Son model Samsung OLED monitörde renk sorunu
Selam dostlar. Ben 43 yaşında çoğunuzun abisi yaşında ve yine bi çoğunuz kadar blgisayardan anlamayan bir abinizim
Dün Samsung Odyssey G9 LS49CG954SUXUF 49" 0.03 ms OLED Dual QHD Curved 240 Hz Oyuncu Monitörü aldım (tam model ismi yazdım)
Herkesin bu ekranın rengini överken benim sorunum tam da renkler. Şöyle ki:
Monitöre aynı anda iki cihaz bağlıyorum (windows ve mac)
cihazları tek ve tam erkan yansıttığımda renkler harikayken aynı anda ekranı bölerek iki cihazı yansıttığımda iki görüntü de renkler aşırı parlak, sanki kontras ve renk ayarları köklenmiş gibi gözüküyor. Monitöer ayarlarından düzeltmeye çalışırsam bu sefer tek yansıttığımda ki güzel dediğim görüntüyü bozmuş oluyorum. Saçma sapan bi durum ama şu durumdan şüpheleniyorum;
monitörü iki ye böldüğümüzde örneğin windows bilgisayar onu başka bir monitör olarak görüyor ve farklı renk ayarları uyguluyor olabilir mi? aynı şekilde mac'te öyle. Umarım anlatabilmişimdir ama size aynı görüntüyü tam ekran ve ikiye bölünmüş halini telefonumla çekerek arkını paylaşıyorum. Görüntü kalitesine bakmayın telefonla ekranı çektim. Siz renk farkına, karanlığa ve kırmızı ile mavinin nasıl patladığına bakın.
ilk resim PUBG'nin tam ekranda renklerin normal olduğu, ikinci ve 3. resim ise bölünmüş ekranda ki halleri. ekran kartı ayarıyla mı ilgili yoksa monitör mü bozuk? Ekran kartım RTX 3060 (ama imac yansıtırken de bölünmüş ekranda renkler patlıyor dediğim gibi)
|
Game of Thrones Akustik Gitar Cover
Hareketli Tshirt
|
Hareketli Tshirt
|
Ellerimi yaktım // işler ters gitti
|
TÜRKİYEDE İLK
|
|
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 30
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.511 (Bu ay: 73)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic