Yüksek lisans tecili
Şimdi arkadaşlar şöyle bir sorum var.
93 doğumluyum,2018 temmuz ayında Lisanstan mezun oldum,benim tecilim okul hatası yüzünden 2021 aralık yazıyordu. Ben de askerlik durum belgesini hayatımda 1 defa işe girerken kullandım dolayısıyla aklımda hep 2021 aralık vardı. Meğersem 2 sene sonra yoklama kaçağına düşüyormuşsun. Bedelli için yoklama yaptırdım,tecilimi 27-10-2021 e geri çektiler,ve yoklama kaçağı düştüğüm için bedelli yapamayacağımı söylediler. Ben de evelsi gün tekrar askerlik şubesine gittim,veznedeki hanıma dedimki, ben bedelli yapamıyorum kaçak sayıldığım için. Peki bu durum belgesi ile yüksek lisansa kayıt olsam tecil hakkım doğar mı dedim,doğar dedi. Yetmedi,gittim komutana sordum anlattım dedim böyle böyle ben yoklama kaçağı sayılmışım istemsizce bedelli yapamıyorum,elimdede 27/10/2021 tarihine kadar ilişiği yoktur belgesi var,bununla yüksek lisans a kayıt olsam tecil olur mu dedim,olur ama bedelli yine yapamazsın dedi. Başka bir askerlik şubesi,kaçağa düştüğün için sistem ertelemene izin vermez diyor. Benim askerlik durum belgesinde kaçak düştüğüme dair hiçbir bilgi yok,konuyla alakalı hiçbir zamanda ne mesaj aldım,ne de gbt de çıktı böyle bir şey. Ben erteleme ve af bekleme tarafındayım,dolayısıyla tecil hakkım var ise kullanacağım. Bu durumda yükseklisansa kayıt olsam sizce tecil olur mu? Yoksa yokuş mu yaparlar. Bu duruma düşen oldumu hiç?
Yüksek lisans ve bedelli askerlik
Dostlar merhaba, garip bir durumun içerisindeyim fikirlerinizi alayım.
5 temmuz 2018 mezunuyum. Ben mezun olduktan sonra askerlik durum belgemde tecilim 31/12/2021 olarak gözüküyordu. Ben bu duruma hiç dokunmadım o süre zarfında işe girdim vs. Yeterli parayı biriktirdikten sonra bu sene bedelli için yoklama işlemlerimi başlattım,yoklamamı yaptırdım. Yoklamadan sonra tecil tarihim 27/10/2021 tarihine geriledi. Hiizmet tercihleri kısmına geldiğimde bir şokla karşılaştım, bedelli askerliğe uygun olmadığımı öğrendim. Hemen askerlik şubesine gittim, benim tecil meğersem 31.12.2020 tarihinde bitmiş ancak ben e-devlete güvendiğim için tecilimi 2021 aralık olarak biliyordum. Bu süre zrfında da eve hiçbir şekilde yoklama kağıdı,sms mail vs hiçbirşey gelmedi. Ocaktan beri yoklama kaçağı olduğumu ve başvuramayacağımı söyledi askerlik şubesi. İşin kötüsü bütün planlarımı bedelliye göre yaptığım için aklıma hiç yapamayacağım gelmedi.
en son çare olarak 27 ekime kadar yüksek lisans yapsam ertelenirmi diye düşünürken bugün tekrar şubeye gidip yğksek lisans kaydı yaptıracağımı ve askerlik durum belgesi isfediğimi söyledim. Belgeyi aldım,sordum. Öğrenci belgesi ile tekrar tecil ettirebilir miyim dedim,evet dedi. Peki bedelliden faydalanabilir miyim dedim,statü değiştireceğin için yararlanabilirsin dedi. Komutana kağıdı onaylatmaya gittiğimde bedelli durumunu sordum yüksek lisans tecilinden sonra,o da yapamazsın dedi. Ben her türlü yine tecil ettirebiliyorum ancak bedelli biraz şansa kalacak gibi. Siz ne düşünüyosunuz? Bedelli hakkı tekrar doğar mı?Sizce ne yapmam mantıklı olur?
not: 3 aylık evliyim, 93 doğumluyum ve yüksel statüde bir işte çalışıyorum :)
Mesaj ve bildirimler
|
|
PS4 mono kulaklik
|
İpod touch 2 açılmama
|
Whatsapp Grup 2 | ÜYE ALIMI BAŞLAMIŞTIR
|
Yazıcı
|
DC-DC Converter
|
iPad air ekran koruyucu
|
Meslek: Elektrik-Elektronik Mühendisi
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 865
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 7.448 (Bu ay: 121)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 161 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun