Apu sistem güncelleme
Kolay gelsin Apu sistemim var bunu güncellemek istiyorum ne almak mantıklı bütçem 10bin tl
Teşekkürler
Elektrik arızası sonrası HDD ulaşılamıyor
Arkadaşlar merhaba konu başlığı alakalı mı bilmiyorum fakat durumu anlatayım nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olur iseniz sevinirim.
Ben iş dolayısı ile şehir değişikliği yaptım girmiş olduğum evde topraklama sorunu mevcutmuş güç kaynağının düğmesiyle sistemi kapatıp prizden çek tak yapmam neyse bir gün düğmeden beslemeyi verdim sigorta attı sigortayı kaldırdım güç kaynağından cızırtı gelince düğmeyi indirdim tekrar açtığımda herhangi bir voltaj gelmedi pc açılmadı bende söktüm kontrollerde toprakta voltaj olduğunu gördüm priz vs. derken tesisatta sorun olduğu daha doğrusu bağladığım prizin tesisatında sorun olduğunu gördüm ama güç kaynağını bozmuştu termistörünü yakmış yenisini aldık değiştirdim vs ama olmadı yeni psu aldım pc bağladığımda yine çalışmadı. Bende donanımları tek tek sök tak yaparak denedim bir adet hdd nin güç girişin yapınca sistem açılmıyor sökünce açılıyordu ssd dende yanık kokusu geldi.
şuan 120gb samsung evo ssd güç kablosuda sata kablosuda bağlı ama pc açılıyor her hangi bir voltaj hatası yok
hdd raiddi raidin birisi gitti tamamen arızalı voltajı göçertiyor ama öbürü sağlam pc açılıyor ama ne ssd yi nede hdd yi donanımlarda veya biosta göremiyorum biostan raid i sıfırladım ama yinede hdd görünmüyor bunun arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır pc şuan m2 ssd den açılıyor m2 ssd veya başka bir donanımda sorun yok.
sistem güncelleme
Merhabalar mevcut sistemimi yenileme kararı aldım fakat bunu hemen değil 2-3ay içerisinde peyderpeyi gerçekleştireceğim şuan ki sistem parçalarımı buraya yazacağım yardımlarınızı bekliyorum.
Eskiden bu oem konularında aşırı tecrübeli ve insanlara yardımcı olan birisiydim fakat yaklaşık 1 senedir hiç takip etmiyorum.
CPU : ryzen 1600
Anakart : asus prime x370-pro
GPU : msi gtx1080
SSD: samsung 750evo 120gb (sistem)
M2ssd: xpg 512gb (oyun)
HDD : 2x 1tb seagate barracuda (raid)
PSU : Corsair CM650x
Cpu soğutucu : orjinal soğutucu
Kasam : Nzxt S340 White
Ram : GSKILL Triend Z 3000mhz CL14 16gb 2x8
Monitör : 27inç TN panel 144hz 1080p AOC (aslında hiç memnun değilim panelden dolayı ama idare ediyor)
şimdiden teşekkürler.
[6.500TL] Bütçe yarın alınıyor.
|
E34 swaplı araç için yardım
|
HyperX Cloud 2 vs Cloud Alpha
|
HyperX Cloud 2 vs Cloud Alpha
|
H-shifter Volvo 12+2 hakkında soru
|
Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]
COD-WW2 bellek hatası(ryzen)
|
Meslek: GAMEMASTER
Origin :Dr_VlkN //Steam :j00x0 || Ryzen 5 1600 || ASUS Prime x370-PRO || Wraith Spire || MSI GTX1080 Gaming X 8G || GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z 3000Mhz CL14 || Samsung 1TB HD103SJ Sata II 32 MB(Yedek)-Samsung 750 Evo 120GB(Sistem)-2xSeagate Barracuda 1TB Raid0(Oyun) || Corsair RMx650 || NZXT S340 White || AOC G2460PF 24-Inch 144Hz FreeSync || Galaxy S6 ||||Yedek Sistem: || Intel Core i5 2500k @ 4.1 Ghz || MSI P67A-C45(B3) || Thermaltake Contac30 |||| Kingston 8GB (2x4GB) Hyperx 1600MHz CL9 || || Thermaltake Litepower 600W PSU || Thermaltake V3 Black Edition |
[/link][/center] //Origin :Dr_VlkN //Steam :j00x0 |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.131
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 16.955 (Bu ay: 161)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 504 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware