Suyun birden soğuyup ısınması
Merhaba,benim sorunum şöyle.Banyoya girip sıcak soğuk karışık suyu ayarlıyorum termosifon gayet güzel ısıtıyor ama biraz sonra basınç düşüyor ardından yükseliyor ama bu kez su buz gibi geliyor biraz sonra bu sefer ykanılamayacak kadar sıcak akıyor ve bu böyle devam ediyor.
Tesisat şöyle.Ev iki katlı tipik bodrum evi.En üstte güneş paneli ve elektrik kesintisine karşı 300l lik küçük bir depo var ,güneşsiz günler için içeride bir de Arçelik termosifon.Termosifon açıksa panelin vanasını kapatıyorum,güneş varsa termosifonun vanasını kapatıyorum öbürünü açıyorum.Zeminde büyük bir su deposu var.Şehir suyu bizim eve çıkmaz bu yüzden zeminden aşağıda bir yerde hidrofor var.Depodaki suyu yukarı basıyor soğuk su küçük yedek depo üzerinden eve iniyor.Anlayamıyorum su nasıl birden soğuk taraf tamamen kapalı gibi çok sıcak veya sıcak taraf kapalı gibi buz gibi akıyor.Sorun panel açıkken de termosifon açıkken de oluyor.Mesela bugün hava çok soğuk ama güneşliydi termosifondaki su çok sıcaktı ama denemek için kapatıp paneli açtım aynı şey oldu doğru dürüst yıkanamadım.Benim tesisatçı hidrofordan olur diyor ama bence o da bir şey bilmiyor. Bir yol gösteren olursa sevinirim.
ATV hd de Riddick Günlükleri
|
İ20 Siparişimden Vazgeçeyim mi Çok Acill!!!
|
Brava üstüne 1.2 Hyundai-Clio Sport Tourer!
|
Philips LED TV den HDD ye kayıt ?
|
Resimlerim Klasörlerinde Özellikler Seçeneği Nereye Gitti?
|
Acil!Arızalı 40pfl5007k yerine 42pfl5008k gönderdiler Ne yapacağım!
|
LED panelde geometri sorunu olur mu?
|
PSU uzun süre elektriksiz kaldı,öldü mü?
|
Linea 1.4 tecrübem!
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 605
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.374 (Bu ay: 86)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri