Maalesef aşağıdaki uyarıları veriyor. Kart internet alışverişine ve yurt dışına açık. Bankayı üç kez aradım . Birincisinde 500 liranın üstüne izin vermiyor dendi. Sonrasında 100 liralık almayı denedim. En az 8-10 kez denememe rağmen hiçbir şekilde vermiyor. Sorun ne olabilir acaba?
Merhabalar. Bende bir adet Viewsonic 27'' 1440p ve bir de Asus 23'' 1080p monitör bulunuyor. Bazen Nvidia denetim masasından surrond desteği yaparak iki monitörü tek bir monitör gibi yapıyorum. ancak şöyle bir sıkıntı oluyor ki; büyüklükleri farklı olduğundan iki taraftaki görüntü aşağıdaki gibi birbirini tutmuyor. Sanırım bunun varsa tek çaresi de 27'' olan monitörü 23'' boyutuna çekmek. Böylelikle dengeli bir görüntü oluşabilir. Ne yazık ki Viewsonic monitörün menü ayarlarından böyle bir şey yok. Acaba bildiğiniz yazılımla vs. yapabilmek mümkün mü?
Şu anki görüntü:
Yapmak istediğim:
(soldaki görüntünün tamamı kırmızı alana sıkışacak kırmızı alanın dışı siyah kalacak.
Evet belki daha önceden sizin de aklınıza gelmiştir ama bununla ilgili app store ve google play uygulaması yapılsa güzel olmaz mıydı? Ben bir oyuncu olarak, böyle bir şey aradım bulamadım. Yapmak isteyen arkadaşlar varsa öneririm. Şöyle ki evdeyken oyunu oynamaya odaklanıyorum pc başında o uzun uzun yazıları okumak pek içimden gelmiyor. ama birileri bu yazıları güzelce bir uygulamaya aktarıp kaydırmalı şekilde yapsaydı kesinlikle okurdum. Örnek; mekanlar, bölgeler, oyuncu karakterleri, araç bilgileri, günlük, çipler vs.
Bu aslında Witcher oyunu için de aklıma gelmişti. Ama bunda sanki çok daha fazla yazı var ve ev haricinde yolculukta, iş yerinde ya da herhangi bir boş anınızda pekala okunabilir ve böylece pc başına geçtiğinizde bu yazıları tek tek okumanıza gerek kalmaz ve hikayeyi içselleştirme bakımında da büyük katkısı olur.
Aslında bunu hesap üzerinden yapsalar çok daha iyi olurdu. Yani CDPR firması bunu abonelik sistemi üzerinden yapabilir. Hatta oyunda ilerledikçe ve yazılar açıldıkça sizin mobil uygulama üzerinden girdiğiniz hesapta da aynı bilgiler gelmiş olur. Böylece spoiler de yemeyiz ve oyunumuzdaki bilgilerle mobile uygulama entegre olabilir.
Benimki bir öneri sadece. Yazılımdan anlayan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Bunu topluca CDPR'ye önersek bir şey çıkar mı sizce ya da onlar düşünmüş müdür?
Herkese merhaba. Yaklaşık bir ay kadar önce denemelik gamepass pc aldım 5 TL'ye bir ay kadar kullandım sadece FH4 yüklemiştim. Ancak aldığım gün iptal etmiştim 5 TL karşılığında bir ay kullanmak üzere. Bugün de tamamen iptal ettim. Paranızı kartınıza yatırdık diye mesaj geldi ve ara yüzden baktığımda herhangi bir gamepass aboneliğim görünmüyor. Ona rağmen Forza Horizon 4 Gamepassten yüklemiştim. Açılmaya devam ediyor. Herhangi bir sorun olur mu? Çünkü ödeme yineleme falan yapmadım.
zaten şöyle de bir saçma durum var. ilk gün iptal ederken bana zaten sormuştu para iadesi yapılıp tamamen kapansın mı yoksa 5 tl karşılığında bir ay devam etmek istiyor musunuz diye. ben 5 tl ile bir ay devam etmek istiyorum diye seçtim. bir ay boyunca oynadım şimdi de para iadesi aldım.
Herkese Merhaba. Fifa 20 oyununda Origin hesabım var. Diğer kullanıcı ise X Box Series S'te Xbox game pass kullanıyor. Yani platformlar farklı ve biri Origin diğeri gamepass arayüzü. Ne yazık ki oyun içersinden de arkadaş ekleme ile ilgili bir şey bulamadım. Bu şekilde arkadaş olarak ekleyip karşılıklı oynamak mümkün mü? Hesapları bağlamayı denedim ama olmuyor. Bunun oyun içersinden bir yolu yok mu . Yoksa sadece rastgele verilen rakiplerle mi oynamak zorundayız. Teşekkürler.
Herkese yeniden merhabalar. Daha önce 40-50 FPS arası görüntünün oyunlarda bana çok yavaş hissettirdiğinden bahsetmiştim. 60 FPS'ye alışmakla ilgisi olabilir mi? Görüntüyü kaydettim ve video olarak izlerken aslında bana da çok tuhaf gelmedi ama oynanış esnasında sanki acayip fark var gibi geliyor ve bana yetmiyor. Üstelik bu görüntüye Adobe Premiere video işleme programında tek tek baktım. Yani her saniyede 30 kare gerçekten var ama dediğim gibi nedense oyuncuyu kontrol ederken yavaş ve çok kare kare gibi geliyor. Aşağıya ekran kaydını bırakıyorum. Sizce sorun bende mi?
Herkese merhabalar. Cyberpunk 2077'yi yukarıda belirttiğim sistemle oynuyorum. Bazı ayarlar yüksek bazıları orta seviyede. Ama nedense, daha önce başka bir soruda da belirttiğim üzere, 50-55 FPS çok yavaş geliyor. İnternette bir tane videoda kalabalık azaltıldığını falan gördüm sanırım o tip şeyler de performansa etki ediyormuş. Aynı şekilde DLSS açmak da ama DLSS full açarsak bu sefer de görüntüyü çok bozuyor. Bunların haricinde gölge, deri yansıması vs. gibi ıvır zıvır yani fazla etkisini görmediğimiz ama performansı düşüren neleri kısabiliriz? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim ayarlar aşağıdaki gibi 45-70 FPS arası gidip geliyor.
Oyunlarda 60 FPS altında kasma hissi oluyor.
Herkese merhaba. Nedense eski bilgisayarımda böyle bir şey olmuyordu. Yani 40-45 FPS beni rahatsız etmiyordu. Ancak bu sistemimde çoğunlukla 60 FPS altına düşmemekle birlikte 50-55 FPS'lerde bile ciddi bir kasma hissiyatı yaşıyorum. Sistem şu şekilde:
MAINBOARD: Gigabyte B450M S2H
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
RAM: 16 GB DDR 4 1496.4 MHZ
GRAPHICS: Ventus RTX2060 Super 8GB
Monitör ise VIEWSONIC 27" VX2758-2KP-MHD 1MS 144HZ kullanıyorum display bağlantı ile. yani sorun monitörden olduğunu sanmıyorum. başka monitörde de durum aynı çünkü. Aşağıya iki adet video yükledim. Hitman oyunundan diğer oyunlarda da böyle 60 üzeri yağ gibi akarken 50 lere indiği anda hissedilir bir durum söz konusu. anlık fps yazmıyor ancak videoda 45'in altına hiç düşmedi. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Özellikle ikinci videonun 25. saniyeden sonraki kısmında daha net belli oluyor.
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 253
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.817 (Bu ay: 108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic