Merhaba arkadaşlar, ben türknet gigafiber 1000mbps hız'ım var.
Kablolu testler, kablosuz testlere göre daha yüksek değerleri vermez mi şöyle ki; tr sunucularında Pc ile kablolu yaptığım hız testlerinde sorun yok maximum değerleri veriyor fakat, yurtdışı serverına ( fdcservers.net - frankfurt ) pc ile kablolu hız testi yaptığımda türknetin yurtdışı çıkış hızlarını kısıtladığını da göz önüne alırsak 60mbps-82 mbps arasında bir değer veriyor, sanki 82 mbps'nin üstüne çıkamıyor, aynı testi aynı server'ı seçerek 5ghz wifi ile telefondan seçtiğimde ise en düşük 125mbps, en yüksek 300 mbps bir hız alıyorum. kablolu testin daha yüksek çıkması gerekmiyor mu normal şartlarda?
bunla ilgili bir kaç şey araştırdığımda
1-) ethernet kartımın bu hızı desteklemiyor olabileceği ( destekleyip desteklemediğini tam olarak bilmiyorum. anakart modeli: Prime b350-PLUS, ethernet ise: Realtek PCIe GbE Family Controller bu şekilde )
2-) ethernet kartımın güncel olmadığı ( kendimce güncelleme yaptım fakat belki de doğrusunu yapamadım )
3-) ethernet durumu kısmında hız: 1,0 Gb/sn şeklinde değilse bundan kaynaklı olabileceği ( baktım 100 değil 1,0 gb/sn şeklinde )
4-) Pc'de vpn yok, modemde şuan farklı pc de farklı dns var, fakat ben pc'deki dns'i silip tekrar denediğimde sonuç değişmedi yine aynı.
aşağıda görsel olarakda ekran görüntülerini koyacağım, bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
5-) eğer 1. maddedeki gibi ethernet kartım desteklemiyorsa,
TP-Link Archer T3U Plus AC 1300 Mbps High Gain Wireless Dual Band USB Adapter
bu cihazı alsam bir sorun olur mu? yada bunu değil şunu al o daha iyi dediğiniz cihazı söylermisiniz ?
şimdiden yardımcı olacak, olmayacak tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 78 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware