki; o ana kablo grubundan çıkan kalın örgülü kabloları anakarta taktım. Birisi 24 pin sanırım, geniş, diğeri ise 4x2 8 pin. Anakartta hiçbir sorun yok. Boş slotlara takmak üzere iki tane 6+2 kablo var ve her birinin ucunda da iki çıkış var. Yani PSU ucunun dışında birbirine seri bağlı iki uç var o kabloda. Bu kablolar ise aşağıdaki gibi;
Bu kablolardan da iki tane var. Yani 2 çıkıştan 4 tane kart bağlayabilirim diye düşünüyorum. İlk etapta iki kabloyu da ayrı kartlara yönelttim ve herhangi bir sorun olmadan çalışıyorlar. Ama yakında bir kart daha gelecek ve benim bir 6+2'ye daha ihtiyacım olacak. Kablonun ucundaki ikinci girişi de yeni karta bağlasam bir sorun olur mu? Sonuçta aynı kablodan daha fazla güç çekilmiş olacak. Gerçi taşıyamayacak olsaydı iki uç yapmazlardı. Demek ki taşıyabiliyor ama yanlış bir iş yapıp kartlara zarar vermek istemedim. Kartları zaten biraz undervolt çalıştırıyorum, yani toplam güç yükü, iki kartın toplam maksimum güç yükünün de altında olacak ama bilemedim.
İkinci sorum ise, ben bu PSU'ya paralel bir PSU daha bağlayabilir miyim? Yani kartların bir kısmı buradan, bir diğer kısmı da başka PSU'dan gelebilir mi? Gelirse bunu nasıl yapmalıyım ve aralarında bir senkron sorunu olur mu?
Üçüncü ve son sorum da, izlediğim bir videoda her PSU'nun kablo dizilimi kendine özgüdür. Birinin kablosunu diğerinde kullanamazsınız gibisinden birşeyler duydum. Bu durumda benim kablo ihtiyacım olduğunda, orjinal corsair veya corsair uyumlu bir kablo bulmam lazım. Peki bunu nereden bulurum? Baya araştırdım ama bu tarz bir ürün bulamadım.
Yardımlarınız için teşekkürler. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Not: Watt hesaplarını yaptım, PSU'nun toplam gücü, 4 kart ve anakart+işlemciyi destekleyebiliyor.
Ne yaptıysam bulamadım, çözemedim. Uydu bağlaması yaptım ve favori ve kanal listesini güncellemek istiyorum. Zira bazı kanalları görmediğini farkettim. Bunun için Philips kanal editörü yazılımının çeşitli versiyonlarını indirdim. Hiçbirinde çözüm üretemedim. Ne hazır listeleri editleyebildim, ne de kendi yedeklediğim kanalları sıralayabildim. Hakikaten sıtkım sıyrıldı.
Bu kadar zor bir şey mi arıyorum, yoksa philips yazılım konusunda berbattan da öte midir ?
Arkadaşlar, yeri burası mı bilemedim ama kodi ile ilgili mesajları burada gördüğüm için, bu kısıma yolluyorum.
Kodi oynatıcı ile ilgili garip bir sorunum var. Şöyle ki; ekrandaki görüntünün en alt kısmında yaklaşık 1 cm'lik bir bandı, garip bir şekilde bozuk gösteriyor. Kayma gibi birşey ama kaymadan da bozuk bir görüntü. İzlerken ara sıra karşı karşıya kalıyoruz ve sıkıntı oluyor. Özellikle alt yazılı film izlerken bütün izleme keyfini kaçırıyor.
TV, android TV, Philips 55pus9109. Kodi de haliyle TV'ye kurulu. 16.1 jarvis versiyonu. Zaten daha üst versiyon yok TV'ye uyumlu olan.
Filmlerde bir bozukluk yok. PC'de gayet güzel oynuyor. TV'nin kendi oynatıcısı ile oynatınca da sorun yok. Sadece Kodi'nin oynatıcısında bu durum ortaya çıkıyor. Kodi neredeyse tamamıyla modüler bir yazılım ve kullanmaktan büyük keyif alıyorum. Dolayısıyla bu sıkıntıyı çözmem gerekiyor.
Söz konusu problem daha önce başkasının başına geldi mi, geldiyse nasıl çözdü? Eğer bu yolla çözüm bulunamıyorsa, kodi tarafından kullanılmakta olan "medya oynatıcısını" değiştirme şansım olabiliyor mu? Yani kodi tamam, ama sadece medyayı oynattığı parçayı değiştireceğim. Ama bunu nasıl yapacağım da önemli zira yazılım TV'ye kurulu ve öyle sağını solunu kurcalayıp, registry türü editlemeler yapma şansı da kısıtlı.
Bir işle karşılaştık ama bir türlü çözemiyoruz. Vodafone'a 5 yazılı, 3+1 sözlü ve bir de bayisine başvurduk, kimse içinden çıkamadı. Şöyle ki;
Cepten face'e giriyordum. Birden girememeye başladım. Önce başka paket, face/twitter paketi filan dedik ama öyle değil. Tanımlı paket yok. Sanki facebook sitesi, benim mobil hattımı "engellemiş" gibi bir durum. Şunları denedim;
1. Twitter'a girdim, giriyor. Face'e girmiyor. Timeout'a düşüyor. 2. Wireless girince, face, youtube herşeye giriyor. Sorun yok. Sadece mobil veride sorun var. 3. Face dışında herhangi bir engel yok, her yere giriyorum. 4. Hattı çıkarıp, başka telefona takınca, o telefon da facebook sitesine giremiyor. 5. Başka bir hattı benim telefonuma takınca, rahatça facebook'a girebiliyorum. 6. Chrome ya da telefonun kendi browser'ı farketmiyor, ikisi de girmiyor. 7. Facebook'un kendi uygulaması da girmiyor.
Bütün bunların ışığında, facebook sitesinin benim telefonumu engellediği dışında hiçbirşey gelmiyor aklıma. Hesaba rahatça giriliyor, sadece cepten mobil veriden girilmiyor. Vodafone yetkilileri apışıp kaldı, çözemiyorlar. Habire tanımlar, iptaller yapıyoruz ama işe yaramıyor.
Böyle birşey olabilir mi ? Duyan, başına gelen var mı ? Varsa, çözümü var mı ? Operatör mü değiştirmek gerekiyor ?
Telefon Note Edge, tarife 600/1000/3GB. Olay ise, bu darbeden sonra oldu. Hatta bunlar beleş bir 250MB hat tanımlamışlardı, o bitince artık giremez olduk hiçbir yere. Ama adamlar yemin billah ediyorlar bizden değil diye. Allah rızası için bir yardım !
Bir işle karşılaştık ama bir türlü çözemiyoruz. Vodafone'a 5 yazılı, 3+1 sözlü ve bir de bayisine başvurduk, kimse içinden çıkamadı. Şöyle ki;
Cepten face'e giriyordum. Birden girememeye başladım. Önce başka paket, face/twitter paketi filan dedik ama öyle değil. Tanımlı paket yok. Sanki facebook sitesi, benim mobil hattımı "engellemiş" gibi bir durum. Şunları denedim;
1. Twitter'a girdim, giriyor. Face'e girmiyor. Timeout'a düşüyor. 2. Wireless girince, face, youtube herşeye giriyor. Sorun yok. Sadece mobil veride sorun var. 3. Face dışında herhangi bir engel yok, her yere giriyorum. 4. Hattı çıkarıp, başka telefona takınca, o telefon da facebook sitesine giremiyor. 5. Başka bir hattı benim telefonuma takınca, rahatça facebook'a girebiliyorum. 6. Chrome ya da telefonun kendi browser'ı farketmiyor, ikisi de girmiyor. 7. Facebook'un kendi uygulaması da girmiyor.
Bütün bunların ışığında, facebook sitesinin benim telefonumu engellediği dışında hiçbirşey gelmiyor aklıma. Hesaba rahatça giriliyor, sadece cepten mobil veriden girilmiyor. Vodafone yetkilileri apışıp kaldı, çözemiyorlar. Habire tanımlar, iptaller yapıyoruz ama işe yaramıyor.
Böyle birşey olabilir mi ? Duyan, başına gelen var mı ? Varsa, çözümü var mı ? Operatör mü değiştirmek gerekiyor ?
Telefon Note Edge, tarife 600/1000/3GB. Olay ise, bu darbeden sonra oldu. Hatta bunlar beleş bir 250MB hat tanımlamışlardı, o bitince artık giremez olduk hiçbir yere. Ama adamlar yemin billah ediyorlar bizden değil diye. Allah rızası için bir yardım !
Ben buna 4 GB bellek alayım dedim ve aldım. Fakat anakart 1066 mhz çalıştırıyor belleği. OC ile 1333 olur diyor spesifikasyonda ama ben onu nasıl becereceğimi hiç bilmiyorum. Aşağıda cpu-z ile aldığım görüntüler var ilki işlemci, ikincisi bellek detayı ile ilgili.
Üzerindeki 2 GB bellek ile ilgili durum yukarıdaki gibi. 4 GB olanı ise hi level marka, 1333 Mhz. Linki aşağıda.
Bu belleği takınca sistem açmıyor. Niyetim ise şöyle;
1. Eğer yapabiliyorsam, 2 belleği birden takıp çalıştırmak ve 6 GB kullanmak zira diğer belleği araştırdığımda, 1333 mhz olduğunu görüyorum. Ama her nasılsa benim anakartta 1066 Mhz çalışıyor ve sorun olmuyor. Ama hilevel olanı takınca, o 1333'ü anakart görmüyor. Mevcut eski 2 GB bellek, şu linkteki gibi;
Daha önce himedia bölümünde bu konuyu sordum, sağolsun Orkun64 nickli arkadaş da kendi deneyimlerini paylaştı. Aşağı yukarı aynı şeyleri bekliyormuşuz zaten. Sanırım bir çok kullanıcı da benim gibi bir durumdadır. Bu sebeple, konu hakkında deneyimli arkadaşlara bazı sorularım ve tavsiye talebim var. Durum özetle şöyle;
Zidoo ana konusu ve m195 ana konusunu okudum. Şimdi de himedia konusunu okumaya başladım ama işin içinden çıkamadım, şöyle ki; ülkeye ilk geldiği andan itibaren bir popcorn a100 ya da 200 serisi bir cihazım var. İçinde 2tb disk var, harici disklerle birlikte 3-4 tb arşivim var. Popcorndan çok memnunum, beni neredeyse hiç üzmedi. Fakat devir değişti artık. Önce torrent ile indir, altyazı bul, bağla derken, bir de bilindik yerli torrent siteleri kapanınca, bir android box almaya karar verdim. İzlediğim şeyler birkaç trt dizisi ve bazen de başka programlar. Bunları dizi izleme sitelerinden bulabiliyoruz artık. Öte yandan androidde biraz browsing yapayım, bazen youtube ve bazen de diğer sitelere gireyim, ipadlerdeki ya da telefonlardaki görüntüleri tv ye aktarıp, daha rahat ve konforlu bir izleme şansım olsun diye, android boxlar konusuna girdim.
Öbce atlanta mini serisine bakındım. Onun avantajı, aynı zamanda uydu alıcısı olması. Aşağıdaki ürün gayet ilgimi çekmişti mesela;
Derken, 'ilk gördüğüm almayıp, biraz araştırayım, hem de daha uygun fiyatlı, daha iyi birşey bulayım' düşüncesi hasıl oldu ve bu forum bölümüne girdim. Ama işin içinden çıkamadım açıkçası, oysa istek ve beklentilerim basit sayılır; maddelemek gerekirse;
1. Sadece film amaçlı bir cihaz istemiyorum zira popcorn hour var ve o yetiyor. Filmden ötesi, bir android cihaz olsun istiyorum. 2. Dizi izleme sitelerine rahatça girmek ve kabul edilebilir düzeydeki kalitede dizileri izlemek istiyorum. 3. Youtube ve benzeri genel amaçlı sitelerde dolaşabilmek, ailece birşeyler izleyebilmek istiyorum. 4. İpad ve telefonu arada ekrana yansıtabilmek istiyorum 5. Kasmayan ve basit sayılabilecek oyunları (çocuklarım için) istiyorum. Çocukların PS3 var, onun kumandalarını kullanabilme şansı olursa, harika olur. 6. Mümkünse uydu alıcı yerine geçsin istiyorum. Ama bu 'olmazsa olmaz' değil, fakat olursa çok mutlu olurum.
Evde superonline wireless var, idare eder büyüklükte bir plazma var (ki bunu yenileme planı da var). Çocukların bilgisayara ve bazı akıl oyunlarına çok fazla ilgisi var, bazen ailece oynuyoruz. Ve aşırı bir bütçe de yok. Yani fiyat performans arayışı da var.
Bütün bunların ışığında, gsmart mini işlerimi çözer mi ? Yoksa yeni ve gelişmiş smart tv almak daha akıllıca mı olur (bendeki smart değil), yoksa bu forumdaki cihazlardan birini mi almalıyım ? Biraz anlamakla birlikte, öyle çok fazla firmware, root, moot işlerini de sevmiyorum, vakit olmuyor.
Eğer bir tv box işimi çözerse, görüntü kalitesinden fazla ödün vermeden (sesi pek önemsemiyorum, ses sistemim yok zaten), hangi cihazı almak doğru olur. Yukarıdaki maddelerden mümkün olan en az tavizi vermek istiyorum, 2 ve 3 zaten çok önemli, cihazı alma gerekçem o.
Ne dersiniz, nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalıyım ? Yoksa bu mesajı burada değil de, ana başlık olarak açmak daha doğru biliyorum ama okuduğum kadarıyla buradaki herkes, bu yukarıdaki beklentilerimle hayli haşır neşir kişiler...
Eminim bu soru benzeri çok soru sorulmuştur ama kaba bir aramada bulamadım. Kaldı ki, elimdeki donanıma ilişkin olarak bir yaptığım aramadan da sonuç alamadım. Gayet net bir şekilde ayrıntılı bir soru soracağım ve donanımsal aygıtları da belirteceğim, bu konuda yardımcı olabilecek olan birisi olursa, çok sevineceğim.
Konu basit, aynı site içinde birbirlerine 150 mt civarı mesafede ev ve işyeri var. Bu işyerinde superonline fiber internet var ve amacımız, bu interneti, evden de kullanabilmek. Ama evde tek bir aygıt olmadığından, eve bir kablosuz dağıtıcı olması gerekiyor. Benim elimde de, D-Link DWL G700AP var. İlk bakışta bu işin kolaylıkla olması gerekiyor gibi ama ben sanırım bir şeyleri bilmediğimden, beceremedim. DLink, bu linkteki ürün. Spesifikasyonu merak edenler bir göz atabilir.
Ofiste Süperonline modem var, wireless. Ben DLink'i eve konuşlandıracağım ve eğer bu ikisi birbirini göremezse, gerekiyorsa, güçlü bir anten alıp DLink'e takabilirim. Sanırım anten takmaya izin verecektir. Fakat DLink'e kablo çekme şansım hiç yok.
Buna göre;
1. Amaçladığım işleri bu donanımla yapıp, evde farklı bir ağ ya da aynı ağ adı altında interneti dağıtabilir miyim ?
2. Yapabilirsem, dikkat etmem gereken şeyler neler olacak ? Nasıl bir ağ topolojisi kurmam lazım. DLink, kablosuz olarak repeater görevi görebilir mi ?
3. Yapamazsam, amaçladığım işe uygun olarak, çekim gücü gerçekten çok yüksek olan nasıl bir cihaz almalıyım ?
Okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...
Merhaba. Yorumlarım görünmüyor. Üzerinden birkaç gün geçtiği halde de görünmüyor. Neden olabilir.
Ek olarak şunu da sormak istiyorum. Normalde Türkiye mağazasını kullanıyorum ama burada yorumlar çok az. Yabancı mağazada yorum çok ama orada da yerli uygulama sorunu var. Aslında istediğim çok basit birşey. Türkiye mağazasında yorumlara tıklayınca görüntülensin ama dilediğimde o uygulama hakkında başka dildeki yorumları da hesap değiştirmeden görebileyim.
İlginç bir sorunla karşılaştım ve çözüm önerilerinize ihtiyacım var.
App Store'da "Satın aldıklarım" tap'layınca, ekrana hiçbir şey gelmiyor. Aslında geliyor ama ekranda hiçbirşey görünmüyor. Geldiğini ise şuradan anlıyorum. Boş ekranın farklı yerlerine tıkladıkça, daha önceden yüklemiş olduğum programlar açılıyor. Sorun şu ki, ben ekranda birşey görmeden, rastgele tıklamak zorunda kalıyorum. Yani sanki aslında yapısal bir sorun değil de, anlık yazılımsal bir sorun gibi duruyor.
Başka bir apple id'im daha var USA hesabı olarak ama onda tek tük şeyler indirildiği için, ekranda görünüyor, bir sıkıntı yaşamıyorum. Yaygın kullandığım hesapta sorun var. Belki de çok fazla (70-80 civarı) uygulama yüklediğim içindir ama uygulamalar ekranda listeleniyor, fakat görünmüyor. Ben ekranda listelendiğini, kazara dokununca anlıyorum.
Nasıl bir sorundur bu ve nasıl çözebilirim ? Birkaç önemli noktayı da şimdiden belirteyim;
1. Ipad ve IOS benim için yeni kavramlar. Birkaç haftadır bu ikisiyle ilgileniyorum.
2. İki tane Ipad var evde, sorunun kaynağı bu da olabilir belki. İkisi de aynı/benzer yazılımları kullanıyor. Biri 32/4G, diğeri 16/Wifi.
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 37 dk. önce Son Mesaj Zamanı: dün Mesaj Sayısı: 73 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 896 İkinci El Bölümü Mesajları: 24 Konularının görüntülenme sayısı: 20.305 (Bu ay: 243) Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.735 (Bu hafta: 6) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Sıcak Fırsatlar