Spesifik Bir Konuda Tercih İçin Yardıma İhtiyacım Var
Merhabalar arkadaşlar. Bizim durumumuz biraz farklı, şöyle açıkça izah edeyim:
Ben 31 yaşında bir eczacıyım, kendi eczanem var, eczanenin dışında bir de şirketimiz (depomuz) var, bu depodan B2B olarak tabir edilen işletmeden işletmeye satış ve e-ticaret yürütmekteyiz. Bu şirketin başında kardeşim var diyebilirim, uzun süredir o yürütüyor, genç yaşına rağmen başarılı bir şekilde de yürütebiliyor.
Geçen sene liseyi bitirdi ve üniversite sınavına girdi, sayısal 130k sonuç aldık, tekrar denemeye karar verdik. Ancak geçen 1 senede işin genişlemesinin de payıyla çalışamadı ve bu sene sonuç sayısal 200k oldu.
Asıl can alıcı nokta: üniversite okuyup bitirse de, biz işimizi ve ticaretimizi beraber yapmaya devam edeceğiz. Kardeşim benim canımdan ötedir, bir lokma ekmeğim olsun bölüşür yerim. Lakin hayatın ne getireceği ve insanın ne isteyeceği belli olmayabilir, bu sebeple kafamda oluşan şey, okuduğu şeyin işimizle alakalı olması, öğrendiklerini işimizde kullanabilecek olması avantaj olacaktır. Zira 5 sene sonra işi kapatmak zorunda kalırsak ya da "Abi bıktım senden kendi yolumu çizeceğim" derse en azından CV'sinde mesleğiyle alakalı bir geçmiş olacak ve piyasada iş bulma şansı artacak diye düşünüyorum. Hiç yanımdan gitmek istemese bile kendi yolu için bariz bir ihtimalinin olması ona da kendini iyi hissettirecektir. Alakasız bir bölüm okuduğunda, bölüm iyi bile olsa, uzun yıllar mesleğini yapmamış bir insanın piyasada karşılık bulması daha zor olacaktır.
İşimizde stok/muhasebe (erp) yazılımlar, e-ticaret için entegrasyon yazılımları gibi yazılımlar da kullandığımız ve kullanacağımız için, "Bilgisayar Mühendisliği" veya "Yazılım Mühendisliği" gibi bir bölüm bize uygun olur diye düşünüyorum. "Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri" de araştırırken gözüme takıldı.
Özetle okuduğu bölümün işimize fayda sağlaması ve de bu sebeple es kaza işimizi kapatırsak veya ayrılmak isterse, piyasada iş aradığında, CV'sinde bizim işimizin artı bir tecrübe olarak görünmesini istiyorum.
Bu seneki sıralamamızla üniversite ve bölüm önerisi yapabilecek olan var mıdır? Vakıf üniversitesi de olabilir, ödeyebiliriz, %50 burslu olsa daha iyi olur ama fark yaratacaksa burssuz da olabilir. İstanbul Avrupa yakasında olması gerekiyor ki işe de vakit ayırabilsin.
Okuyan herkese çok teşekkür ediyorum.
Ek olarak eczacılık düşünen kardeşlerim varsa istedikleri konuda bana danışabilirler.
Merhaba arkadaşlar, ağır yazılımlar gerekmeden iş için kullanılacak kadar performansta, kolay taşınabilir ve şık laptop aramaktayım. Fiyat 10 bin lirayı geçmemeli, daha uygun olursa güzel olur. Katlanabilen dokunmatik cihazlara da baktım heves de ettim ama emin de olamadım açıkçası.
Önerilerinizi bekliyorum.
Sistemin Siparişini Verdim (4500₺)
|
|
Uygun Fiyatlı Sistem Oluşturdum Yorumlarınızı Bekliyorum
Açılmayan iPhone'a Format Atmak
|
[Sıfır] Astra vs. Egea vs. Corolla
|
Acil Tavsiye - Linea & Pulsar [Sıfır]
|
TürkNet ile Her Gece İnternetsiz, Çağrı Merkezi Yok!
|
|
"Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Mustafa Kemal ATATÜRK |
"Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Mustafa Kemal ATATÜRK |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.390
İkinci El Bölümü Mesajları: 149
Konularının görüntülenme sayısı: 24.825 (Bu ay: 221)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.575 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar