VSYNC AÇMADAN OYUN AKICI DEĞİL
Merhaba,
Epey zamandır yaşadığım bir problem hakkında görüşlerinizi rica edeceğim.
Direksiyon seti ile birlikte F1 2020 oynuyorum ancak şöyle bir problemim var; kullandığım monitör 60 hz ancak bilgisayar düşük ayarlarda 150-160 fps, yüksek ayarlarda 110-130 fps alabiliyor. Buna rağmen oyun akıcı değil ve oyunun akıcı olmaması direk olarak direksiyonun force feedback hissiyatını bozuyor.
Oyunu akıcı yapabilmemin tek yolu VSYNC açmak ancak o da input lag yaratıyormuş. Çok minimal bir input lag hissediyorum sanki ama oyun o kadar akıcı oluyor ki VSYNC ON 60 Fps ile 160 FPS'den çok daha iyi hissediyorum.
Yine de input lag ı ortadan kaldırmak için bir sürü ayar denedim; fast sync açtım, VSYNC off şekilde 60,75 ve 120 FPS'e limiter koydum ancak sonuç değişmedi, yine akıcılık problemi oluyor. Kısacası VSYNC On olmadan oyun akıcı olmuyor ve direksiyon hissayatını bozuyor.
VSYNC açmadan tearing i engellemenin bir yolu var mıdır? Dediğim gibi VSYNC OFF ken 60 fps e sabitliyorum inanılmaz tearing oluyor. Anlam veremedim...
Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem;
GTX 1060 6 gb
i3 10100F
16 gb 3000 mhz ram
ALT TAB YAPMADAN FPS DUZELMIYOR
|
Merhabalar,
Arkadaşlar son zamanlarda artan nescafe tüketimimden sonra neden sağlıklı ve daha düzgün kahve içmiyorum ki diye düşünüp 129 TL'ye SİNBO'nun aşağıdaki makinesinden aldım. 380 TL'ye Philips'inde makinesi vardı (link aşağıda) ancak hemen hemen aynı şeyi yaptığını düşündüğüm için ucuz olanı tercih ettim. Size sorum; kalitesi, özellikleri vs dışında her iki cihazın demlediği kahveler arasında lezzet farkı olur mu? Olursa bile bunu kahve içmeye yeni başlayan biri anlayabilir mi?
https://www.hepsiburada.com/sinbo-scm-2953-filtre-kahve-makinesi-pm-HB00000L7ZZJ
https://www.vatanbilgisayar.com/philips-hd7461-20-daily-collection-kahve-makinesi.html
Kahve gurmelerinden cevapları bekliyorum :)
Selamlar
i3 10100F vs Ryzen 5 2600
Arkadaşlar Merhaba,
Eski parçalarımı satıp;
Intel i5 2500k
Gigabyte z68x-UD4
Gskill 8 GB Ram
Ekran kartım GTX 1060 6 gb. Ryzen 2600 + b450 anakart alacaktım ama 10100F çok fazla tavsiye edilmiş.
Bir kaç sorum olacak;
1- i3 10100F, ekran kartıma darboğaz yapmaz değil mi? Fiyatı 760 TL; Ryzen ile arasında neredeyse iki kat fiyat farkı var. Bu farka rağmen youtube'daki testlerde 2600'den daha yüksek FPS değerleri vermiş.
2- 10100F 2666 mhz ram destekliyor. 2600 alırsam 3000 mhz ram kullanacağım. Bu bir problem yaratırmı?
3- Aradaki 550 TL farka değer mi?
Selamlar
2x8 GB Dual Ram'in yaninda tek 8GB ram takilirmi?
|
ANAKART RGB IŞIKLANDIRMA İÇİN SOKET YOK YARDIM
|
SAMSUNG 50RU7105 YAN AÇI BEYAZ GÖRÜNTÜ PROBLEMİ
|
Samsung S9 Plus Ön Kamera Akıcılık Problemi
|
SANDISK ULTRA 3D 500 GB DÜŞÜK HIZ PROBLEMİ
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 346
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 11.441 (Bu ay: 67)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 36 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware