Şebeke Problemi Hk.
Merhaba,
N11.com üzerinden satın almak istediğim eski ve sıfır jelatinli bir Samsung marka cep telefonu var.
2013 model bu cihaz, sim kart taktığımda şebeke almaz ise, adıma kesilecek fatura ile açtırmak mümkün mü sizce? Yoksa hiç bu işe bulaşmayayım mı?
Cihazı satın aldıktan sonra şebeke gelmez ise, iade mümkün değil çünkü. Teşekkürler 🙂
İyi forumlar 👍
Lenovo Tab M11 8GB/128GB (LTE)
Forumda konusunu bulamadığım, MediaMarkt İstanbul Viaport mağazasından bugün 11.549 ₺' ye satın aldığım tablet bilgisayar hakkında birkaç satır yazmak istiyorum.
Öncelikle, bu cihazı araştırıp satın alma serüvenim işyerindeki 2GB/32GB özelliklerindeki eski HTC akıllı cep telefonum üzerinde çalışan WhatsApp Business hattının artık cihazda yeterli hafıza kalmaması ve güncelleme almaya son verişi ile başladı. Yeniden bir cep telefonu almak yerine saha' dada kullanırım düşüncesiyle tablet almaya karar verdim.
MediaMartk' ta sim kart takılarak hem arama hemde WhatsApp kullanabileceğim tek model olduğu için ise Lenovo Tab M11 (TB330XU) modelini tercih ettim.
*Aynı model adıyla piyasada bolca mevcut olan 4GB/128GB olanı almadan önce tekrar düşünmenizi tavsiye ederim, çünkü benim aldığım 8GB ramli tablette bile boştayken 3GB yakın ram harcıyor. Bu model internet mağazasında yok, bizzat mağazaya gitmeniz gerek.
Benim aldığım cihazın kutu içeriğinde cihaz ile birlikte sim kart iğnesi, bir ucu type-c diğer ucu USB şarj kablosu, folio kılıf, LR8D425 AAAA 1.5V pil ile gelen lenovo tab stylus pen (AP400U) ve kullanım kitapçıkları yer almakta. Kutudan şarj başlığı çıkmıyor, fakat araştırdığım kadarıyla hızlı şarj özelliğinin desteklenmesi için en az 15W adaptör kullanılması gerekiyor. Ben amazon dan 35W sipariş verdim.
İlk kurulumda Android 13 ile geliyor fakat internet bağlantısı sağlayınca Android 14 sürümüne yükseltiyor. İşlemcisi MediaTek Helio G88. Ayrıca bendeki cihazın ana bant sürümü ise MOLY.LR12A.R3.MP.V262.7.P13 CPU-Z verilerine göre Mali-G52 MC2 grafik işlemcisine ve 90 Hz 1920 x 1200 207 dpi ekran çözünürlüğüne sahip.
WhatsApp dahil, birkaç basit uygulama daha yüklediğimde cihazdaki kullanılabilir depolama alanı 103gb ve boşta çalışırken kullanılabilir RAM yaklaşık 5GB şuan oldukça akıcı çalışıyor. Cihazı saat 21:30'da kutusundan çıkardığım'da 7040 mAh lık bataryası ile şarjı yaklaşık %60 idi, şuan saat 00:30 şarjı %30 da ve ekran açık kalma süresi 2 saat 15dk. Elbette bunlar şarj öncesi ilk değerler.
Özellikle benim gibi ofis ortamında kullanacaklar için yatayken cihazın sağ üst köşesinde yer alan 3.5" kulaklık jaklı Dolby Atmos ses sistemi ile birlikte 2.4GHz, 5GHz ve Wi-Direct yanında, Hotspot özelliği' de mevcut. Bluetooth versiyonu 4+ ve cihazı kurar kurmaz garanti süresini kendi hesap etti ve başlattı.
Cihazın üstünde 2 adet hoparlör ve 1 açma/kapama düğmesi, sağında ses artırma/kısma, mikrofon deliği ve sim/micro SD yuvası, cihazın altında ise 2 adet hoparlör, type-c portu ve köşede 3.5" mikrofon soketi var.
YouTube'ta 1080p nin üstünde herhangi bir çözünürlük seçersem ara ara donma yapıyor maalesef, belki benim internet hızımlada ilgili olabilir, ayrıca video indirip offline test edeceğim.
İlk izlenimlerim bunlar. Özellikle kamera, pil ve kullanımla ilgili diğer önemli bilgileri ilerleyen günlerde cihazı kullandıkça paylaşmaya çalışacağım. İyi forumlar 🙂👍
Dolandırıcı Numarası! 0850 850 0775
Merhaba,
Bugün 0850 850 0775 telefon numarasından;
"Enpara çözüm merkezinden arıyorum, banka hesabınızdan 400$ - 450$ para çekme girişiminde bulunuldu hemen banka hesabınızı dondurmak için yetkinize ihtiyacımız var bizimle paylaşmadan size sms ile gönderdiğimiz şifreyi ekrandaki tuşlar ile tuşlamanız gerekiyor." diye acele ettiriyor telefondaki bayan..
Ben farklı bir numaradan aradığım zaman ise, telefondaki kadın bana da aynı şeyleri söyleyerek sms ile gelen şifreyi tuşlamamı istedi.
Halbuki bu sırada kadının halen arka planda sesi geliyordu. Epey amatörce ama bir çok kişi inanabilir bu duruma :)
Siz değerli forumdaşlarında bilgi sahibi olması için paylaşma gereği duydum, dikkat edin ve mümkünse yakınlarınız ile bu mesajı paylaşın.
Annemi aramışlar bugün, annem telaş ile beni aradı ve şifreyi paylaşmadığını söyledi. Çok endişelenmiş ve neredeyse şifreyi vermek üzere olduğunu söyledi bana.
Telefon numarası: 08508500775
Bilginize. İyi forumlar.
Merhaba,
Daha önce konu açıldıysa silinebilir.
Bugün Apsiyon uygulamasında gördüm tesadüfen, ilk kez Enpara müşterisi olan ve kredi kartı ile harcayacağı ilk 100 TL yi geri iade eden bir kampanya.
https://www.qnbfinansbank.enpara.com/kredi-karti-basvurusu/apsiyon-cashback-kampanyasi
İyi günler
DVR cihazı ile ilgili bir sorum var !
Merhaba,
4 Kanal kamera ve 1 kanal ses girişine sahip bir kamera kayıt cihazım var (Everest AHD-804B).
Bu DVR cihazı ile, cihazın interneti bağlı olduğu müddetçe sabit ip olmadan akıllı cihazlar ve bilgisayar üzerinden görüntü ve sesi sorunsuz alıyorum.
Sorum şu;
Bilgisayarımın VGA görüntü çıkışını, DVR cihazının 1. kamera kanalına nasıl bağlayıpta VGA çıkışını sanki 1.kanala bağlanmış bir güvenlik kamerası gibi kandırırım?
İnternette bu mantığa yakın çeşitli adaptörler var, lakin tam olarak istediğim gibi değil, tam tersi mantıkta çalışıyor.
Deneyipte yöntemi paylaşabilecek birisi var mı acaba?
Merak edenler için amacım; şirket içerisinde kullanılan sunucumuzun ekranını, uzak masaüstü yapmadan herhangi bir yerden izlemek (sistem sıcaklığı, işlemci yükü vb)
Teşekkürler.
|
|
|
|
|
Meslek: Grafiker
İlgi Alanları: Kitap Okumak, Gezmek, İnternette Surf Yapmak
Kesinlikle 18 yaş altı ile alışveriş, ve PTT ile para gönderimi veya alımı yapmıyorum. Ayrıca rezerve sadece kapora ile yapabilirim. Anlayışınız için teşekkürler. |
Sorunsuz Alışveriş Yaptıklarım : Yazıcı Adaptörü SATTIM ( metal_my666 ), Cep Telefonu ALDIM ( jovanovic ), Usb Wireless Adaptörü ALDIM ( mahapurusha ), Cep Telefonu SATTIM ( arda1811 ), NoteBook Rami ALDIM ( Rakavuz ) Dijital Foto. Makinesi SATTIM ( civalı sokak lambası ) Cep Telefonu ALDIM ( GOadvance ) Cep Telefonu ALDIM ( tades1981 ) Hepsi Çok Değerli Kişilerdir. Tek Tek Teşekkür Ediyorum Hepsine. Kesinlikle 18 yaş altı ile alışveriş, ve PTT ile para gönderimi veya alımı yapmıyorum. Ayrıca rezerve sadece kapora ile yapabilirim. Anlayışınız için teşekkürler. |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.101
İkinci El Bölümü Mesajları: 305
Konularının görüntülenme sayısı: 25.753 (Bu ay: 461)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 211 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El