Blender'da CPU core kullanımı
Merhabalar, video edit ve render için Blender programını kullanıyorum. Yalnız fark ettim ki program render sırasında işlemciyi hem tam yük kullanmıyor, hem de bütün çekirdeklerini her an kullanmıyor. Render sırasında işlemci kullanımını nasıl maksimize edebilirim?
aRGB kontrol devresi
Selamlar herkese. Yakın zamanda aRGB led'li bir fan aldım ama farkettim ki fanın led kontrolü (5v, 3 pin) ile anakartın led kontrolü (12v, 4 pin) bir birinden çok farklı.
Ben de 3pin led kontrolcüsü almak yerine kendim yapmak istiyorum. Gücü PSU'nın molex'lerinden birinden alacağım ama aRGB için digital input'a nasıl bir sinyal gitmesi gerektiğini bilmiyorum (PWM ya da 0-5v arası bir DC).
Nasıl bir sinyal ile beslendiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Hazır bir devre şeması gösterebilirseniz de güzel olur.
Asus B460M-A BCLK & Power Limit arttırma
selamlar,
yakın zamanda başlıktaki anakartı aldım, biraz ayarlarını kurcalıyorum. sağolsun intel 10. jenerasyon işlemcilerin sağını solunu kitlemiş. Yine de BCLK arttırarak biraz daha hız kazanabileceğimi gördüm ama bunun ayarını bulamıyorum. bu ayar sadece belirli anakartlarda mı var?
ayrıca işlemcim için PL1 seviyesini arttırmam bir şey değiştirir mi?
teşekkürler
Asus B460M-A için Ram
Selamlar, Asus B460M-A anakart siparişi verdim ve ram aramaya başladım. Ama bulduğum ram’ler Asus’un sayfasında gözükmüyor. Listede bulunmayan bir ram’i almam sorun yaratır mı?
Ayrıca ilk olarak tek çip 16gb ram almayı, ileride yanına bir tane daha alıp dual channel 32gb’a çıkartmayı düşünüyorum. Farklı marka ramleri kullanmam sistemin stabilitesini bozar mı?
1050ti - asus p5q pro uyumu
|
GR:Wildlands için darboğaz hangisi? CPU vs GPU
|
Ücretsiz kedi sahiplenmek isteyenlere, 2 Van kedisi
36lık film nasıl zarar görür?
|
Sony 1/2.3 inc sensor sorunsali
|
|
Intel i7 10700F --- ASUS B460M-A --- Gainward 3060ti Ghost --- Team Group Vulcan Z 2x8gb DDR4 3000mhz --- MSI MAG FORGE 100R --- Zalman ZM600-TXII --- XPG Spectrix S40G 512GB --- iPhone 13 Pro --- iPad Air 2 64gb --- Xbox Series S --- Sony WX80 |
Sorunsuz alışveriş yaptıklarım ve tavsiye ettiklerim: Ürün aldıklarım : DiabloXT,hey,dumenb,altugkartal,anzubesti Ürün sattıklarım : sinangin,thunderace,vozer,ex@lted,OsirisFigo,dirkpitt19788,aootahca(huxi20),KinGaSSaS,cga_art,catry,Taichie,by.hiz, dualcoreyhy |
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.108
İkinci El Bölümü Mesajları: 561
Konularının görüntülenme sayısı: 17.646 (Bu ay: 204)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası