Garip bir Wifi Sorunu için Uzman Yardımı Lütfen
S.A değerli arkadaşlar. TP-Link Archer VR400 modem kullanmaktayım. 2.4ghz ve 5ghz olmak üzere iki ayrı kanaldan Wifi yayını yapan bir modem. Internet paketim ise 50 megabit. Sorunum ise şu; 5ghz olan kanaldan Wifi'ye bağlandığım zaman tam 50 megabit internet alabiliyorum problem yok. Ping süresi 7ms falan çıkıyor buraya kadar herşey mükemmel. Ancak 2.4ghz olan diğer Wifi ağıma bağlandığımda, modemim 6-7 megabit civarında hız veriyor. Bu arada 2.4ghz olan ağ full çekiyor 4 diş çekiyor. Gerçi modemin yanına gitsem bile sorun devam ediyor zaten. Ping süresi ise 150-190 milisaniye değerlerinde rezalet bir bağlantı ortaya çıkıyor. Modem ayarlarından 5ghz olan kanalı kapattım sadece 2.4ghz olan kanalla çalıştım sorun devam ediyor. 1 den 16 ya kadar tüm Wifi kanallarını değiştirerek denedim olmadı. Şifrelemeyi devre dışı bıraktım, WPS kapattım, 20mhz-40mhz arasında gittim geldim o da işe yaramadı. Modeme reset attım, modem firmware güncellemelerini yaptım yine olmadı. Yani ben bile nasıl bu işi çözemediğime inanamıyorum. Aslında network uzmanı değilim ama bilgisayar teknisyeniyim, az buçuk ağ protokollerine hakimim ama böyle saçma birşeye hiç rastlamadım. Uzman görüşü almakta fayda olduğu düşüncesi ile, siz değerli arkadaşlardan bu garip ve saçma olay hakkında tahmin yürütmenizi arzu ediyorum. Bu minvalde tüm tahminlerinize ve önerilerinize uyarak denemelerimi yapıp, çözüme ulaştırmaya çalışacağım inşaallah. Saygılar
Avrupa vize için yardım
|
Samsung Akıllı kumanda lütfen yardım
|
Notebook Recovery Bölümünü Değiştirme Güncelleme
|
D Sürücüsü Gidip Geliyor
|
Fax Modem İle Windows 7'de Fax
|
Windows 7 Güncelleme Dosyaları Nerede
|
Windows 7 ile kablosuz ağa bağlanamıyorum
|
SAS Disklerin SATA uyumu ile ilgili soru
|
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 142
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 11.930 (Bu ay: 63)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 59 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware